Wat is de MGTOW anti-vrouwen movement?

Ja dames, we hebben het voor elkaar. Mannen zijn eindelijk klaar met ons, ze willen niets meer met ons te maken hebben! Nouja, sommige mannen dan. De mannen van de movement MGTOW (Men Going Their Own Way, maar blijkbaar spreek je het uit als mig-tau) willen hun leven namelijk leiden zonder contact met het vrouwelijke geslacht. 

MGTOW is een beweging die online is ontstaan, maar er is een grote kans dat jij helemaal niet af wist van het bestaan van deze groepering. Nee? Wij ook niet. Nadat mannen jaren hebben geschreeuwd en gehuild over de Feministische beweging, hebben ze nu hun eigen movement opgezet. In de video op hun website geven ze aan dat ze eindelijk wakker zijn geschud, en ze gaan de wereld veranderen – one man at a time. Dramatisch, nietwaar? 

Waar staat de Men Going Their Own Way movement voor?

MGTOW noemt zichzelf een groepering waarbij “de moderne man zijn eigen soevereiniteit bewaart en beschermt.” De ‘manifestatie van het woord nee’. Deze mannen willen het hoogste gezag, zonder dat hierover verantwoording afgelegd hoeft te worden. Ze weigeren te zijn ‘zoals een man hoort te zijn’, en kijken naar niemand voor toestemming. Want mannen leven in een wereld, waarin de wereld liever zou willen dat ze niet zouden leven. Maar daar gaan ze nu verandering in aanbrengen! Roepen mannen niet altijd dat juist vrouwen zo dramatisch zijn?

Maar dan komt het, want het blijft niet alleen bij male empowerment. Vrouwen zijn parasieten, die meeliften op het succes van mannen. Mannen zijn belangrijk en succesvol. Zij hebben in de loop der jaren gezorgd voor geweldige vooruitstrevende ontdekkingen en ontwikkelingen. Maar vrouwen staan dit in de weg en bezorgen niets meer dan ellende. Vrouwen zijn gevaarlijk voor hun reputatie, vrouwen liegen, vrouwen manipuleren en vrouwen houden mannen tegen om over hun ware potentie te beschikken. Vrouwen willen dat mannen voor alles betalen, en dat mannen ondergeschikt zijn aan vrouwen. Als vrouwen niet aanbeden worden voelen ze zich gehaat door mannen, en dit zullen ze je laten merken. Hoog tijd om vrouwen los te laten. Dan zal niets mannen meer in de weg staan om de wereld beter dan ooit te maken! De complete filosofie is na te lezen via deze link naar de MGTOW website.

Hoe groot is een movement als MGTOW?

Je vraagt het je vast af – hoeveel mannen delen deze visie over vrouwen? Hoeveel mannen willen oprecht een leven compleet zonder vrouwen? Want hoe veel wij (en dan bedoel ik voornamelijk mijzelf hiermee) ook janken over mannen (hallo, dateleed), we willen niet zonder ze leven. Want niet alle mannen zijn waardeloos. De meeste mannen zijn oké, en sommige mannen zijn geweldig. (Even voor de duidelijkheid, ik vind ook niet alle vrouwen geweldig, zo houd je balans in het leven, toch?)

Maar MGTOW heeft een aardig aantal aanhangers. Blijkbaar vinden veel mannen vrouwen helemaal niet meer geweldig, of zelfs oké. En zijn zij wel zo dramatisch om een statement te maken tegen een compleet geslacht. MGTOW heeft via de website op dit moment bijna zo’n 33.000 leden. De “men only” forums hebben 18 categorieën met bijna 55.000 topics met zo’n 791.000 berichten. En dat zijn nog best grote aantallen, als we eerlijk zijn.

De berichten gaan over de meest uiteenlopende zaken. De forums staan namelijk vol met vrouwonvriendelijke berichten, en ook de adviezen die gegeven worden laten ons onze wenkbrauwen optrekken. De website heeft video’s, videokanalen, audio, boeken, artikelen en nog veel meer waarmee ze hun boodschap over willen brengen. 

Hoe je het beste je geld voor jezelf kan houden, advies om je vriendin onder de duim te houden, of af te komen van je ongewenste zwangerschap (inclusief tips om een miskraam te veroorzaken). Topics zoals ‘Waarom datingsites niet meer werken’ hebben reacties als: “Zijn vrouwen überhaupt goed voor iets anders dan sex? Het is niet alsof je een fatsoenlijk gesprek met ze kan voeren.” Andere berichten gaan bijvoorbeeld over waarom mannen vreemdgaan (en waarom dit niet erg is), de opmerkelijke manieren die vrouwen gevonden hebben om hun man te vermoorden, hoe vrouwen slaven maken van arme onwetende mannen, de horror dat zijn vriendin een gezamenlijke rekening wil openen, of de gruwelverhalen over het werken voor een vrouw. 

Hoe is de anti-vrouwen movement ontstaan?

Onthoud dat MGTOW een voornamelijk online movement is, de leden zullen elkaar waarschijnlijk nooit in het echt ontmoeten – maar onderschat nooit de kracht van een online movement. Wist je trouwens dat volgens de MGTOW het internet gecreëerd is door mannen, voor andere mannen, en dat wij vrouwen dit alleen maar mogen/kunnen gebruiken omdat mannen ons hier toestemming voor geven?

Denk eens terug aan de #metoo movement. Ik haal dit aan, juist omdat de backlash van deze movement, een groepering als MGTOW vermoedelijk in de hand heeft gewerkt. De metoo movement was voor de mannen van MGTOW het bewijs hoe giftig vrouwen zijn voor hun wereld. Ze beweren dat mannen de echte slachtoffers zijn van de #metoo beweging. Ze hadden geen andere keuze dan zichzelf te beschermen tegen vrouwen. Boze, woedende, vrouwen die mannen vals beschuldigden en leugens verspreidde. De oplossing? Totale isolatie van vrouwen. 

Wat doet de Men Going Their Own Way movement?

MGTOW is bijzonder, en niet op een positieve manier. Het zijn vrouwenhaters. Binnen hun lifestyle en cults (die bekend staan als manosphere) verzinnen ze wraakacties op vrouwen, spelen ze spelletjes met vrouwen waarbij het doel is om vrouwen sex met ze te laten hebben, maar zoeken ze ook doelgerichte manieren om nooit meer wat voor relatie dan ook met een vrouw te hoeven hebben. 
Save a Male and Stop a Wedding™ is bijvoorbeeld ook een onderdeel van MGTOW.com. Mocht je als man zijnde nu gaan trouwen en er toch nog onderuit willen? Dan zal MGTOW je trouwerij, desnoods midden in de ceremonie, komen stoppen. En dit voor maar een klein percentage voor de kosten die je anders kwijt zou zijn aan je scheiding. 

Blijkbaar zijn er vier levels die je kan behalen binnen de groepering, zodra je doorhebt dat de wereld (lees: vrouwen) tegen je is. 

Level 1: Je laat je familie en vrienden achter je. Je breekt met alle mensen die je al jaren kent. Mensen die jouw visie niet delen, zullen je nooit helemaal begrijpen. Zij zien niet wat jij ziet. Hoe giftig vrouwen zijn, en hoe erg ze de wereld (en mannen) verpesten. Je ziet vrouwen als hoe ze zijn, maar neemt nog wel enigszins het risico door met ze om te gaan. Maar alleen omdat dit moet.

Level 2: Je breekt nu ook met alle andere mensen die je misschien nog maar kortstondig kent. Wat voor zin heeft het? Als level 2 date nog steeds met vrouwen, maar gelooft niet in samenwonen of het huwelijk. Zullen we de term daten dan ook maar losjes gebruiken, vrouwen zijn maar goed voor één ding. Toch?

Level 3: Bij dit level ga je zorgen dat je onafhankelijk kan leven van de staat. Zo hoef je zo min mogelijk BTW af te dragen. Je wil namelijk niet jouw geld moeten afstaan aan vrouwen die hiervan profiteren, zoals moeders die leven van een uitkering. Profiteurs, bah. Ook geloof je niet langer in daten en ga je vrouwen zoveel mogelijk uit de weg. 

Level 4: Leden op dit niveau laten zich praktisch compleet van de aardbodem verdwijnen. Sommige leden houden nog hun appartement aan, maar andere leden trekken de wildernis in en laten hun leven compleet achter zich. Dit level heeft weinig interactie meer met andere mensen, en zeker niet meer met vrouwen. De level vier leden worden aangeduid als “ghosts” en worden als legends gezien binnen de movement. 

Toch blijven de meeste leden hangen op niveau één of twee. Deze internet helden zullen niet snel de stap zetten naar een hoger level. Level 1 en 2 zijn makkelijk. Je kan je mengen in de forum discussies over vrouwen, je kan vrouwen vanaf een afstandje haten, de andere MGTOW mannen zullen je geloven als je zegt dat je niet date omdat dit jouw keuze is (am I right, ladies?) en bovenal, je hoeft nooit verder te gaan dan woorden. Want daden doen de eerste 2 levels niet echt aan, dat komt pas vanaf level 3. Dus je blijft hangen in level 2. Je plaatst je berichten op de forums en je bent trots op de schouderklopjes die je krijgt op jouw tips over vreemdgaan, terwijl je al in jaren geen relatie meer hebt gehad.

Hebben de leden helemaal geen contact meer met vrouwen?

Sommige MGTOW mannen hebben nog wel enig contact met vrouwen, zoals one night stands of een bezoekje aan de dames van lichte zeden. Maar veel van de MGTOW mannen willen niets meer van doen hebben met vrouwen en verbannen ze permanent uit hun leven. Ze beginnen met kleine stapjes. De deur van kantoor blijft open als er een vrouw aanwezig is, vergaderingen of besprekingen met vrouwen worden geweigerd, mannen willen niet langer met vrouwen in de lift staan. Maar geleidelijk aan worden deze stappen steeds meer drastisch. Vrouwen worden geweigerd, buitengesloten, ontslagen, gemanipuleerd of seksueel geïntimideerd. 

Wat betekent een beweging als MGTOW voor vrouwen?

Nu hoor ik je denken. Yeah, right. Wie wil er nou in een (mannen) cult? Maar zijn 33.000 mannen niet al een goed begin? Ja, je leest het goed. Dit zijn 33.000 mannen minder op dating apps die ons dateleed bezorgen! Het zijn 33.000 mannen minder waar wij onze aandacht aan kwijt zijn. Wel 33.000 mannen die wij liever kwijt dan rijk zijn. Dus mannen, come on, op naar level 4! Doe het voor alle giftige vreselijke vrouwen op de wereld. You got this! 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *