Kerst vieren met je hond

In deze tijden is het lastig om met je hele familie kerst te kunnen vieren. Het zou goed kunnen dat je deze kerst alleen thuis zit. Nou ja, niet helemaal alleen. Natuurlijk is daar je trouwe viervoeter. En met wie kun je nou eigenlijk beter kerst vieren dan met je beste vriend?

Kerst vieren met je hond. Je zou misschien niet zo snel op het idee gekomen zijn, maar denk er eens over na. Dat is toch super schattig? Heb je geen hond? Geen zorgen, een kat, een konijn of zelfs een hagedis – met een aantal kleine aanpassingen kun je kerst vieren met élk lief dier.

Hier geef ik je een aantal ideeën om het kerstfeest die je samen met je hond viert nog beter te maken!

Maak ‘samen’ zelfgemaakte kerstkoekjes

Er zijn weinig dingen waar een hond meer van houdt dan lekkere koekjes. En hoe leuk is het om je beste maatje te zien genieten van eten dat je zelf hebt gemaakt. Een van mijn favoriete koekjes om te maken voor mijn hond zijn pindakaas koekjes. Dit heb je er voor nodig:

  • 250 gram meel
  • 90 gram havermout
  • 85 gram pindakaas
  • 300 ml water

Verwarm de oven voor op 175 graden en voeg alle ingrediënten aan elkaar toe. Kneed deze mix goed. Maak kleine balletjes van het deeg en plet deze. Daarna kan je ze voor 40 minuten in de oven doen en je koekjes zijn klaar! Dat wordt genieten voor je pup!

Maak een wandeling en bewonder alle kerstverlichting in de buurt

Op het moment dat ik het woord ‘wandelen’ laat vallen in de buurt van mijn hond wordt ze al helemaal gek van plezier. Dus het leek me leuk om dat met het kerst te combineren. Het is tijdens deze dagen al snel donker. Wat betekent dat je goed alle kerstverlichting in je buurt kan bewonderen terwijl je ook nog samen bezig bent met een van de favoriete activiteiten van je trouwe viervoeter. Een win-win situatie!

Maak foto’s voor digitale kerstkaarten

Vooral dit jaar vind ik het belangrijk om de mensen om mij heen te laten weten dat ze niet alleen zijn. Een goede manier om dit te doen naar mijn idee is om aan hen kerstkaarten te schrijven. En wat is nou leuker dan een kerstkaart met daarop een foto van je beste vriend? Pak je camera en ga los! Vergeet niet heel veel foto’s te maken, dat is mijn strategie. Mijn hond zit namelijk nooit stil. Maar als je heel veel foto’s maakt zit er altijd wel een goede tussen. Als je dit hebt gedaan heb je schattige foto’s van je trouwe viervoeter en kun je andere mensen opvrolijken met een leuke kerstkaart met hem/haar erop.

Kerst vieren met je hond, én met cadeautjes!

Als je een beetje op mij lijkt houd je ervan je hond een beetje heel veel te verwennen. Dus waarom zou je je hond geen kerstcadeautjes geven. Ik bedoel, ze verdienen toch altijd wel een nieuw speeltje of wat lekkers? Misschien wil je je beste vriend echt verwennen en haal je een nieuw bed voor ze. Of hondenkussens zodat ze lekker bij je in de woonkamer kunnen liggen maar niet perse op de bank hoeven te liggen (dat mag natuurlijk alleen als niemand anders het ziet). Als je trouwe viervoeter een echte fashionista is kun je hem/haar natuurlijk ook een leuke foute kersttrui geven. Misschien kunnen jullie zelfs matchen met jullie kersttruien. Hoe leuk is dat? En wist je dat je nu zelfs een wijntje kunt drinken, samen met je hond? Voor €2,49 koop je nu Posh Pooch bij de Aldi, een wijn speciaal voor honden (en katten). Katten maak je trouwens ook blij met een plantje waar ze heerlijk van kunnen snoepen!

Ga samen een film kijken of luister naar kerstmuziek

Wat is nou fijner dan lekker knuffelen met je beste vriend terwijl je samen onder een dekentje ligt. Zet lekker een kerstfilm aan en geniet van jullie tijd samen. Je kan ook gewoon lekker samen in slaap vallen en een dutje doen. Dat is persoonlijk een van mijn favoriete dingen om samen te doen.

De meeste mensen vinden het heerlijk om hard (vals) mee te zingen met kerstmuziek. Maar doe dat eens in de buurt van je beste vriend. Misschien kom je erachter dat hij/zij in het geheim een ware artiest is. Dan kunnen jullie gezellig samen meezingen!

Kerst vieren met je hond is nog nooit zo leuk geweest

Hopelijk heeft dit je op wat leuke ideeën gebracht. Ga jij kerst vieren met je hond en één van mijn suggesties uitproberen? Laat het dan vooral aan ons weten, vinden wij leuk!

Wil je meer inspiratie over hoe je dit jaar leuk kerst kan vieren? Wij schreven er deze blog over.

One thought on “Kerst vieren met je hond

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *