De beste laptop voor je gezin selecteer je zo!

Tegenwoordig zijn laptops ontzettend veelzijdig. En naast die veelzijdigheid, is het aanbod de laatste jaren ook nog eens enorm gegroeid. Dus het kan behoorlijk overweldigend zijn om een nieuwe laptop te selecteren voor jezelf, je kind, je partner of wat er dan ook in huis rondloopt waar je mogelijk een laptop voor nodig hebt. Maar ja, waar begin je? Welke kleuren vind je mooi en welke specificaties zijn belangrijk voor jou? Laten we er samen over pratenWanneer je op zoek bent naar een nieuwe laptop, dan zijn er heel wat zaken waar je rekening mee moet houden. De keuze is enorm en de prijzen verschillen ook behoorlijk. Ik heb voor jou een aantal tips op een rijtje gezet om te helpen bij het maken van de juiste keuzes!

De beste keuze maak je niet in de winkel (sorry)

Wat ik nu ga vertellen, kan mogelijk voor irritatie zorgen bij winkeliers, maar hee, het is de waarheid. Toen ik begin 20 was, werkte ik ruim een jaar in een computerwinkel. En dan kom je erachter dat er natuurlijk heel wat schuil gaat achter het verkopen van laptops. Het beste advies komt niet van de verkopers: we verkochten wat van bovenaf werd opgelegd. Twijfelde een klant over de ene of een andere laptop? Dan konden we door handige nummertjes zien waar we meer winst op maakten, dus zo konden we klanten een kant op duwen. Akelig, maar waar.

Die beste keuze maak je dus thuis, waar je niet overspoeld wordt door leuke praatjes van verkopers. Dat betekent dat je moet weten wat voor processor je nodig hebt, of je een aparte grafische kaart nodig hebt, welk besturingssysteem je wil en meer. Ja, dat is even wat huiswerk, maar je gebruikt dit apparaat een paar jaar. Je onderzoekt toch ook voor welke oven of welke koelkast je gaat als je een nieuwe koopt? Waarom doe je dat dan niet voor je laptop? Voel je je overweldigd? Bekijk hier op Technerds welke keuzes er zijn en hoe je kiest.

Maakt het merk uit van je laptop?

“Koop ik nu het beste een Acer of is HP een goed merk?” Die vraag heb je jezelf wellicht ook gesteld en heel eerlijk: hier is geen eenduidig antwoord op te geven. Dat is hetzelfde als vragen of je beter voor een Mitsubishi of een Volkswagen kan gaan. Of een Citroën of een Hyundai. Het ligt niet aan het merk, het ligt aan de specificaties van het product wat je nodig hebt. Daarnaast gebruiken veel laptop- en computerbedrijven de processoren van Intel of AMD. Kortom: let niet op het naampje, maar op wat je ermee gaat doen en of de laptop daarvoor geschikt is. Het kan dus prima zijn dat jij voor jezelf een laptop nodig hebt van 1000 euro of meer omdat je wilt gamen en dat je voor je zoon eigenlijk een veredelde typemachine nodig hebt, omdat hij YouTube wil uitspelen.

Het meeste uit je laptop halen: gebruik hem goed

Het allerbelangrijkste nadat je een laptop hebt gekocht, is er goed mee omgaan. Dat betekent niet alleen hem schoonhouden, maar ook de software up to date houden om beveiligingslekken te dichten en je laptop niet te gebruiken op plekken waar het niet handig is (zoals in de badkamer vlakbij water). Als je je laptop goed gebruikt, dan gaat je laptop 3 tot 5 jaar mee!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *