Disney+ group watch: het samen kijken van vroeger maar dan coronaproof

Eén van de beste herinneringen aan vroeger, is toch wel het samen kijken naar Disney-films met mijn vader, moeder, broertje en zusje. Vanaf kleins af aan ben ik al groot Disney-fan. Net als menig gezin, hadden wij ook een hele kast vol Disney-videobanden. En toen ging de videorecorder stuk. De videobanden gingen weg. Met mijn familie of vrienden kijken zat er niet meer in.

Disney+ is één van de populairste streamingdiensten

Op het moment dat Disney+ op de markt kwam wist ik een ding: “Ik moet dit hebben”. Zelfs nu dat ik volwassen ben, kan ik mijn relatie met Disneyfilms maar op één wijze beschrijven. Namelijk: Pure liefde. Het was geweldig om de mogelijkheid te hebben om alle Disneyfilms gewoon te kijken wanneer ik wilde. En hoewel het erg leuk is om de films in je eentje te kunnen kijken, mist er toch iets.

Er mist toch iets bij Disney+: gezamenlijk kijken

Het gevoel van samen zijn, vind ik erg fijn. Helaas is het vanwege de pandemie niet mogelijk om bij elkaar te komen om een Disney-film te kijken

Persoonlijk vind ik het veel leuker om Disneyfilms te kijken met andere mensen. Het maakt niet uit of het mijn familie is of vrienden. Ik kan het niet goed beschrijven, maar het gevoel van gewoon samen zijn vind ik erg fijn. Helaas is het op dit moment vanwege de pandemie niet mogelijk om met de hele familie of met de hele vriendengroep bij elkaar te komen om een film te kijken. Ik mis op dit moment het samen zijn heel erg. En het samen kunnen genieten van een Disneyfilm. Toen kwam daar de lancering van Disney+ GroupWatch.

Met Disney+ GroupWatch kijk je vanaf verschillende locaties naar dezelfde film of serie

Disney+ GroupWatch maakt het mogelijk om met zeven mensen tegelijk vanaf verschillende locaties en apparaten een film of serie te kijken op Disney+. Ook is het mogelijk om in de Disney+ app je reacties in realtime te delen. Op deze manier is het ook interactief voor de mensen die samen kijken. Naar mijn idee is dit een geweldige oplossing voor de leegte die ik voel door het kijken van Disneyfilms in m’n eentje. Op deze manier is het toch mogelijk om samen te zijn in deze zware tijd.

Waar velen nog steeds gescheiden zijn van vrienden en familie, biedt GroupWatch een manier om op een veilige, virtuele manier te verbinden door samen met jouw favoriete personen naar jullie favoriete Disney+ verhalen te kijken in het comfort van jouw eigen woonkamer

Jerrell B Jimerson, SVP Product Management voor Disney+

Hoe werkt Disney+ GroupWatch?

Heb je ook zo vlak voor het weekend zin om met je vriendengroep naar Hamilton te kijken, zonder dat je bestie last heeft van jouw meezingneigingen? Update je app naar de laatste versie van Disney+. Als dat is gebeurd, is het mogelijk om te klikken op het GroupWatch icoon. Deze staat op de detailpagina van een film of serie die je wilt kijken. Op het moment dat je daar op hebt geklikt, krijg je een link. Met die link kan je tot zes verschillende mensen uitnodigen. Het is wel belangrijk om te melden dat iedereen een Disney+ abonnement moet hebben. Als dat niet het geval is, is het helaas niet mogelijk om met meerdere mensen te kijken. De link kan je versturen via een mobiel apparaat of via een webbrowser. Het is ook mogelijk om de film of serie te bekijken via bijvoorbeeld een Smart TV of een Chromecast. Let op: de huidige update werkt alleen nog niet voor de PS4.

Als het streamen eenmaal bezig is, is het voor elke kijker mogelijk om op de video te reageren met zes verschillende emoji’s. Namelijk: like, grappig, verdrietig, boos, bang en verbaasd. Ook kan elke kijker de video op pauze zetten of terugspoelen. Wij zien legio mogelijkheden hier!

Disney+ GroupWatch is al eerder dit jaar uitgekomen en getest in landen zoals Canada, Australië en de VS. En nu is ook eindelijk Nederland aan de beurt! Ik heb nog maar een ding te zeggen: Waar wacht je nog op? Verzamel al je vrienden of familie en ga lekker die film kijken!

Afbeeldingen zijn eigendom van The Walt Disney Company Benelux en geplaatst met toestemming

One thought on “Disney+ group watch: het samen kijken van vroeger maar dan coronaproof

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *