Wat zijn jouw toekomstplannen?

Denk jij regelmatig na over je toekomstdromen? Het lijkt wellicht wat cheesy, maar heb jij ooit de tijd genomen om na te denken wat jij wilt in het leven? Of volg jij het pad van iedereen? Het zal je wellicht verbazen hoe weinig mensen hier écht goed over nadenken of niet open over durven te praten.

Welke dromen heb je?

Wat zijn jouw toekomstdromen? Je kan je toekomstdromen in twee categorieën indelen: dromen die je nu kan waarmaken en dromen die nog niet kunnen, om welke reden dan ook.

Het lijkt alsof die eerste categorie het belangrijkst is, omdat je daar per direct wat aan kan doen. Denk aan bijvoorbeeld een nieuw meubelstuk, eventjes sparen en je hebt hem. Maar als jouw droom een vakantiehuisje is, je studieschuld afbetalen of vervroegd met pensioen te gaan, dan lijkt dit zo’n ver van je bed show dat je er maar niets mee doet. Of toch wel?

Je eigen chalet

Chaletbouw lijkt in eerste instantie een onmogelijk iets wat alleen weggelegd is voor vakantieparken, maar wist je dat je ook op individueel niveau je eigen chalet kan laten bouwen? Als jij in de toekomst je eigen chalet wil op je eigen stuk grond om bijvoorbeeld te verhuren, of zelf als tweede huis of als vakantiehuis te gebruiken, dan kan dat absoluut. Nee, dat hoeft niet vandaag of morgen geregeld te worden, maar als je elke maand een beetje opzij zet voor je toekomstdroom, dan zet je elke dag een stapje extra.

Toen ik opgroeide, wilde ik dolgraag een eigen hotel. Soms droom ik nog van een eigen bed and breakfast, maar heel eerlijk wil ik dat alleen omdat ik mensen de luxe wil geven die ik zelf wil ontvangen. Bedenk je waarom je iets wil: is dat het luxe gevoel? Het ultieme gevoel van vrijheid? Zo klonk een eigen camper me lange tijd als muziek in de oren, maar het idee dat je ook in je eigen auto leeft, vond ik minder aantrekkelijk. En ja, ik wil gewoon lekker warm douchen.

Hypotheekvrij wonen

Als je een hypotheek hebt die je moet aflossen binnen dertig jaar, dan is het idee van versneld afbetalen echt mega-aantrekkelijk. Je mag elk jaar 10% van je hypotheek boetevrij extra aflossen. Wie wil nu niet zijn hypotheeklasten elke maand apart kunnen zetten omdat je geen kosten meer hebt aan je hypotheek? In ons geval is het nog een ver van ons bed show: door de verbouwing van een half jaar geleden hebben we zelfs een extra hypotheek, maar dat betekent niet dat ik het gevoel heb dat we heel ver weg zijn van onze droom. Hoewel we dat officieel wel zijn, ben ik nog steeds gemotiveerd om dit doel te halen. Nog voor ik met pensioen ben.

Lees boeken en durf groots te dromen

Op een dag drink ik elke maand mijn favoriete champagne (Lanson uit Disneyland Parijs thank you very much), zit ik op het terras van mijn eigen chalet aan de Nederlandse kust en lees ik mijn favoriete boeken. Of het ooit gebeurt? Geen idee. Of ik ervan droom? Zeker. En tot die tijd lees ik over al die mensen die het gelukt is, want kennis is macht!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *