Fashion trends voor de winter van 2022: zo zie je er goed uit én voel je je goed!

De winter komt eraan en dat betekent ook dat het weer tijd is voor een nieuwe wintergarderobe. De winter van 2022 staat in het teken van monochroom en klassieke straatbeelden! Monochrome kleuren geven je garderobe een stijlvolle update. Dus, als je inspiratie nodig hebt voor je wintergarderobe van 2022 óf voor je capsule wardrobe die je nu echt wil starten, dan ben je hier op het juiste adres!

Klassieke mode: voel je als een echte Parisienne

Nu ik de dertig ben gepasseerd, ben ik bezig met hoe ik zakelijk overkom én hoe ik me voel in mijn kleding. Oversized sweaters met hoge laarzen, een sjieke rok met een speelse trui en stoere boots eronder zijn mijn favoriete looks. Gelukkig is dit ook he-le-maal hot in 2022! We gaan naar een speelse en klassieke look met oversized kleding die goed gestijld is: we zien steeds meer de stijl van de Parijse fashionista’s terug in de rest van de wereld. En terecht: het is niet voor niets dat de vrouwen uit Parijs al jarenlang worden gezien als stijlvol, zonder ouderwets te ogen.

Wat is een capsule wardrobe?

Een capsule wardrobe wil eigenlijk zeggen dat je een minimaal aantal kledingstukken hebt die allemaal perfect met elkaar te combineren vallen. Dit bespaart je tijd in de ochtend, en je ziet er altijd fabulous uit. Het betekent dat je een verzameling essentiële kledingstukken hebt die nooit uit de mode zullen raken. Daarnaast is het ook belangrijk dat jíj je goed voelt in die kleding! Denk aan basics zoals rokken, broeken en jassen. Deze vul je aan met seizoenskledingstukken. Er is geen richtlijn aan hoeveel kledingstukken je nodig hebt, maar het idee is dat je je ochtenden makkelijker maakt én bewuster bent met je kleding. Elk kledingstuk moet je blij maken.

Start nu met je capsule wardrobe

Ik heb een inloopkast vol kleding die ik al jaren niet meer draag. Ik heb het nog omdat ik het zonde vind om het weg te doen en omdat ik op dit moment druk bezig ben mijn gewicht van voor mijn zwangerschap terug te krijgen. In theorie betekent dat dat ik die kleding van jaren geleden weer kan aantrekken. Maar in de praktijk? In de praktijk passen die kleren helemaal niet meer bij wie ik ben. Het is echt kant en klaar: die kleding heeft een tweede thuis nodig en ik heb een kledingkast nodig met kleren waar ik blij van word. Die inloopkast is leuk, maar in de praktijk draag je echt niet al die kleren.

Voor de meeste vrouwen voelt het opbouwen van een capsule wardrobe als een onmogelijke opgave. Het kan enorm overweldigend zijn om alles wat je wil dragen in een aantal kledingstukken te proppen. Hik je al jaren tegen het idee van een capsule wardrobe aan, maar ben je er nog niet mee begonnen? Dan is nu het beste moment.

De mode uit 2022 grijpt terug naar classics die wellicht voor onze kledingkast nieuw zijn, maar zoals eerder gezegd, zijn oorsprong en inspiratie vindt in bijvoorbeeld Parijs. Door de klassieke items kun je deze kledingstukken over enkele jaren nog steeds dragen! Dat maakt het idee van nieuwe kleding een stuk aantrekkelijker, of niet?

Wat betekent monochrome mode?

Monochroom betekent licht in één enkele golflengte. Dit betekent dat in de mode de stof één enkele kleurtint heeft. Je zal dus niet rood gecombineerd met blauw zien in een monochrome outfit, maar wel verschillende tinten rood of verschillende tinten blauw. Door op deze manier te combineren, ziet je outfit er al gauw stijlvol en doordacht uit! Totaal tegenovergesteld van het color blocking van enkele jaren geleden dus.

Overige patronen

Vind je monochroom te saai? Dat kan! Gelukkig kom je dan ook in 2022 aan je trekken! Want naast de monochromatische kleuren, vinden we ook plaidpatronen in het straatbeeld. Wat ons betreft een echte winnaar, want wie wil nu niet het gevoel hebben dat ze over straat lopen in kleding dat voelt alsof je onder een warm dekentje op de bank ligt?

De mode van 2022 is capsule wardrobe waardig

Wellicht ben je net als ik bezig met duurzame kleding en ben je vooral bezig een capsule wardrobe te onderhouden. Het voelt dan raar om weer nieuwe kleding te shoppen, maar het winterseizoen van 2022 is toch écht de gelegenheid om tijd te investeren in je capsule wardrobe. Geloof me: van deze mode word je over een paar jaar nóg gelukkig!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *