Zo vind je het perfecte vloerkleed voor jouw interieur

En? Heb je dit artikel aangeklikt vanwege de hond in de afbeelding? Ik oordeel niet, ik zou het zelf ook hebben gedaan 😉

Ben je net verhuisd of wil je wat warmte en kleur toevoegen aan een kamer in je huis? Wellicht heb je een oud vloerkleed gekregen of wat je al heel lang hebt wat nu versleten is, te klein is of gewoon niet meer bij je inrichting past. Of misschien ben je van plan om de muren van je huis te schilderen en dat betekent een nieuw vloerkleed: Wat de reden ook is, een vloerkleed vinden is makkelijker dan je denkt! We hebben eenvoudige stappen voor je om het perfecte vloerkleed voor je interieur te vinden.

Waar plaats jij je vloerkleed?

Denk eerst na over waar je je vloerkleed wilt neerleggen. Als het in je woonkamer komt, kies dan een vloerkleed dat past bij de stijl van meubels en kleuren die je hebt gekozen. Als je van plan bent een kleed te leggen op je houten vloer of tegelvloer, zorg er dan voor dat de kleur past met wat er al ligt. Houd ook rekening met de dikte van het vloerkleed, want sommige vloerkleden zijn moeilijk schoon te maken! Heb je de perfecte plek gevonden en weet je de kleur? Dan kijk je naar je budget en naar de maat van je vloerkleed. Daar komen we zo op!

Je kan je vloerkleed op verschillende plekken leggen. Denk aan de slaapkamer, de woonkamer, ja zelfs onder de eettafel! Zelf hebben wij een vloerkleed in het speelhoekje van onze kleuter, een vloerkleed op de slaapkamers, één op kantoor en stiekem ben ik aan het kijken voor nog een vloerkleed, maar daar vertel ik zo iets meer over.

Check de grootte van je vloerkleed

Nu je een mooi plekje voor je nieuwe vloerkleed hebt gevonden, is het tijd om te kijken of het binnen je budget past. Je wilt niet te veel geld uitgeven aan een nieuw kleed, maar je wil ook iets goeds en kwalitatiefs kopen! Heb je je budget vastgelegd? Dan kijk je naar de grootte. Als je een vloerkleed op je slaapkamer wil leggen, dan is een vloerkleed van 200×300 cm toch vaak wel het handigst. Hetzelfde geldt voor je woonkamer! Weet je niet zo goed welke afmeting je wilt, dan kun je beter te groot gaan dan te klein. daarbij klinkt 200×300 best groot, maar als je het eenmaal hebt liggen, dan valt het vaak mee.

Een vloerkleed op tapijt

Het klinkt misschien raar, want een vloerkleed gebruik je om warme voeten te krijgen of wellicht net iets meer kleur of diepte aan een ruimte te geven. Waarom zou je in hemelsnaam een vloerkleed óp tapijt leggen? Is dat niet dubbelop? Ja, wellicht. Maar wie zegt dat jouw interieur bepaalde regels moet volgen? Ik word altijd megablij van speelse vloerkleden. Zo zie je eventuele vlekken ook niet, ha! Daarbij kun je vlekken op je tapijt of eventueel afgesleten plekken beter verbergen door vloerkleden. Nog niet overtuigd? Bedenk dan dat je met vloerkleden secties maakt in je kamer. Denk aan een zitgedeelte, een werkruimte, een speelhoekje of zelfs een onderverdeling in je kantoor!

Je vloerkleed schoonhouden

Als je je oude vloerkleed vervangt of juist slijtageplekken bedekt op je huidige tapijt of zelfs vloer, dan is het wel zo handig om je vloerkleed schoon te houden. Helemaal als je huisdieren hebt of kinderen. Of allebei, in ons geval (zo hebben wij volgens mijn schoonmoeder een veestapel met 3 katten en een hond. Ik ben vergeten te vragen of haar kleinzoon en zoon meetellen in de veestapel). Dat betekent dat er veel stof, haren of andere zooi zich kan ophouden in je tapijt. Als je huisstofmijtallergie hebt zoals ondergetekende, lijkt een kleed zelfs helemaal uit den boze. Onzin! Zolang je maar weet hoe je het moet schoonhouden! Investeer in een stofzuiger die speciaal gemaakt is voor jouw situatie, denk aan een stofzuiger die gemaakt is voor mensen met huisdieren, met een allergie of juist voor kleden. En één keer in de zoveel tijd kun je een reinigingsspray op het kleed spuiten! Vaak moet je het een paar uur laten inwerken en vervolgens kun je de boel schoonzuigen.

Zou me niets verbazen als huisdieren gewoon met alle liefde al hun zooi over vloerkleden uitrollen

Experimenteer

Zoals ik al zei, zijn er geen regels wat betreft je interieur. Net zoals dat ik mijn schoonmoeder negeer als ze weer klaagt over onze kattencollectie – ik houd van haar, maar ik houd ook van mijn katten. Ik negeer mijn man als hij zeurt dat er te veel planten in huis staan en ik negeer ook alle woonbladen. Tenzij het is voor inspiratie! Experimenteer, inspireer en transpireer! Oh nee, dat laatste liever niet. Moet je weer je kleed poetsen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *