Nu het winterweer nadert, wilde ik een perfecte geroosterde pompoensoep maken die niet alleen gemakkelijk te maken was, maar ook ongelooflijk lekker. Na een paar pogingen bereikte ik de perfecte kruising van minimale inspanning en maximale smaak. Ik ga je laten zien hoe gemakkelijk het is om deze serieus dromerige geroosterde pompoensoep te maken die perfect is voor de feestdagen én daarna.

Geroosterde Pompoensoep
Deze soep met 10 ingrediënten begint met het roosteren van de pompoen, wortelen, ui en knoflook om hun natuurlijke zoetheid te versterken en de smaak te maximaliseren. Ik heb ook getest om de groenten voor het gemak in een pan te sauteren, maar de smaak was lang niet zo rijk en complex.
Eenmaal geroosterd, worden de groenten overgebracht naar een Dutch oven of gietijzeren pan met groentebouillon, kokosmelk voor romigheid en kaneel voor een vleugje warme kruiden. En voor nog meer herfstsmaak en warmte voegen we graag een beetje nootmuskaat en cayennepeper toe. Dat is het! Eenvoud op zijn best.
Zodra de smaken samengesmolten zijn, wordt de soep gepureerd tot een romige en luxueuze textuur.
En optioneel, voor een contrast van texturen, beleg ik de soep graag met croutons (indien nodig glutenvrij) en / of geroosterde pompoenpitten.
Geroosterde pompoensoep
Course: soep, bijgerechtCuisine: veganDifficulty: Medium6
servings10
minutes40
minutes141
kcalDe PERFECTE geroosterde pompoensoep met veel natuurlijke zoetheid, een beetje kruiden en een ongelooflijk romige textuur. Simpele methoden en slechts 10 ingrediënten die nodig zijn voor deze dromerige soep, perfect voor de feestdagen en daarna!
Ingredients
5 kopjes in blokjes gesneden pompoen, vel verwijderd (~ 1 kleine flespompoen)
1/2 middelgrote witte of gele ui, in plakjes gesneden (~ 1 kopje of 120 g)
5 teentjes knoflook, gepeld (heel of licht geplet)
2 kopjes wortelen (geschild en in plakjes gesneden van 2 cm)
2 tl avocado-olie (liever olievrij? voeg dan een beetje meer ahornsiroop en / of een beetje groentebouillon toe)
2 tl ahornsiroop
1 snufje zeezout en zwarte peper
1 ½ – 2 kopjes groentebouillon
2/3 kop lichte kokosmelk, plus meer voor het serveren (of cashewmelk)
1/4 tl kaneelpoeder
1 snufje nootmuskaat (optioneel)
1 snufje cayennepeper (optioneel)
Geroosterde croutons
Geroosterde pompoenpitten
Directions
- Verwarm de oven tot 204 C. Bekleed twee bakplaten met bakpapier.
- Voeg in blokjes gesneden pompoen, wortelen, ui en knoflook toe aan de bakplaat en besprenkel met olie en ahornsiroop. Breng op smaak met peper en zout en meng. Bak 25-30 minuten, of tot de pompoen en wortels gaar zijn.
- Gooi het geheel over naar een grote pan of Dutch oven en voeg groentebouillon, kokosmelk, kaneel, nootmuskaat (optioneel) en cayennepeper (optioneel) toe. Roer om te combineren en breng aan de kook op middelhoog vuur. Zet het vuur dan laag, dek af en laat 5-10 minuten sudderen om de smaken te laten versmelten.
- Gebruik een staafmixer of giet het mengsel voorzichtig over in een snelle blender en mix tot een romig en glad mengsel. Als je de voorkeur geeft aan dunnere soep, voeg dan nu meer groentebouillon toe.
- Proef en pas de smaak naar behoefte aan, voeg zout en peper naar smaak toe, ahornsiroop voor zoetheid, kaneel voor warmte, nootmuskaat voor nootachtigheid of cayennepeper voor een pittige twist.
- Eet de geroostere pompoensoep zoals het is, of bedek met geroosterde pompoenpitten en/ of croutons en een extra scheutje kokosmelk (optioneel).
Notes
- Bewaar gekoelde restjes tot 4-5 dagen afgedekt in de koelkast, of in de vriezer tot 1 maand. Opwarmen op de kookplaat op middelhoog vuur (of magnetron) tot het heet is.
Ik hoop dat je dol bent op deze geroosterde pompoensoep! De soep is
- Romig
- Voedend
- Geruststellend
- Hartig-zoet
- Subtiel gekruid & Heerlijk!
De geroosterde pompoensoep is het perfecte bijgerecht voor de feestdagen en daarna!
Meer inspiratie op doen? Klik snel door naar de volgende gerechten:
Wat vind jij?