Waarom tweedehands kleding kopen het beste ooit is

Voor sommige mensen is tweedehands kleding kopen een beetje gek. In Nederland staat dit helaas nog steeds een beetje symbool voor armoede. Waarom zou je immers gebruikte kleding kopen als je ook iets nieuws in je kast kunt hangen? Maar dit is alles behalve wat tweedehands kleding kopen echt is, althans dat vind ik. Tweedehands kleding heeft enorm veel voordelen. Voor jezelf, maar ook zeker voor het milieu.

Nu de mode-industrie één van de meest vervuilende industrieën is geworden, wordt het des te belangrijker om hier anders en beter mee om te gaan. Jij kan een deel van de oplossing zijn door tweedehands kleding te kopen of te verkopen. Dit zijn een aantal redenen waarom tweedehands kleding het beste ooit is.

Tweedehands kleding kopen bespaart geld

Zoals je waarschijnlijk wel weet, kun je ontzettend veel geld besparen door het kopen van tweedehands kleding. Je betaalt een prijs die nog niet eens in de buurt komt van de nieuwprijs. Dit is erg gunstig als het om merkkleding gaat, wat nog van prima kwaliteit is. Hoe makkelijk het is om alleen nog maar tweedehands kleding te kopen, hangt natuurlijk af van de hoeveelheid kringloopwinkels bij jou in de buurt. De één heeft meer keus dan de ander. Kijk gewoon eens rond!

Tweedehands kleding is uniek

Als je een leuk kledingstuk in de kringloopwinkel koopt, kan je ervan uitgaan dat het een vrij uniek stuk is. De kans dat er twee dezelfde artikelen in het schap liggen is namelijk niet of nauwelijks aanwezig. De kans is groot dat je hetzelfde stuk nergens meer gaat vinden, vooral als het om vintage kleding gaat. Dus wil je duurzaam leven en unieke kleding willen, is tweedehands kleding kopen een geweldige manier om dit te doen. Op ThriftTale vind je op een overzichtelijke manier de allerleukste en unieke tweedehands kleding, handig gesorteerd op maat en merk. Echt een aanrader!

Je verlengt de levenduur van een kledingstuk

Met veel tweedehands kleding is eigenlijk helemaal niets mis. Denk er maar eens over na. Waarom doe je zelf bepaalde kledingstukken weg? Natuurlijk gaat het soms kapot, maar vaak ook gewoon omdat je het toch nooit draagt, of omdat het te groot of te klein is. Dan kan die kleding natuurlijk prima naar een ander, die het wel past of het wel een leuke stijl vindt. Daarbij heeft het voordelen voor het milieu dat je oude kleding niet op de stortplaats terecht komt.

Tweedehands kleding bespaart grondstoffen

Wanneer je tweedehands kleding koopt, bespaar je middelen en grondstoffen om nieuwe kleding te produceren en daar doe je het milieu een groot plezier mee. Maar dit geldt natuurlijk niet alleen voor kleding. Duurzaam shoppen is hartstikke goed voor het milieu!

What you see, is what you get

Wanneer je nieuwe kleding koopt, is het altijd nog maar de vraag of het blijft zoals het is. Veel kledingstukken zullen, als ze een paar keer gewassen zijn, een vagere kleur krijgen of misschien zelfs een beetje krimpen. Wanneer je tweedehands kleding hebt gekocht, dan weet je dat alle krimp en vervaging die normaal gesproken optreedt, allang is opgetreden. Bij tweedehands kleding krijg je precies wat je ziet.

Wil je meer lezen over duurzaamheid? Lees dan eens mijn tips om milieuvriendelijker boodschappen te doen of Marlinde’s gastblog over wasbare menstruatieproducten.

Koop jij wel eens tweedehands kleding?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *