Hoe geniet je nog van een kerstdiner anno 2020?

Het is weer bijna zo ver, de feestdagen! Iets waar we al het hele jaar naar uit kijken. Helaas dit jaar, door Corona, iets anders dan we gewend zijn. Maar we blijven positief en we maken er het beste van. Ook hier komen we doorheen, als we het samen doen. En om daar een beetje bij te helpen, schreven wij eerder al een leuke blog vol met inspiratie om de feestdagen (weliswaar digitaal, maar toch samen) door te komen.

In de blog “hoe vier je samen digitaal de feestdagen” hebben we het al even kort aangehaald: hoe kan je digitaal samen koken, en samen een heerlijk kerstdiner nuttigen?

In 2020 zijn de feestdagen digitaal

Een deel van de feestdagen is de charme om dit te delen met de mensen die je lief hebt. Om samen uren in de keuken te staan, herinneringen op te halen, ideeën te delen en te genieten van elkaars aanwezigheid. In ons drukke leven zien we elkaar soms gewoon te weinig.
Maar hoe doe je dit, nu het niet een optie is om met de hele familie samen te komen. Nu je je vrienden nog amper ziet. Hoe krijg je iedereen bij elkaar, terwijl je lekker een kerstdiner kan koken en samen eten? Simpel! Digitaal. Samen zijn, en toch weer niet. Gelukkig is het tegenwoordig mogelijk. Dat maakt dat het toch nog kan om samen een geweldig en luxe menu op te stellen voor de feestdagen. Wij vertellen je hoe.

Livestream je kerstdiner

Samen een kerstdiner koken, door middel van een livestream. Zo kan iedereen elkaar zien, en lijkt het nét echt. Dit kan bijvoorbeeld via Facetime, Skype of Teams. De voorpret zit ‘m in het samen koken, en ook het eten kun je (digitaal) samen doen. 

Bedenk samen welke gerechten jullie willen koken, en stel een boodschappenlijstje op. Bespreek rond welke tijd jullie willen beginnen en het feest kan beginnen.

Het draait nu natuurlijk niet alleen om het koken, maar ook om de gezelligheid en het samenzijn. 

Wonen jullie vlakbij elkaar in de buurt? Bedenk dan een compleet menu, en maak allemaal een gerecht. Zorg dat je voldoende maakt voor iedereen en breng het (Coronaproof) bij elkaar langs. 

Maak je favoriete gerechten, of probeer eens wat nieuws!

Geen inspiratie? Geen zin om elk jaar hetzelfde te eten? Wij hebben een aantal recepten ter inspiratie, wat dacht je van geroosterde pompoensoep, misschien vegetarische Shakshuka met geitenkaas en Turks brood of heb je meer zin in wat te snoepen? Dan zouden wij kiezen voor een warme chocolademelk plank met heel veel chocolade.

Heb je zin in traditioneel, of wijk je dit jaar eens af van de standaard? Onder het mom van “dit jaar is toch al bijzonder”. Ga je voor een stukje vlees, met groente, stoofpeertjes en aardappeltjes, voor een vers gemaakte pasta, een heerlijk romige soep, of ben je geen keukenprinsesje en gooi je liever wat simpels in de oven?

Wij zijn druk bezig om de allerlekkerste kerstrecepten voor jullie te verzamelen, hou de website dan ook goed in de gaten! Heb je onze M&M kerstkoekjes al gezien, en onze heerlijke Choco Chip Cookies met pompoen? Wij van de Lifestylekoningin zijn echt gek op koekjes, valt het op?

Hou de website de komende dagen zeker in de gaten voor enkele heerlijke kerstdiner suggesties. Wil je nu al wat meer inspiratie opdoen? Wij zijn een groot fan van deze website, en gaan hier dan ook zeker onze inspiratie vandaan halen tijdens de voorbereidingen van het kerstdiner maken.

Leuke suggesties voor activiteiten tijdens het wachten op je kerstdiner

Samen koken is leuk, maar wat doe je in de tussentijd als je moet wachten tot je eten klaar is?

 • Kijk samen oude fotoalbums door, dit is vooral leuk om met je grootouders te doen. Grote kans dat de meest geweldige verhalen boven tafel komen.
 • Denk ook eens aan online gezelschapsspellen, of zelfs een online Pub Quiz. Of zoek zelf (online) leuke vragen op die iedereen kan beantwoorden. Ook hierbij is lachen gegarandeerd.
  Via deze link kun je enkele leuke gratis quiz vragen vinden. Wil je zelf een pub quiz maken? Deze website vertelt je er meer over, inclusief suggesties over hoe je zoiets zelf in elkaar kan zetten.
  Via bijvoorbeeld Skype kan je iedereen zien, én je beeldscherm delen waarop je de vragen aan alle deelnemers kan tonen.
 • Je kunt ook online met een hele groep gezellig een film gaan kijken. Zowel Amazon Prime, Netflix als Disney+ hebben deze functie.
 • Voor de kunst liefhebbers: virtueel een museum of theater bezoeken is ook echt een aanrader.
  Zoals, het Finse designmuseum, het Van Gogh museum, het Rijksmuseum, het Anne Frank Huis, een VR Journey door de zeventiende-eeuwse haven van Amsterdam, of bekijk de virtuele tentoonstelling Eat Love Die. In het buitenland kan je bijvoorbeeld the British Museum en Tate Britain bezoeken, je kunt het Uffizy Museum in Florance (Italië) bezoeken, en nog veel meer. Zoek simpelweg op Google naar de zoekterm “virtueel museum” of “virtueel museumbezoek” en er gaat een wereld voor je open. Zin om naar de dierentuin te gaan? De website 360Stories heeft geweldige virtuele tours op hun website staan. Je kunt er uitstapjes maken naar prachtige gebieden in binnen én buitenland. Scrol naar beneden om per land een selectie te maken. Hou er rekening mee dat sommige tours betaald zijn, maar er staan ook ontzettend veel gratis tours tussen, die je zonder account kan bezoeken.
 • Bij het kerstdiner hoort wijn- of bier. Koop een set met verschillende kleine wijntjes, ideaal voor een online wijnproeverij. Wie weet wat voor lekkers hier tussen zit? Tip: je moet ze wel écht allemaal proeven, anders weet je niet zeker welke het allerlekkerste is.
 • Mag het geld kosten? Heb je ooit al eens een online escape room gespeeld? Dit kan gewoon met een hele groep, en is absoluut een leuk idee!
 • Je kunt ook als een groep DIY’s uitvoeren, zoals het versieren van kerstballen, het mooi opmaken van koekjes, wie decoreert de meest gekke of unieke kerstboom en nog veel meer leuke ideeën. Kijk voor inspiratie eens op Pinterest.

Wat zijn jouw plannen deze kerst?

Dus: samen een kerstdiner maken onmogelijk in 2020? Onzin. Laten we eerlijk zijn, we hopen dat het geen traditie gaat worden, maar geniet er van! Zie het als een uitdaging om eens wat nieuws uit te proberen. Hopelijk vieren we kerst in 2021 dan weer gewoon zoals het hoort. Samen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *