FujiFilm Instax Camera: zo hang je je foto’s op

Ik ben een groot fan van mijn FujiFilm Instax Mini. Ik kreeg jaren geleden de FujiFilm Instax Camera 8 van Jop voor kerst en een tijdje geleden kocht ik zelf de FujiFilm Instax Camera 9, nadat de 8 na alle botsingen en onvoorzichtig gedrag vanuit mij, wat slechtere foto’s begon te maken. Nog steeds krijg ik leuke reacties op de camera en wat nog leuker is: de camera wint nog steeds terrein! Meer en meer mensen zoeken naar blogposts over deze leuke camera. Met onderstaande tips maak je leuke foto’s met je FujiFilm Instax Camera en weet je ook meteen hoe je ze kan ophangen!

Over de FujiFilm Instax Mini Camera

De FujiFilm Instax Mini Camera is een Polaroidachtige camera waar direct na het maken van de foto, de foto ontwikkeld wordt. De foto’s worden gemaakt door middel van een zogeheten film, die je in je camera klikt. Er zijn films te krijgen in allerlei soorten. Zwartwit, gekleurd, met leuke randjes en nog veel meer soorten. Het leuke hiervan is dat je behoorlijk creatief aan de slag kan gaan. Wellicht heb je al een enorme fotomuur of een fotoslinger, maar je kan natuurlijk je foto’s op hele andere manieren toepassen om zo een saaie witte muur op te fleuren!

Gebruik kleurenfilters voor je camera

Er zijn verschillende kleurenfilters te vinden voor je Instax Camera. Wat dacht je van een regenboogmuur gemaakt met de filters? Je klikt de filter steeds op je camera voor je de foto maakt. Je foto’s zien er mooi gestructureerd uit en het heeft wat weg van een perfect Instaprofiel. De filters zijn te koop op AliExpress en kosten rond de €3,-

Fotografeer een groot object in stukjes

Maak een collage van één object, maar steeds een ander onderdeel gefotografeerd. Als je alle onderdelen samenvoegt, heb je de volledige afbeelding! Doe dit overigens niet met een foto van je kind. Ik denk niet dat hij of zij zo lang stil kan zitten.

Kies voor bijvoorbeeld een mooie grote boom, een mooi kasteel of zoals in de afbeelding hieronder, de zee. Let er wel op dat je alle foto’s mooi strak ophangt, het oogt anders al gauw rommelig of scheef.

Gebruik een FujiFilm Instax Camera film met een thema

Er zijn veel verschillende films te koop waarbij de rand niet wit is zoals bij het origineel. Zo zijn er films te koop waar de randen zwart zijn, of juist gekleurd. Ook zijn er veel Disney-gerelateerde films te koop. Hoe leuk is het om in Disneyland Parijs foto’s te maken met Disney-films? Of juist alleen maar films met een zwarte rand?

Maak een kalender

Maak een kalender van je favoriete foto’s. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om elke maand je kindje te fotograferen terwijl hij of zij groeit, maar je kan ook je favoriete herinnering van dezelfde maand gebruiken. Dit is trouwens ook perfect als vaderdagcadeau, moederdagcadeau of als cadeau voor opa en oma!

Fotografeer elke dag een woord om zo een quote te maken

Ook zo dol op inspirerende quotes? Wat dacht je ervan om een quote in gedachten te nemen en elke dag een woord te vinden die in die quote terugkomt? Als je alle woorden hebt gehad, heb je een wel heel bijzondere quote die je niet gauw vergeet! Het leuke hiervan is dat je, als je op straat loopt, vaak veel woorden los tegenkomt. Je krijgt een speurtocht door je eigen stad, straat, dorp of onbekende omgeving, waardoor je anders naar je omgeving leert kijken.

In plaats van een lange zin te nemen, kun je ook kiezen voor een woord. Dan fotografeer je dus elke keer een letter, in plaats van een woord.

Ben je geïnspireerd geraakt? Wij wel!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *