Op zoek naar interieurinspiratie? Dat vind je op deze plekken

Ben je op zoek naar interieurinspiratie? Er zijn zoveel verschillende stijlen, materialen en vormen dat het lastig is om een keuze te maken! Je interieur is een levend iets, het is niet erg dat het continu wijzigt, maar het is wel zonde als je hier duizenden euro’s aan uitgeeft om vervolgens een week later spijt te hebben van je aankoop, omdat je beter bent tegengekomen. Hier vind je drie plekken waar je uren – virtueel en in real life – kan rondhangen om de juiste inspiratie op te doen!

Interieurblogs

Het lijkt alsof je veel geld moet uitgeven om een tof interieur te hebben. Ik denk dat de meeste van ons weleens dromen van een interieurontwerper in huis, maar de kosten – of het feit dat iemand komt vertellen hoe jij je huis moet inrichten – houdt ons tegen. Gelukkig zijn er ontzettend veel plekken waar je ook heel erg veel kunt leren over interieur en dat gratis. Wat dacht je namelijk van interieurblogs? Zo heeft Huizelijk veel leuke tips om je spullen mooi te houden!

Woonwinkels

Ik houd ervan om te struinen door woonwinkels. Voornamelijk de kant-en-klare ingerichte ruimtes in bijvoorbeeld Ikea en Woonexpress. Ik kan ook enorm genieten van de Intratuin, fantaserend van al die planten die ik toch niet in leven kan houden.

Social media en televisieprogramma’s

Toch is het een stukje lastiger om te genieten van woonwinkels nu we weer richting een lockdown gaan. Daarom is social media ook een ideale inspiratiebron voor de interieurliefhebbers onder ons! Houd jij ook zo van binnenkijken bij mensen? Instagram, Pinterest en diverse tv-programma’s snappen dat ook. Deze platforms staan vol met inspiratietips en creatieve oplossingen voor elk interieur.

Zoek gericht om niet overweldigd te raken

Ik kan uren verliezen op blogs van anderen, het ene interieur nog mooier dan het andere en dezelfde avond ben ik diep teleurgesteld dat mijn man niet geheel snapt waarom ik nu per sé het hele huis opnieuw wil inrichten, want we hebben net een nieuw bed gekocht en het bad is ook nog prima. Ik val dus maar in slaap dromend van mijn villa, de dag erna word ik weer wakker met het gevoel dat ik even een stapje terug moet doen. Er zijn altijd ruimtes die toe zijn aan verbeteringen of waar je een goed ritme voor nodig hebt om het meest uit de ruimte te halen. Ga dus gericht aan de gang en laat je niet overweldigen!

Waarom wil je inspiratie?

Het is niet raar om op zoek te gaan naar inspiratie. Zelf doe ik het omdat ik geniet van opgeruimde mooi ingerichte huizen. Het zorgt ervoor dat mijn creativiteit gaat stromen. Mijn huis is vaak een rommel en dat is een teken dat er chaos in mijn hoofd is. Zodra een ruimte is opgeruimd, betekent het ook dat mijn hoofd is opgeruimd. Dus ik zoek inspiratie om vooral chaos en rommel op te ruimen. Mentaal. Daarna fysiek 😉

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *