Wat is de ideale slaapkamertemperatuur?

Wist je dat de temperatuur in je slaapkamer een belangrijke factor voor de optimale slaapervaring is? Er zijn veel redenen waarom slapen in een goede omgeving zorgt voor een betere nachtrust, maar het juiste klimaat is een ontzettend belangrijke hiervan. Hoe warm is jouw slaapkamer en kun je niet al enorm veel energie besparen door koeler te gaan slapen?

Ideale temperatuur van de babykamer

De eerste keer dat ik hoorde dat de ideale temperatuur van de babykamer 16 tot 18 graden was, was ik ervan overtuigd dat mijn pasgeborene zou veranderen in een blauw ijsje. Een baby raakt blijkbaar al gauw oververhit en dat betekent dat een te warme kamer ervoor zorgt dat je kind zijn warmte niet goed kan reguleren. Vergeet niet dat de kans dat je je kindje een slaapzak aantrekt en warme kleding daaronder, best groot is. Houd hier dus rekening mee met de slaapkamertemperatuur!

Ideale temperatuur van de kinderkamer

Als je kind overdag zijn kamer gebruikt om op te spelen, wil je natuurlijk niet dat hij het koud heeft. Dat je overdag de verwarming aan hebt, is dus niet gek. Een fijne temperatuur om te spelen is toch vaak rond de 20-21 graden. Maar je kind kan ook het beste gaan slapen als de kamer een temperatuur heeft van rond de 18 graden. Zet dus ruim van tevoren de verwarming uit in de slaapkamer van je kind. Koelt de kamer te snel af? Dan ben je waarschijnlijk enorme stookkosten aan het maken overdag om de temperatuur ideaal te houden. Denk dan eens na over dakisolatie.

De beste manier om je huis aangenaam te koelen is door middel van dakisolatie. Dakisolatie besparing is ook helemaal niet ingewikkeld! Door middel van eenvoudige stappen ben je niet al te duur uit en ben je niet de hele dag door aan het stoken.

De ideale temperatuur van jouw slaapkamer

En? Ga jij lekker naar bed met de verwarming aan, dikke sokken en een dekentje? Ook voor jou is de beste temperatuur op je slaapkamer 18 graden. Ja, dit voelt ontzettend koud als je in de ochtend opstaat en ja het zorgt er in mijn geval voor dat ik nog moeilijker opsta. Maar ik ben dan ook geen ochtendmens. Of avondmens. Ik ben een dutjesmens. Hoe dan ook: ook voor jou is dus de ideale temperatuur 18 graden. Ondertussen ben ik het gewend en kan ik niet eens slapen als het warmer is dan 18 graden. Daarom ben ik stiekem wel heel blij dat we in de zomer een airco hebben die we aan kunnen slingeren om het koel te houden. In de winter hoeven we de verwarming niet aan te doen boven, behalve als ik aan het werk ben. Deze gaat ruim van tevoren uit, zodat we met een graad of 16 tot 18 naar bed gaan.

Zet de verwarming niet aan als je gaat slapen

Is je kamer kouder dan 18 graden? Dan heb je wellicht gauw de neiging om je kamer te verwarmen. Niet doen! De lucht in je kamer wordt droger door middel van de verwarming en daardoor adem je droge lucht in. Dat is weer niet goed voor je longen. Trek warmere kleding aan en werk eventueel met laagjes. Enne, vergeet eventueel niet een luchtzuiverende plant in je slaapkamer te zetten om nog beter te kunnen slapen!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *