Vegetarische shakshuka met geitenkaas en turks brood

Shakshuka is een makkelijk eenpansgerecht wat zowel als ontbijt en avondeten gegeten kan worden. Bij shakshuka worden de eieren gepocheerd en kun je met groenten, kaas en eventueel vlees veel variaties maken. Deze vegetarische shakshuka met geitenkaas is een favoriet bij ons thuis. Het is eenvoudig om te maken, maar ziet er ingewikkeld en goddelijk uit.

Shakshuka – of shakshouka – is een gerecht uit het Middellands Zeegebied en het Midden-Oosten. De variant die we deze keer delen, is een vegetarische shakshuka met geitenkaas, tomaat, paprika en ui, geserveerd met Turks brood!

Variaties op shakshuka met geitenkaas

Mocht je uitgekeken zijn op shakshuka met geitenkaas, omdat je het bijvoorbeeld wekelijks maakt, weet dan dat je kan variëren met allerlei toevoegingen. Voeg bijvoorbeeld rode peper toe of vervang de geitenkaas door buffelmozzarella. Ben jij iemand die een hele la vol kruiden heeft, maar het niet vaak gebruikt? Gooi je heel arsenaal aan kruiden er dan doorheen. Mocht het een topcombinatie blijken, onthoud dan wel even welke kruiden het waren, zodat je de volgende keer eenzelfde recept makkelijk weer kan maken.

Varieer met olijfolie

Wist je dat olijfolie ook een unieke smaak kan hebben? Zo heb je vele soorten smaken olijfolie, van pittig en kruidig tot zacht van smaak. Experimenteer hier gerust mee!

One thought on “Vegetarische shakshuka met geitenkaas en turks brood

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *