Avondje Netflix? Mijn top 10 meest duistere en meeslepende series

Iedereen die mij (ook maar een beetje) kent weet dat ik té veel series kijk. Eén van mijn favoriete streamingdiensten is Netflix, en één van mijn favo genre’s is horror. Toch ben ik vaak niet dapper genoeg om een horror te kijken in mijn eentje. Daarom kijk ik graag spannende series, die net niet eng genoeg zijn.

Zin in een spannend avondje Netflix (en Chill – maar zonder de chill want Corona en dateleed)?

1. Spanning met een vleugje mysterie

The Alienist

De serie is spannend, spiritueel en geeft een duistere kijk op een historische detective crime story.
Gebaseerd op het boek van Caleb Carr.

Het is 1896. New York. Gruwelijke moorden op (jongens)prostituees. Een politiecommissaris, een criminele psycholoog, een krantenillustrator én de vrouwelijke assistente van de politiecommissaris onderzoeken de moorden, maar doen dit wel onder de radar. Elke stap vooruit, hebben meer weg van twee stappen achteruit.
De titel ‘alienist’ is een oude benaming voor een psycholoog. Dr. Kreizler bestudeerd afwijkend gedrag bij mensen, en als hij in NY op het spoor komt van een seriemoordenaar met een voorliefde voor jongetjes, begint het kat en muis spel pas echt.

Alias Grace

Gebaseerd op het boek van Margret Atwood.

Alias Grace is een verhaal over een jonge 17 jarige vrouw (in de 19de eeuw) die werd mishandeld, misbruikt en tot zwijgen werd gebracht. Het is een waar misdaaddrama, gebaseerd op het echte leven van een arme immigrant en maid die in 1843 schuldig werd bevonden aan moord. Maar was ze werkelijk schuldig?

2. Mooie mannen en bloederige gevechten

Vikings

Vikings is één van mijn favoriete series. Vikings is geïnspireerd door de sagen van Viking Ragnar Lothbrok, een van de bekendste legendarische Noorse helden. De serie neemt ons mee in de wrede wereld van Ragnar Lothbrok, en zijn reis van Viking warrior tot King van Kattegat. Een wereld vol mysterie, nieuwe ontdekkingen, plunderingen, bloederige gevechten en liefde.

In de latere seizoenen volgt de serie het lot van zijn zonen en hun avonturen.

Nog een leuke, en vergelijkbare serie is The Last Kingdom, ook te zien op Netflix.

3. Emotionele drama’s en Mental Health

Dare Me

Dare Me is een meeslepend verhaal over cheerleaders die verstrikt raken in een web van duistere geheimen en leugens. Nadat een nieuwe coach hun team komt overnemen, bereikt de rivaliteit onder de vriendinnen een hoogtepunt. Ze gaan over lijken. Letterlijk.

Get Even


Vier vriendinnen vormen samen een club om de bullies op school te ontmaskeren. DGM, wat staat voor Don’t Get Mad (- Get Even). Wanneer één van hun doelwitten echter dood aangetroffen wordt, met een briefje in zijn hand waar DGM opstaat, staat de wereld van de meiden op zijn kop. Een pervy dude ontmaskeren is één ding, maar een moord op je geweten hebben staat niet zo goed op je CV.

4. Welkom in de Apocalypse

The Society

De Society, gaat over een groep jongeren die er letterlijk alleen voor komen te staan. Nadat ze terugkomen van een geannuleerde klassenexcursie, ontdekken ze dat iedereen uit de stad weg is. Verdwenen. Wat eerst lijkt op de perfecte omstandigheden voor een feestje, slaat al snel om in een nachtmerrie. De buitenwereld lijkt niet meer te bestaan, communicatie is niet langer mogelijk, en als er direct naast de stad ineens een bos verschijnt breekt de hel los. Want hoe overleef je in een wereld zonder regels?

The 100

The 100 is een verfilming van de boekenserie van Kass Morgan.

Zevenennegentig jaar geleden was bijna de hele aarde verwoest na een nucleaire apocalyps, waardoor duizenden mensen nu leven in een ruimtestation, genaamd the Ark. The 100 volgt een groep jongeren, specifieker een groep criminele jongeren. Hun hele leven hebben ze gespendeerd op the Ark, tot nu. Wanneer de levensondersteunende systemen beginnen te falen, worden deze 100 jongeren (gedetineerden) naar de aarde gestuurd in een laatste poging om te onderzoeken of de aarde weer bewoonbaar is. En in het ergste geval, om tijd te winnen voor de resterende bewoners van the Ark.

5. Een klein beetje magie

The Witcher

The Witcher is gebaseerd op de boekenreeks van Andrzej Sapkowski.
Ben je meer van de games? De game koop je hier.

The Witcher verkent de legende van Geralt of Rivia. Een eenzame monsterjager, die worstelt om zijn plek te vinden in de wereld. De wereld is een wrede plek, waarin mensen vaak slechter blijken te zijn dan de monsters waar Geralt tegen vecht. Het lot heeft soms echter andere plannen, waardoor Geralt zich in gezelschap bevind van een machtige tovernares (die er alles aan zal doen om haar dromen werkelijkheid te maken) en een jonge prinses met een speciale gave. De serie neemt je mee door verschillende momenten in de tijd, en langs belangrijke momenten in de geschiedenis – tot aan dat ene belangrijke moment.

The Chilling Adventures of Sabrina

Deze Sabrina serie, is een soort spin-off serie van Sabrina the Teenage Witch (1996). Het is een bovennatuurlijke horror serie, ook gebaseerd op de Archie-strips (waar ook Sabrina the Teenage Witch op gebaseerd was).
De serie “the Chilling Adventures of Sabrina” gaat over Sabrina Spellman. Half heks, half mortal. The Chilling Adventures of Sabrina is een coming-of-age verhaal vol witchcraft en horror. Er gebeuren onheilspellende dingen in het stadje Greendale, waarbij Sabrina haar stad – vrienden – en familie moet zien te redden van de duisternis.

6. De perfecte obsessie

You

You is gebaseerd op het boek You van Caroline Kepnes.

You is het verhaal van Joe Goldberg. Een manager in een boekenwinkel in New York. Tijdens één van zijn werkdagen loopt zij binnen, Guinevere Beck. Een prachtige vrouw, met een voorliefde voor boeken, goede gesprekken en een droom om auteur te worden.
Joe gelooft in liefde op het eerste gezicht. Zelfs als de vrouw van zijn dromen nog wat overtuiging nodig heeft. Dus wat is de volgende logische stap? Juist. Je spoort haar social media af, op zoek naar haar likes en dislikes. Spontane ontmoeting? Hetzelfde drankje bij Starbucks? Luisteren we dezelfde muziek en lezen we hetzelfde boek? Toevallig. Dit moet wel het lot zijn dat ons samen heeft gebracht.
Hij voed zijn obsessie met behulp van technologie, om elk obstakel uit de weg te ruimen. En dan bedoel ik ook echt, ELK obstakel. Deze relatie zal koste wat het kost slagen.

Heb je nog meer aanraders van toffe series op Netflix (of Prime) die ik écht moet zien? Laat het me weten!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *