Fit blijven op kantoor? Haal een kopje koffie voor die leuke collega!

Iedereen die op kantoor werkt zal dit herkennen, de enige beweging die je vrijwel de hele dag krijgt is je wandeling naar het koffiezetapparaat. Maar hoe blijf je dan toch fit op kantoor? Je bent gek op je baan, maar dit is dan weer een klein beetje jammer. Want het is voor je gezondheid best belangrijk om met regelmaat te bewegen.
Die taart bij elke verjaardag (en hoe meer collega’s op kantoor, hoe vaker we taart- wacht, vinden we dit erg?) en alle drankjes tijdens de vrijmibo, zijn vaak geen goede combinatie met de vele uren die wij zittend doorbrengen. 

Iemand die goed voor zichzelf zorgt, zit beter in zijn vel, dat weten we. Maar het resulteert ook in betere prestaties, meer creativiteit en een leukere omgang met je collega’s. Je voelt je minder ziek, minder gespannen en je zult zien dat je minder hoofdpijn hebt aan het eind van een lange (werk)dag. Niet alleen is dit voor jou beter, maar ook voor je werkgever! Maar, hoe kan je nou fit worden op kantoor?

Er zijn best veel kleine en simpele aanpassingen die je kan doen, om je zonder al te veel moeite toch fit te voelen op je kantoorbaan.

Fit op kantoor: loop meer

Maak eens wat vaker een wandeling. Dit kan al zo klein en kort zijn als een wandeling naar het dichtstbijzijnde koffieapparaat om je cafeïnegehalte op peil te houden. Loop ook eens een keertje extra om die leuke collega ook van een kopje koffie te voorzien, vinden zij leuk en jij wordt er ook blij van. Daarbij heb je dan een goed excuus om ook nog even een gezellig praatje te staan maken. Je verbrandt meer calorieën met staan dan met zitten. Maar denk er ook eens aan om buiten een rondje te lopen. Even je benen strekken in de buitenlucht is namelijk ook heel erg goed voor je, dit heeft een positieve werking op je concentratie en reactievermogen.

Mealprep je maaltijden om fit op kantoor te blijven

Het is makkelijk om even een snelle hap te kopen op kantoor of bij de zaak om de hoek. Naast dat dit je veel geld kost is het vaak ook helemaal niet zo gezond. Denk eens aan mealpreppen. Dit kan je vaak, afhankelijk van wat je maakt, al de avond er voor of zelfs in het weekend klaarmaken. Zo heb je altijd een lekkere, gezonde en luxe maaltijd klaar staan.

Koop een leuk plantje om de gezondheid op kantoor te verbeteren

Koop een leuk plantje.. staat dit er echt? Jawel. Altijd al gedroomd van die mooie jungle op je bureau? Dit is je kans. Naast dat planten echt super leuk zijn en sfeer brengen, zijn ze ook nog eens ontzettend goed voor je. Planten geven echt een huiselijk gevoel, verminderen stress, geven een gevoel van rust en zijn natuurlijke luchtzuiveraars. Ze werken positief op je concentratievermogen en versterken je creativiteit. Kom maar op met die geweldige ideeën! Fit worden op kantoor was nog nooit zo simpel!

Plan een sportminuutje in aan je bureau

Voor de echte fanatiekelingen onder ons zijn er oefeningen die je kan doen, gewoon aan je bureau op kantoor. Denk hierbij aan desk push-ups (opdrukken tegen je bureau). Ga vanuit je zittende positie op je bureaustoel staan zonder je handen te gebruiken of je af te zetten. Ga rechtop in je stoel zitten en til je been op waarbij je je knie omhoog haalt, span je buikspieren aan en houd je been zo’n tien seconden omhoog. Heb je een stoel die kan draaien? Dan kan je ook je onderlichaam draaien met de stoel, terwijl je je bovenlichaam stil houdt. Maar ook de bekende lunges, squats en de plank kunnen prima tussendoor op kantoor.

Investeer in jezelf, je zult er zo veel voor terug krijgen. Je voelt je fit en vol energie zonder hier al te veel gekke dingen voor te hoeven doen. Want zeg nou eerlijk, stiekem is het helemaal geen straf om alweer een plantje te ‘moeten’ kopen als je daardoor fit kan worden op kantoor, toch?

One thought on “Fit blijven op kantoor? Haal een kopje koffie voor die leuke collega!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *