Behang met drukke print stylen: zo doe je dat!

Zo, je hebt besloten om eens wat anders te gaan doen met de muur in je woonkamer. Bijvoorbeeld behang met een drukke print. Je hebt al googled en alles gezien en toch twijfel je. Je wil niet dat je woonkamer er opeens uitziet als de entree van een hysterisch pretpark. Leuk voor je kinderen, maar voor jou wat minder na een drukke werkdag. In dit artikel lees je hoe je je huis kan decoreren met een drukke print.

Behang met drukke print is helemaal terug van weggeweest. Ik hoor sommige mensen zeggen dat ze bijvoorbeeld fotobehang of een andere drukke print heel zwaar vinden. Dat het een ruimte kleiner maakt en ze bang zijn dat als het er eenmaal opzit, ze knettergek worden.

Mijn man gebruikt dat excuus ook. Onzin!

Drukke prints vind je overal

Wie goed kijkt, ziet overal drukke behangprints. Bijvoorbeeld in een restaurant. Hoezo is het daar wel mooi en bij jou thuis niet? Dat heeft te maken met de styling. In een restaurant vind je het om een bepaalde sfeer neer te zetten. Denk aan een enorm mooie muurschildering, een uitzicht van een bos of een tof bloemetjesbehang in een pannenkoekenrestaurant.

Kies de ruimte die je wilt behangen

Wil je de woonkamer behangen? De hal? De slaapkamer? Het is belangrijk om te kiezen voor welke ruimte je gaat. Als je nog niet wild durft te gaan, is het handig om wellicht eerst de kinderkamer te doen. Hier kun je eerst experimenteren met een wat bonter behang. Wil je volledig out gaan? Kies dan voor je woonkamer. Bekijk de meubels en prints die je hebt en zorg dat je accessoires niet te druk zijn.

Style het met rustige meubels

Als je houdt van rustige meubelstukken en een grote open haard, dan is dat ook mooi in combinatie met drukke fotobehang of behang. Hoe maak je het? Kies behang op basis van je interieur en leefstijl.

En hoe kan het dat je denkt dat het behang te druk zou zijn? Als dat je gedachte is, is de belangrijkste boodschap: tone it down.

Laat het behang niet de show stelen, maar combineer het met rustige meubels en accessoires. Style het met de meubels die je al hebt. Dus je hoeft er niet echt een complete woonkamer voor te veranderen om iets anders te gaan doen met je muur. Het is een kwestie van styling en bijpassende items kopen, zoals: mooie lampjes of spiegels in je favoriete print.

Accessoires

Huis behangen maar nog niet tevreden? Kies dan ook voor wat passend accessoires in die leefstijl. Bijvoorbeeld keramische bloemen op tafel of zelfgemaakte hangertjes aan een rustigere muur met daarin restjes van het drukke behang. Zo krijg je je huis weer in evenwicht.

Behang en accessoires kun je met elkaar vergelijken

Ik snap het. Al je muren wit geeft het gevoel dat een ruimte groter is. Maar als je dan alsnog grote meubels hebt en enorme beelden, dan schiet het nog niet op en krijg je ook een druk gevoel. Zo hadden wij al onze muren wit, maar stond onze vensterbank vol met planten, accessoires en speelgoed van de kleuter. Gevolg: de ene kant van het huis voelde heel druk, terwijl de andere helft heel kaal voelde. We hebben toen de muur in het rustige gedeelte in een bonte kleur geverfd. Over een tijd wil ik hier een tof behang voor gebruiken.


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *