Spaghetti met vegetarische balletjes en versgemaakte tomatensaus

Pasta, en dan specifiek spaghetti, is het eerste gerecht dat ik geleerd heb om te maken. Mijn moeder heeft het altijd belangrijk gevonden dat ik leerde koken. Dat was ook de reden dat ik als 10-jarig meisje één keer in de week een vaste avond had dat ik helemaal ‘zelf’ moest koken en meerdere avonden moest helpen bij het koken. Of ze vond het gewoon gezellig om samen in de keuken te staan, dat kan ook. Hoewel ik vroeger altijd een zucht slaakte op het moment dat ik moest helpen, kijk ik er nu met een dankbaar gevoel op terug. Want ik kan koken. Ik maak geen driegangen menu’s en ik ben ook geen sterkok – maar ik kan een prima maaltijd op tafel zetten. 

Ik ben geen keukenprinses, maar ik kan wel koken

Het werd mij rond mijn studentenperiode pijnlijk duidelijk dat niet iedereen vroeger kooklessen had gehad. Sommige van mijn leeftijdsgenoten konden amper een ei koken, laat staan spaghetti. Nou heb ik natuurlijk ook wel eens blunders gemaakt in de keuken. Ik heb eens een pan met olie in de fik gezet toen ik afgeleid was met hele andere dingen. En het staat me nog heel goed bij hoe de olievlekken op het plafond stonden toen ik de pan tijdens het pannenkoeken bakken wilde flippen en ik nog met alleen de steel van de pan in mijn handen stond. Gelukkig is dit alweer een tijdje geleden, hoewel ik dat niet te hard moet zeggen natuurlijk. 

De lekkerste spaghetti met verse saus maak je makkelijk zelf

Pasta is nog steeds één van mijn favoriete gerechten om te maken, juist omdat het zo veelzijdig is. En het brengt fijne herinneringen naar boven. Spaghetti doet me altijd denken aan thuis. Daarom deel ik graag één van mijn favoriete pastarecepten met jullie. 

Het fijne aan dit recept is dat het super simpel is om te maken, het langste werk zit in het wachten tot de saus klaar is. De saus is namelijk compleet vers en natuurlijk, geen gekke toevoegingen uit een potje. Dat verschil proef je! Daarnaast is het recept vegetarisch (hoewel je natuurlijk ook gewoon gehaktballetjes kan toevoegen), lactosevrij en kan je door de pasta te vervangen dit recept ook glutenvrij maken. 

 

Eet smakelijk!

One thought on “Spaghetti met vegetarische balletjes en versgemaakte tomatensaus

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *