Na een lange dag werken hebben wij hier thuis vaak geen zin meer om uren in de keuken te staan. Deze mac and cheese met broccoli is dan een hele fijne maaltijd die binnen 20 minuten op tafel staat. Een Amerikaanse favoriet met een twist.
Mac and cheese met broccoli
Mac and cheese met broccoli
Course: DinnerCuisine: AmericanDifficulty: Easy4
servings10
minutes10
minutes565
kcalDit Mac and cheese recept is een Amerikaanse favoriet met een twist: broccoli roosjes. Binnen 20 minuten aan tafel. Daar houden we van!
Ingredients
700 ml kippenbouillon (van blokje)
250 gram volkoren macaroni
100 gram roasted ham (vleeswaren)
100 gram cheddar (stukje)
1/2 zakje selderij (a 40 gram)
150 gram roomkaas met bieslook
450 gram tuinerwten (diepvries)
400 gram broccoli of broccoli-rijst
Directions
- Verhit de bouillon in een hapjespan. Doe de macaroni erbij en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat in 10 min. op laag vuur garen. Roer af en toe. De macaroni hoeft niet afgesloten te worden.
- Snijd ondertussen de ham in stukjes en rasp de kaas. Snijd de selderij fijn.
- Meng de ham, cheddar en selderij met de roomkaas, bevroren tuinerwten en broccoli (rijst) door de macaroni. Verwarm 5 minuten op laag vuur. Roer regelmatig.
- Breng op smaak met peper en zout en serveer direct.
Variatietip
- Vervang de broccoli voor bloemkool.
Vond je dit recept lekker? Laat het ons dan weten in de reacties hieronder en bekijk ook onze andere recepten:
- Spaghetti met vegetarische gehaktballetjes (hoofdgerecht)
- Gezonde ijsjes met jam en yoghurt (nagerecht)
- No Bake Oreo Cheesecake (taaaaaart!!!)
Wat vind jij?