Altijd al eens zelf sushi willen maken? De norivellen van Saituku geven de kleine gerechtjes hun karakteristieke Japanse uitstraling én smaak. In deze blog vertel ik je precies hoe je deze lekkere mini sushisandwiches maakt als lekker hapje tijdens een vrijdagmiddagborrel of gewoon als lunch op het werk! Ik weet zeker dat al je collega’s willen proeven!
Mini sushisandwiches met kip of zalm
Course: HapjeCuisine: JapaneseDifficulty: Easy32
servings30
minutes30
minutes70
kcalIngrediënten
125 gram sushi rijst
1,5 eetlepel rijstazijn
1 theelepel (zee)zout
1 theelepel kristalsuiker
4 norivellen
2 eetrijpe avocado’s
5 eetlepels mayonaise
25 gram slamelange rode biet
100 gram groene aspergetips
100 gram gerookte zalm
4 plakjes biologische gerookte kipfilet (vleeswaren)
Bereidingswijze
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm ondertussen de azijn met het zout en de suiker in een steelpan. Roer tot het zout en de suiker zijn opgelost. Schep de rijst voorzichtig in een ruime, lage schaal en sprenkel de dressing erover. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
- Knip ondertussen elk norivel in 4 vierkantjes. Snijdt de avocado’s in de lengte doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Prak fijn.
- Beleg de 8 norivel-vierkantjes met de rijst, besmeer met 4 eetlepels mayonaise en verdeel de avocado erover. Verdeel de sla over 4 van deze vierkantjes en beleg de 4 andere vierkantjes met de aspergetips. Verdeel de zalm over de sla en de kip over de aspergetips. Besmeer de vierkantjes met kip met de rest van de mayonaise. Dek af met de rest van de norivel-vierkantjes en druk licht aan.
- Snijd schuin doormiddel en snijd nogmaals schuin doormidden. Verdeel over een serveerschaal.
Serveertip:
- De sushisandwiches zijn erg lekker met sojasaus en voeg wat wasabi toe voor extra pit.
Sushisandwiches: een Japans kunstwerkje
Saituku Sushi Nori zijn gedroogde zeewierbladen voor het maken van sushi. Nori is, samen met rijst en rijstazijn, een belangrijk onderdeel van de kleine Japanse kunstwerkjes. Het rollen van suhi met een bamboematje vergt een beetje oefening, maar deze sushisandwiches heb je zo klaar. Je kunt ze net als sushi bovendien naar eigen smaak beleggen met bijvoorbeeld avocado, tonijn of zalm. Serveer met wasabi, sushigember en sojasaus en eet smakelijk!
Wat vind jij?