Sporten op kantoor tijdens je werk: alternatieve workouts

Als je fulltime werkt, heb je vaak geen zin om na – of voor – je werk naar de sportschool te gaan. Vaak moet je, net als met gezond koken in de avond als het al laat is, zin maken. Of je hebt simpelweg geen tijd, omdat je een lange reistijd hebt, je kinderen naar bed moet brengen, je man een opleiding naast zijn fulltime baan doet, je al zes jaar en vier dagen achterloopt met de was én je nodig je Netflix-serie moet bingewatchen. Wat je reden ook is om niet naar de sportschool te gaan, wij snappen het. Omdat je toch graag aan de 10.000 stappen of je half uur beweging per dag wil komen, hebben we 5 workouts voor op kantoor die je kan uitvoeren tijdens je werk. Tijdens je werk? Jazeker!

Workout 1 voor op kantoor: Maak het oud papier klein

Ik weet niet hoe het bij jullie op kantoor is, maar hier stapelt het oud papier zich in rap tempo op. Pakketjes, nieuwe meubels en gebruikte post-its belanden op dit moment in een hoek naast de deur. “Oud papier” lijkt er boven te staan. Tot nu toe heeft niemand zich opgeworpen om het weg te brengen, omdat het eerst platgemaakt moet worden. Perfect klusje dus voor als je even niet achter je bureau wil zitten. Maak het oud papier klein en maak hier een challenge van door het zo klein mogelijk te krijgen. Hoe je dit doet? Door er op te staan, te springen, aan te sjouwen of in stukken te snijden. Succes!

Workout 2 voor op kantoor: Breng het vuilnis weg

Als het oud papier klein is en je je nog niet klaar voelt om weer aan je mails te zitten, dan kun je het oud papier wegbrengen. Denk ook aan eventuele vuilniszakken. Wil je spieren kweken? Sjouw dan alles in één keer mee. Wil je conditie opbouwen? Loop dan een aantal keer. En oh ja, wel zo vriendelijk voor je buren of je collega’s: druk alles in de container goed aan, zodat er genoeg ruimte is voor anderen. Dit doe je door er een handstand in te doen, óf in te klimmen en te springen. Pas wel op dat je niets breekt of je been in een kapotte zak met koffiedrek te zetten als je straks nog een gesprek hebt met je baas of met een grote klant.

Workout 3 voor op kantoor: Loop rondjes tijdens een brainstormsessie

Regelmatig maken wij hier planningen of brainstormen we over problemen die onze opdrachtgevers hebben. Ik ben iemand die het beste nadenkt als ik rondjes loop. Dat gebeurt tijdens het bellen, maar ook tijdens gesprekken met mijn collega. Als je een brainstormsessie van een half uur hebt, zijn dat toch vaak weer minimaal 1000 stappen die je heen en weer hebt geijsbeerd. Let er wel op dat jij straks niet die stinkende collega wordt waar mensen niet tegen durven te zeggen dat je wat deo op moet spuiten…

Workout 4 voor op kantoor: Succesmoment? Vier het met een dansje

Succesmomenten kun je vieren door zachtjes: ‘yes’ achter je beeldscherm te fluisteren, een WOOHOO kreet uit te stoten óf door op te staan en een dansje te doen. Vier je successen met een dansje. Denk je dat je ze niet hebt? Maak dan kleine successen: lege mailbox? Dansje. Een ja terwijl je een nee verwachtte? Dansje. In één keer het goede wachtwoord ingevoerd voor een inlogsysteem waar je maar één keer per maand in komt? Dansje. Je collega die vraagt of jij ook koffie wil en jouw ingewikkelde order kan onthouden? Je snapt het wel.

Workout 5 voor op kantoor: Werp je op als fotograaf

Op steeds meer kantoren is het gebruikelijk dat we foto’s maken. Foto’s van werkzaamheden of leuke nieuwsweetjes voor op Instagram tot profielfoto’s voor een nieuwsbrief. Zijn er vrijwilligers nodig? Werp je dan op als fotograaf en neem je taak heel serieus. En dan bedoelen we ook echt heel erg serieus. Ga op de grond liggen, klim op trappen of op (stevige!) bureaus en begeleid je model met veel enthousiasme. Het kan zijn dat je de volgende keer niet meer gevraagd wordt omdat je gezien wordt als irritant en overdreven aanwezig. Het kan ook zijn dat je prachtige artistieke foto’s krijgt. En zo heb jij je beweging weer gekregen.

One thought on “Sporten op kantoor tijdens je werk: alternatieve workouts

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *