Maak je tuin nu alvast klaar voor de zomer van volgend jaar!

We horen al een tijdje dat de zomer nu toch echt voorbij is. Vervolgens worden we weer opgeschrikt door nóg een hittegolf. Toch is het nu dan toch echt herfst. Het regent meer en ik zit alweer knus op de bank met een dekentje en dikke trui. Dit alles doe ik terwijl ik op zoek ben naar nieuwe tuinmeubelen. Tuin? Meubelen? Jazeker! Ik wil namelijk het hele jaar door kunnen genieten van mijn tuin en nu ik mijn man éindelijk zo ver heb dat we gaan voor een glazen veranda, betekent het nu dat er ook een goede plek komt voor design tuinmeubelen!

Waarom je het beste in het najaar kan oriënteren op een nieuw tuinmeubel

Ja, het is herfst, of bijna winter, als ik mijn man moet geloven elke keer als hij buitenkomt (brrrr, wat is het koud, brrrrrr – ja kerel, doe je jas aan). Het lijkt dus gek om nu al bezig te zijn met de tuinmeubelen die je pas vanaf de lente op zijn vroegst gaat gebruiken. Maar toch is er een goede reden. Zodra het lekker weer wordt, ontstaat er namelijk vaak een run op tuinmeubelen. Gevolg? Je blijft zitten met goedkope dingen die net een seizoen meegaan óf je moet heel lang wachten op je levering. Daarnaast is het ook steeds populairder om je tuin als verlenging van je woonkamer te zien, dus door daar nu mee bezig te gaan, ben je op tijd voor het voorjaar.

Check je huidige tuinset op gebreken

Een goede tuinset is duur, ik denk dat we het daar allemaal over eens kunnen zijn. Het is dus van belang om te kijken naar je huidige tuinset. Zo moesten we een tijd geleden onze stoelen al weggooien, omdat de peuter erdoorheen was gezakt. Nu is onze loungeset ook bijna zover. Het is een wonder dat niemand er nog doorheen is gezakt. Als je tuinset er net zo aan toe is als de onze, dan kan ik je verzekeren dat je dit niet gerepareerd krijgt. Dit is écht klaar voor de stort.

Waar let je op bij het uitzoeken van een nieuwe tuinset?

Stel dat je, net als ik, de conclusie hebt getrokken dat het tijd is voor nieuwe tuinmeubelen. Dan zijn er nog een aantal dingen waar je op moet letten. Heb je al gedacht aan de volgende zaken?

Soort tuinset

Als je graag buiten eet, dan is het onhandig om een loungeset te kopen. En als je iemand bent die liever languit op een bank ligt in de zon, dan is het een beetje gek om een eetttafelmodel te kopen. Waar ik heen wil? Kies een tuinset wat bij jou en je tuin past. Check Pinterest voor inspiratie en let vooral niet op de achterlijke bloemen die ze overal bij bedenken in hun glazen vaasjes. Tenzij je dagelijks glas wilt ruimen en bloemen wilt plukken. Je bent moeder en op zoek naar iets degelijks. Tenzij je een hobby zoekt. Ga dan vooral dagelijks vaasjes vervangen.

Stevigheid en wintervastheid

Misschien had mijn tuinset langer mee kunnen gaan als ik de set had opgeborgen in de winter. Hem netjes naar de schuur had verplaatst en er geen stormen overheen had laten gaan. Ik ben gewoon niet zo’n persoon. Als jij ook niet zo iemand bent, let dan op een tuinset die je het hele jaar door buiten kan laten staan. Aluminium is hier bijvoorbeeld een goede aanrader voor. En oh ja, als je dan toch bezig bent, kies dan ook kussens die je het hele jaar door kan laten liggen. Ik heb een hangmat waar ik het doek eraf moet halen als het begint te regenen. Jeetje, wat is dat heftig zeg. Ja, ik stel me aan nu.

Garantie enzo

Elk tuinset heeft ook garantie of dertig dagen zichttermijn. Check dus niet je tuinset pas over negen maanden, maar pak hem meteen uit en zet hem op. Zo zie je meteen of hij nog in orde is. Laat je peuter er even op los of leen de mijne. Als hij na een uur nog geen scheuren vertoont, dan heb je waarschijnlijk een behoorlijk stevig ding te pakken.

PS: Als je in dit artikel op zoek was naar tips voor je planten of andere dingen om je tuin klaar te maken voor de zomer, winter of welk seizoen dan ook, dan kan ik je verzekeren dat je op de verkeerde site terecht bent gekomen. Ik loop de kantjes er vanaf. Mijn tuin is een oerwoud. Blije bijtjes, blije katten, blije kleuter, blije hond en vooral blij onkruid.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *