Zo camoufleer je een blauw oog met make-up

“Wat is er met jóu gebeurd?”
“Jemig, Carol, wat is er met je oog gebeurd?”
“Wat heb je aan je oog?”
Nou, ik heb een blauw oog. Nee, ik werd er niet mee wakker. En nee, er hoeft ook geen hulp ingeschakeld te worden. Tenzij er ergens een mamatelefoon is voor mama’s wiens kinderen zo wild zijn dat ze een blauw oog oplopen. Mijn peuter kwam namelijk zo hard terecht op mijn oogkas met zijn achterhoofd, dat ik letterlijk sterretjes zag. En ik kan je vertellen: dat doet PIJN! Het blijkt dat ik lang niet de enige ben die dit probleem heeft en als je afspraken hebt met klanten, moet je beslissen of je met blauw oog met je klant wil spreken, of het blauwe oog wil camoufleren. Als je je blauwe oog wil verbergen met make-up, ben je hier aan het goede adres!

Blauwe plek

blauw oog bedekken
deze blauwe plek werd nog blauwer, bijna tegen zwart aan

Het is ontiegelijk moeilijk om een blauwe plek te fotograferen, dus ik heb overwogen om te vloggen. Echter had ik een aantal problemen:

 1. Ik heb geen vlogcamera.
 2. Ik kan vloggen met mijn telefoon of mijn DSLR, maar ik ben de statieven kwijt (professioneel, hè?).
 3. Wat als mensen me heel stom vinden op camera?
 4. Wacht, ik moet dat ook nog gaan monteren.
 5. En dan hoor ik mijn eigen stem. Ugh.
 6. Kind slaapt. Dan moet ik fluisteren. Laat maar. Ik houd het wel bij schrijven.

Dus jullie moeten het doen met deze blog. Succes, hè! Ik heb namelijk ook moeten uitvinden hoe je een blauwe plek fatsoenlijk camoufleert. En hoe ik het heb geleerd? Ik heb tieners om hulp moeten vragen, want eerlijk gezegd gebruik ik nooit camouflagesticks. En die beauty blenders… ik associeer dat toch met iets anders wat doorgaans ook paars is.

Blauwe plek bedekken – benodigdheden

Het voordeel van mijn nitwitmentaliteit rondom make-up is dat je hoogstwaarschijnlijk de spullen die je nodig hebt, wel in huis hebt:

 1. coverstick (had ik ook niet tot vandaag);
 2. foundation;
 3. foundation kwast;
 4. je vingers.

Totale kosten: als je budget pakt van Essence, zit je sowieso onder de €10,-.

Blauwe plek bedekken – stappen

Benodigde tijd: 10 minuten.

Met onderstaande stappen bedek je je blauwe plek in no time.

 1. Maak je huid goed schoon.

  Zorg ervoor dat je huid goed schoon is, zodat de foundation goed blijft zitten.

 2. Gebruik je coverstick voor de blauwe plek

  Bedek vervolgens met je coverstick de blauwe plek. Het doet waarschijnlijk pijn, dus doe het voorzichtig. Omdat het bij mij een behoorlijke plek was, heb ik een flinke laag gebruikt.

 3. Blend de make-up met je huid

  Gebruik je vinger of een beauty blender om de make-up te blenden met je huid. Let op: dit doet wederom pijn. Hierdoor ben je halfslachtig aan het wrijven en deppen. Ik noem het de wrijfdep. Of de depwrijf. Hoe dan ook, het maakt het hele proces niet makkelijker.

 4. Bedek met foundation

  Bedek je gezicht vervolgens met je foundation. Doe dit voorzichtig, ik merkte dat je al gauw de camouflagemake-up eronder uitveegt.

Als je weet dat er een blauwe plek zit, kun je het nog wel zien. Ik ben nooit van het volledig dichtplamuren van mijn gezicht en baal stiekem dat je nu wel kan zien dat ik foundation op heb, maar het is beter dan een enorm blauw oog tijdens een presentatie.

Na het camoufleren van de blauwe plek

Je bent vast benieuwd naar mijn gezicht na alle make-up. Dat vind je hieronder!

blauw oog bedekken

Als je goed kijkt, zie je nog wel wat blauw. Om dit goed te bedekken, heb je denk ik of een betere kwaliteit make-up nodig, of een betere techniek. Mocht je beide niet hebben, dan kun je altijd nog een bril opzetten (eventueel zonder sterkte). Zo zie je er slimmer uit en is je blauwe plek ook niet meer zo opvallend.

blauw oog bedekken
Look at me, I’m smart…ish. Met de was aan het wasrek achter me, in de badkamer.

Vertel me alsjeblieft dat ik niet de enige ben die ooit een blauwe plek heeft gekregen van haar peuter. En als je het ook hebt meegemaakt, wat is jouw perfecte camouflagetip?

Let op: we snappen dat niet iedereen zo’n ‘lollig’ verhaal heeft als ik had over het krijgen van een blauw oog. Als je te maken hebt met huiselijk geweld, of vermoedt dat iemand in je omgeving slachtoffer is van huiselijk geweld, weet dan dat je bij Slachtofferhulp terecht kan.

3 thoughts on “Zo camoufleer je een blauw oog met make-up

 • Nou ik dus! Gisteravond, knots een houtenpuzzel tegen mn hoofd :S. gelukkig nog niet echt blauw (alleen nog een beetje rood/paarsig) maar wel opzoek naar tips mocht het wel heel blauw worden. Ik moest dus ook even lachten toen ik las hoe je dr aan kwam 😀 ben gelukkig niet de enige!

  • Oh jee! Haha, ben blij dat mijn leed je liet lachen! Ik kan er soms nog steeds om lachen, hoor en toch elke keer weer de vrees: oh jee! Vooral goed koelen in het begin. Het begon bij mij ook heel klein en ik dacht: joh, dit valt wel mee! Tot iemand me aanstaarde en zei: wat is er met jou gebeurd? Gaat het wel goed?! Oeps.

   Hopelijk doet het niet al te veel pijn bij je.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *