Wat zijn de 5 leukste kerstfilms om dit jaar nog te kijken?

Kerst is niet compleet zonder kerstfilms. Je kunt ze eigenlijk het hele jaar door kijken, hoewel mensen je wel een beetje vreemd aankijken als je random in Maart een kerstfilm aanzet. Maar op de momenten dat je zin hebt in een romantische en zoetsappige film, dan is een kerstfilm daar perfect voor. Want dat is vrijwel altijd het plot van een kerstfilm, nietwaar? Alles komt goed, en je droom komt uit.

Maar juist doordat elke kerstfilm hetzelfde plot heeft, en Netflix bomvol staat met kerstfilms – is het maken van een keuze soms lastig. Want welke film is het nu echt waard om te kijken? Wat zijn de leukste, grappigste en meest romantische kerstfilms die op Netflix staan?

Ik heb een lijstje voor je gemaakt, met mijn 5 favoriete kerstfilms op Netflix. 

Operation Christmas Drop (2020)

Dit jaar nieuw op Netflix, is Operation Christmas Drop. Voor wie denkt “hé… dat meisje ken ik, maar waarvan?” Dat is Bonnie uit The Vampire Diaries. Oh, en nu we bezig zijn – die jongen is Björn uit Vikings. You’re welcome. 

Het verhaal van deze film is simpel, en toch heel erg leuk. Congresmedewerker Erica moet van haar baas met kerst werken. Alsof dat nog niet erg genoeg is wordt ze naar een faciliteit gestuurd, met als opdracht een reden te vinden om de fundering in te trekken. Laat dit nu net de faciliteit zijn waar Captain Andrew werkt. Een prachtige man, met een hart van goud én een liefde voor kerst. 

En wil je echt een hartverwarmend bericht? Operation Christmas Drop is echt. Het is een traditie die begon in 1952, en dient vandaag de dag nog steeds als een trainingsmissie voor de Amerikaanse luchtmacht. 

A Bad Mom Christmas (2017)

Ben je het zat dat kerstmis perfect, zoet en prachtig is? Mooi, ik ook. Speciaal voor ons is er de film A Bad Mom Christmas. Deze moeders verzetten zich tegen de uitdagingen en verwachtingen die kerst schept, en gooien het over een compleet andere boeg. 

A Cinderella Story: Christmas Wish (2019)

Wie is er niet dol op de eeuwige Cinderella Story films. We kennen het plot onderhand allemaal wel uit ons hoofd, maar met elke kleine spin en twist blijft het een vermakelijk verhaal. Je neemt een (boze) stiefmoeder, enkele gemene stiefzussen en een meisje met een doel. Dit is het recept voor een vermakelijke kerstfilm. In dit geval een zingende kerstelf die op zoek is naar haar eigen kerstwonder. 

Holidate (2020)

Het is het zoveelste jaar dat tante Truus weer begint te zeuren over waarom je nog steeds alleen bent. “Heb je nu nog geen vriend, schat.. dat is niet goed hé?” zegt ze met een afkeurende blik en een zeikerige toon waar het medelijden vanaf druipt. 

Herkenbaar? Dat dacht het meisje uit deze film ook. Twee vreemden komen elkaar tegen en besluiten het hele jaar door elkaar’s plus-one te zijn bij gelegenheden waarbij je tante Truus het liefst de hele dag ontloopt. Maar kunnen ze het voorkomen om echte gevoelens voor elkaar te ontwikkelen?

The Holiday Calendar (2018)

Abby, een getalenteerde fotograaf, ziet het leven even somber in. Dan krijgt ze voor de feestdagen een antieke adventskalender van haar opa. Ze is in eerste instantie niet zo onder het indruk van het cadeau, maar neemt het toch mee naar huis. Op 1 december gaat de kalender vanzelf open, en toont het zijn magie. De inhoud van deze kalender lijkt de toekomst te voorspellen.
Op datzelfde moment komt Josh naar huis, na een lange wereldreis, en is hij terug om Abby te zien. Zal deze magische kalender ervoor zorgen dat Abby van deze feestdagen houdt – en mogelijk liefde vinden? 

Kijk dit jaar samen naar kerstfilms

Wist je dat je ook samen met je familie, vrienden en vriendinnen een film kan kijken via Netflix Party? In deze blog lees je er alles over – van het opzetten tot het daadwerkelijk samen kijken van de film. Wij vinden dit een ideaal idee om te doen tijdens de lockdown feestdagen.

Nog meer leuke suggesties om tijdens deze feestdagen te ondernemen? Of je kerst nu alleen viert, viert met je hond of er online een gezellige dag van maakt met familie en vrienden. Vergeet niet om er van te genieten!

Trouwens, heb je zin in wat lekkers voor bij je kerstfilm? Ik ga dit jaar voor de warme chocolademelk plank.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *