Interieurliefhebber, maar lui? Met deze tips krijg jij een zomers interieur

Ik houd van interieur, maar ik ben ook snel verveeld en ben soms lui aangelegd. Ik kan uren bezig zijn met één hoekje in de Sims 4 volbouwen met planten, schilderijen en het perfecte behang uitzoeken, om vervolgens drie weken lang in een onaf huis rond te lopen, omdat ik geen zin meer had in de rest. Zo kan het in het echt ook zijn. De kledingkast in de slaapkamer? Perfect vormgegeven. Jop mag zelfs niet aan het netjes opgevouwen beddengoed komen, want het ligt perfect. De nachtkastjes in de slaapkamer zijn dan een doorn in het oog vol stapels boeken, pakjes zakdoeken en sieraden. Als je net zo bent als ik, dan wil je je interieur mooi hebben. Je wil dat mensen binnenkomen en denken: wow, die heeft het goed voor elkaar, wat gezellig hier! Dat gevoel wil je zelf ook, maar dan wel zonder al te veel moeite alsjeblieft. We snappen je. Met deze tips krijg jij eenvoudig, goedkoop en snel een zomers interieur!

Koop verse wilde bloemen in mooie doorzichtige vazen

Niets schreeuwt meer zomer dan prachtige wilde bloemen in een schone doorzichtige vaas met helder water. Wilde boeketten kun je kopen bij de supermarkt, bloemist of bij BloomOn. Bij BloomOn stellen ze alle boeketten samen en baseren ze dit op het huidige seizoen. Zomaar het bos in om te gaan plukken, mag overigens niet! Je hebt wel bloementuinen waar je je eigen bloemen tegen een kleine vergoeding mag plukken, maar ja, dan moet je wel veel moeite doen.

Zomers interieur? Leg schelpen neer

Je hoeft allang niet meer naar het strand om schelpen te verzamelen en uren bezig te zijn met de mooiste exemplaren te vinden. Je koopt deze simpelweg bij de Xenos of online en legt ze in een schaal, vaas of gewoon bij elkaar. Niets schreeuwt meer ‘zomers interieur’ dan schelpen en wellicht een beetje schelpenzand!

Zet zomers fruit op tafel

zomers interieur tips

Wat is er zomerser dan een ananas? Juist, een mand vol ananassen. Leg er aardbeien, mango’s en ander exotisch fruit bij en je hebt zomer in een fruitschaal! Zet de fruitschaal dan niet weggestopt in een hoekje op het aanrecht, maar stal het pontificaal uit op je eettafel. Let op: zet het niet in de brandende zon en eet het ook gauw op. Je kan eventueel ook voor nep fruit gaan, maar vaak is dit net te opvallend nep.

Vervang schilderijen door tropische schilderijen

Heb je schilderijen in huis hangen? Dikke kans dat die alleen aan twee haakjes aan de muur hangen. Perfect! Haal ze er vanaf en vervang ze door een zomers exemplaar. Bijvoorbeeld door tropische stranden, zwembaden of cocktails. Na de zomer wissel je het weer om!

Vervang je kussens door zomerse exemplaren

Wat je kan met schilderijen, kun je ook doen met je kussens. Dit kun je doortrekken door je hele huis. Vervang je beddengoed door zomers beddengoed, de kussens op je bank door zomerse exemplaren en vervang plaids door zomerse kleurtjes. Je kan er ook voor kiezen om juist te minimaliseren en kussens en plaids weg te halen voor dit seizoen. Als je zoals ik het hele jaar door een koukleum bent, raad ik het trouwens niet aan. Voor je het weet, lig je in je perfecte zomerhuis met een winterdeken om je lijf.

Verwijder kaarsen en vervang ze door geurkaarsen of geurchips

De kans dat je kaarsen aansteekt in de zomer, is heel klein. Behalve dan als het citronellakaarsen tegen de muggen zijn. Berg je kaarsen dus op en vervang ze door geurkaarsen of oliebranders met geurchips. Wij mensen reageren bijzonder goed op geur en we hebben bepaalde associaties met geur. Maak dus je eigen zomerse geurenmix met bijvoorbeeld geurchips en steek deze de eerste twee weken alleen aan als het buiten hartstikke zonnig weer is. Na een tijdje associeer je die geur met lekker weer en krijg je zelfs op een regenachtige dag een warm zomers gevoel!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *