Je oude trampoline opknappen: zo maak je hem weer veilig

Sommige kinderen hebben een trampoline in de tuin staan. En dat is leuk. Zo leuk, dat je regelmatig ook een lid van ons team op een trampoline zou kunnen vinden, maar wat als hij oud en kapot is? Om zeker te weten dat jij of je kind niet gewond raakt, moet je hem dus weg doen. Of… toch niet! Wist je dat je je oude trampoline ook prima kan opknappen? Net als dat je elk jaar je tuin weer zomerklaar maakt, zorg je ook dat speelgoed zoals trampolines weer veilig zijn!

Wat is er kapot?

Om te weten hoe je je trampoline het beste kan opknappen, is het handig om alles te controleren aan je trampoline. Doe dit sowieso regelmatig: je wilt voorkomen dat er ongelukken gebeuren met de trampoline.

Trampoline rand

Het eerste wat snel slijt, zal de trampoline rand zijn. De rand van de trampoline krijgt namelijk heel wat te verduren: je staat erop, je zit erop, er wordt op geklommen en wellicht is één van je huisdieren erg enthousiast en een sloper: voor je het weet heeft je hond de trampoline rand aan gort getrokken! Dit is eenvoudig te vervangen, gelukkig maar!

Trampoline veren

Als de veren van je trampoline helemaal zijn uitgerekt, dan werkt de trampoline niet meer zoals het zou moeten. Zonde! Tel het aantal veren van de trampoline en vervang ze.

Springmat

Zelfs je springmat kun je vervangen. Er is een reden waarom je eigenlijk zonder schoenen aan op een trampoline moet: scherpe objecten kunnen de levensduur van je springmat ernstig verkorten. Wellicht heb je per ongeluk met een gezellige avond met vuurkorf een stuk kool op de springmat laten vallen, is je kind er vandoor gegaan met je pumps en op de trampoline een modeshow gaan lopen of is er een storm geweest. Wat de reden ook is dat het springdoek kapot is, je kan het vervangen!

Overige onderdelen vervangen van je trampoline

Het kan zijn dat er iets anders kapot is dan de springmat, de trampoline rand of de veren. Denk aan bijvoorbeeld de elastieken waar je de trampoline rand mee bevestigt. Of wellicht is je trampoline niet kapot, maar moet het een stukje veiliger: je hebt een kleintje en je bent bang dat hij door zijn oudere broertje of zusje gekatapulteerd wordt door het wilde springen: in dat geval is een veiligheidsnet een fantastisch idee. Daarvoor hoef je écht niet meteen een hele nieuwe trampoline aan te schaffen.

Waarom zou je je oude trampoline opknappen?

Maar hallo, je kan ook gewoon een nieuwe trampoline kopen. Waarom zou je dat dan niet doen? Ja, tuurlijk. Waarom koop je niet gewoon een nieuwe terwijl 90% van je oude nog in orde is? Precies: duurzaam is anders. Daarnaast: je hebt ooit met veel moeite deze trampoline opgezet, wellicht ingegraven. Een nieuwe kopen en opzetten is niet per sé sneller dan de kapotte onderdelen vervangen. Daarnaast, zo leer je je kind ook dat als iets kapot is, je er nog prima mee verder kan door onderdelen te repareren! Enne, vaak is het nog goedkoper ook!

Ben je nog niet overtuigd waarom je de trampoline zou moeten houden? Weet dan dat wij maar liefst 5 redenen hebben waarom iedereen een trampoline nodig heeft. Denk aan bijvoorbeeld je gezondheid!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *