Of je nu al jaren vegetariër of veganist bent, of soms gewoon even zin hebt in wat anders – een avondje geen vlees is heerlijk. Dit recept is voor jou. Snel, makkelijk, lekker én goed voor de wereld.
Deze zalmburger is heerlijk met aardappelschijfjes en een salade! Meer zin in een fastfood-ish maaltijd? Frietjes, zoals zoete-aardappel frietjes) zijn ook altijd erg lekker!
Zalmburger met komkommersalade
Course: hoofdgerechtDifficulty: simpel, snel4
servings30
minutes20
minutes550
kcalIngredients
600 gram zalm
1 bosje dille (grof gehakt)
1 bosje lenteui (fijn gehakt)
1 ei
1/2 komkommer (geraspt)
4 el zure room
2 el mayonaise
1/2 tl mosterd
4 hamburger broodjes, of luxe afbakbroodjes
Rucola sla melange
Zout & Peper
Keukenmachine
Directions
- Voorbereiden
- Gooi de zalm, de helft van de dille, de bosui, het ei, zout en peper (naar smaak) in de keukenmachine en meng het samen tot een glad mengsel. Geen keukenmachine? Het kan ook met de hand, maar dit duurt iets langer. Vorm vier burgers van het mengsel en laat ze afgedekt zo’n 30 minuten in de koelkast staan.
- Meng de komkommer rasp met een klein snufje zout, schep het in een zeef en laat het zo’n 10 minuten uitlekken. Meng de uitgelekte komkommer met de zure room, mayonaise, mosterd en de resterende dille. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Geen zin om dit allemaal te doen? Tzatziki saus is een heerlijke vervanging! - Bereiden
- Bak de zalmburgers in een ingevette koekenpan of (grill)pan, in ongeveer 5 min aan beide kanten gaar.
- Snijd de broodjes open (toast ze eventueel lichtelijk aan de binnenzijde) en bestrijk de beide kanten met een beetje van de komkommersalade.
Beleg de onderkant van het broodje met de rucola sla en leg er een zalmburger op. Doe hier bovenop nog een lepel van de salade en dek af met het kapje.
Notes
- Iemand die geen fan is van zalm / vis? Dit recept maak je ook simpel met gehakt.
Zin in zalm, maar geen zin in een burger? Bekijk onze mini sandwiches met kip en zalm eens!
Wat vind jij?