Geniet van een zoete avond, maak een warme chocolademelk plank

Een gezellige avond, met een bordspelletje, een filmpje op Prime en hapjes. Met je partner, je vrienden of familie. Check. Maar nu de grote vraag. Wat zet je op tafel? De standaard paprika of naturel chips met een dip? Beetje gewoontjes. Borrelnootjes? Saai. Een borrelplankje met een wijntje? Niet heel bijzonder meer. 

Ga eens voor wat anders. Voor deze donkere, koude en gure dagen hebben wij een heerlijke én super schattige suggestie. De warme chocolademelk plank. Het is eigenlijk precies zoals je zou denken, en toch niet zo voor de hand liggend. Je neemt een tapas plank en vult deze zoals je gewend bent. Maar in plaats van hartig hapjes, kan je nu je zoete trek stillen. Want geef nou toe, welke avond wordt er niet 10x beter van een chocolade overload? 

Je begint natuurlijk met de lekkerste warme chocolademelk

Allereerst kan een grote warme dampende mok met warme chocolademelk niet ontbreken op je warme chocolademelk plank. Hiervoor zijn een aantal opties:

  1. Je mengt cacaopoeder door warme melk. 
  2. Chocoladeletters over van de feestdagen? Smelt deze in je warme melk. 
  3. Of koop smeltchocolade. Ook deze zijn er in verschillende smaken. Ga jij voor puur, melk of wit? Of ga je voor een bijzondere variant zoals Gold (voor een fancy mok warme choco), Ruby (een schattige lichtroze, fruitige chocolade) of een te gekke kleur zoals rood of groen (ideaal voor de kerstdagen)? Het kan allemaal.

Vergeet natuurlijk niet een flinke toef slagroom en de decoratie voor bovenop je mok warme chocolademelk! Ga je voor een chocoladesaus, wat kaneel en een nootjes topping of liever een karamelsaus en mini toffee blokjes? 

Benieuwd naar onze favoriete warme chocolademelk? Wij zijn gek op een warme chocolademelk met een spicy twist.

Wat leg je verder op een warme chocolademelk plank?

Simpel. Alles wat je lekker vind, en alles wat perfect samengaat met chocolade. Wij geven je de 9 beste suggesties. 

  1. Marshmallows. Je kunt hierbij gaan voor de mini variant, de grotere vanille BBQ mallows, of de schattige in de vorm van sneeuwpopjes. Gek op spekjes? Ook deze kunnen je plank sieren.
  2. Chocolade bonbons. Want wat maakt je warme chocolade nog lekkerder? Juist. Nog meer chocolade. 
  3. Soepstengels gedoopt in gesmolten chocolade, versierd met je favoriete toppings. Denk aan nootjes, discodip of gemixte sprinkles, hagelslag, anijshagel, gekleurde muisjes of bakversiering.
  4. Fruit in gesmolten chocolade. Denk hierbij aan aardbeien, frambozen, peer, banaan en druiven – gebruik je favoriete fruit. Heb je een chocoladefondue? Dit is het perfecte moment om deze aan te slingeren. 
  5. Zoetigheid zoals toffee en nougat blokjes zijn ook een heerlijke afwisseling, voor als je even iets anders zoets in je mond wil stoppen dan chocolade. 
  6. Je favoriete chocoladerepen, met een twist. Wit met crisp of hazelnoten, (extra) pure chocolade met sinaasappelvulling, of ga voor Tony’s Chocolonely melk karamel-zeezout. Mijn nieuwe ontdekking? Hands Off Cookie Dough and Chocolate chip. Of ga voor kleine chocolaatjes, zoals rumbonen, After Eights met een verfrissende muntsmaak, sinaassnippers, Kinder chocolade of kersenbonbon’s.
  7. Vanille muffins – uiteraard mét chocoladestukjes er in. Want er ligt nog lang niet genoeg chocolade op je plank. Maar denk ook aan plakjes marmer cake, arretjes cake of roomboter cake. Heb je nog niet genoeg chocolade gegeten? Denk dan ook eens aan een chocolat fudge cake.
  8. Koekjes en dergelijke mogen natuurlijk niet ontbreken. Denk aan de American Chocolat Chip Cookies, macarons, donuts of Churro’s. Deze Chocolat Chip Cookies met pompoen zijn trouwens ook echt een aanrader voor op je plank. Of zelfs aan warme wafels met fruit en eventueel poedersuiker.
  9. Maak je eigen pindarotsjes. Maak een mix van je favoriete nootjes en/of gedroogd fruit, smelt chocolade en schep deze twee ingrediënten door elkaar. Maak er kleine hoopjes van en laat ze volledig afkoelen.

Kortom, er is genoeg lekkers om een warme chocolademelk plank mee te vullen!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *