• Beauty
  • Carrière
  • Entertainment
  • Eten
  • Interieur
  • Lifestyle
  • Reizen
  • Technologie
Lifestyle by Techkoningin
  • Beauty
  • Carrière
  • Entertainment
  • Eten
Lifestyle by Techkoningin
  • Interieur
  • Lifestyle
  • Reizen
  • Technologie
Eten

Wat eten we vanavond? Frisse zalmburger met komkommersalade!

Door Sylvana Posted on 31 januari 202122 januari 2021 1 minuten leesduur
zalmburger

Of je nu al jaren vegetariër of veganist bent, of soms gewoon even zin hebt in wat anders – een avondje geen vlees is heerlijk. Dit recept is voor jou. Snel, makkelijk, lekker én goed voor de wereld.

Deze zalmburger is heerlijk met aardappelschijfjes en een salade! Meer zin in een fastfood-ish maaltijd? Frietjes, zoals zoete-aardappel frietjes) zijn ook altijd erg lekker!

Zalmburger met komkommersalade
Print

Zalmburger met komkommersalade

Recipe by SylvanaCourse: hoofdgerechtDifficulty: simpel, snel
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

20

minutes
Calories

550

kcal

Ingredients

  • 600 gram zalm

  • 1 bosje dille (grof gehakt)

  • 1 bosje lenteui (fijn gehakt)

  • 1 ei

  • 1/2 komkommer (geraspt)

  • 4 el zure room

  • 2 el mayonaise

  • 1/2 tl mosterd

  • 4 hamburger broodjes, of luxe afbakbroodjes

  • Rucola sla melange

  • Zout & Peper

  • Keukenmachine

Directions

  • Voorbereiden
  • Gooi de zalm, de helft van de dille, de bosui, het ei, zout en peper (naar smaak) in de keukenmachine en meng het samen tot een glad mengsel. Geen keukenmachine? Het kan ook met de hand, maar dit duurt iets langer. Vorm vier burgers van het mengsel en laat ze afgedekt zo’n 30 minuten in de koelkast staan.
  • Meng de komkommer rasp met een klein snufje zout, schep het in een zeef en laat het zo’n 10 minuten uitlekken. Meng de uitgelekte komkommer met de zure room, mayonaise, mosterd en de resterende dille. Bewaar afgedekt in de koelkast.
    Geen zin om dit allemaal te doen? Tzatziki saus is een heerlijke vervanging!
  • Bereiden
  • Bak de zalmburgers in een ingevette koekenpan of (grill)pan, in ongeveer 5 min aan beide kanten gaar.
  • Snijd de broodjes open (toast ze eventueel lichtelijk aan de binnenzijde) en bestrijk de beide kanten met een beetje van de komkommersalade.
    Beleg de onderkant van het broodje met de rucola sla en leg er een zalmburger op. Doe hier bovenop nog een lepel van de salade en dek af met het kapje.

Notes

  • Iemand die geen fan is van zalm / vis? Dit recept maak je ook simpel met gehakt.

Zin in zalm, maar geen zin in een burger? Bekijk onze mini sandwiches met kip en zalm eens!

Deel

1
Sylvana
Sylvana | 29 | Deze ginger heeft een liefde voor marketing & ijskoffie (het liefst alle twee op hetzelfde moment) | Speelt in haar vrije tijd graag horror games op de PS4.
Artikelen voor jou
Warme chocolademelk met een spicy twist
Warme chocolademelk met een spicy twist
Posted on 18 december 20209 december 2020
Verse kruiden bewaren : de beste manieren voor langer plezier
Verse kruiden bewaren : de beste manieren voor langer plezier
Posted on 28 februari 202122 februari 2021
Een Japans kunstwerkje: mini sushisandwiches met kip en zalm
Een Japans kunstwerkje: mini sushisandwiches met kip en zalm
Posted on 27 december 202020 december 2020
M & M Kerstkoekjes voor een gekleurde kerst!
M & M Kerstkoekjes voor een gekleurde kerst!
Posted on 13 december 20209 december 2020
Bijgerecht voor kerst: Geroosterde pompoensoep
Bijgerecht voor kerst: Geroosterde pompoensoep
Posted on 20 december 20205 december 2020
Amerikaanse favoriet met een twist: mac and cheese met broccoli
Amerikaanse favoriet met een twist: mac and cheese met broccoli
Posted on 10 januari 20214 december 2020

Wat vind jij? Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reactie! Wees de eerste

Hi, koninginnen!

Hi, koninginnen!

Op deze foto geen kroontje op mijn hoofd, maar wel mijn glitterpet ;) Mijn naam is Caroline en ik ben de oprichter van De Techkoningin en Lifestylekoningin! Met mijn team maken we dagelijks de mooiste websites en schrijven de leukste posts voor jou op het gebied van technologie, lifestyle, carrière, beauty, reizen, interieur en eten.

Volg ons!

Populairste posts van deze maand

Deze Disney-films op Disney+ zijn geschikt voor kinderen onder de 4: de prinsessencollectie

Deze Disney-films op Disney+ zijn geschikt voor kinderen onder de 4: de prinsessencollectie

Waarom heten de tropenjaren toch de tropenjaren?

Waarom heten de tropenjaren toch de tropenjaren?

Zo camoufleer je een blauw oog met make-up

Zo camoufleer je een blauw oog met make-up

WordPress 5.6 komt eraan: en dit heeft (mogelijk) gevolgen voor jouw website

WordPress 5.6 komt eraan: en dit heeft (mogelijk) gevolgen voor jouw website

Volg ons op Instagram!