Met deze vijf stappen ben jij helemaal klaar voor de inrichting van je eerste huis

Na veel makelaarssites afstruinen, bezichtigingen en biedingen is het eindelijk zover; je tekent het koopcontract van je eerste huis. Je hebt de complete vrijheid om het helemaal zo in te richten als jij wilt. Waar begin je? Met de stappen in deze blog tover jij het nieuwe huis om naar jouw droompaleis.

Stap 1: bepaal de functie per kamer

Afhankelijk van hoe groot je nieuwe huis is, zijn er verschillende ruimtes die je helemaal vanaf de basis moet gaan inrichten. Nu alles nog leeg is, is alles nog mogelijk. Kijk naar de grootte van de ruimtes en houd bijvoorbeeld rekening met aan welke kant de zon opkomt. Dit kan handig als je je slaapkamer nog moet bepalen. Net als geluidsoverlast. Zit er een druk plein of grote weg aan de voorkant van je huis? Kies dan een kamer aan de andere kant van het huis. 

Stap 2: maak een moodboard.

Voordat je kunt gaan shoppen en inrichten is het belangrijk dat je uitzoekt wat jouw favoriete interieurstijl is. Koop een paar woonmagazines en struin Pinterest af. Zo doe je makkelijk en veel interieur inspiratie op. Knip afbeeldingen van jouw favoriete bank, muurverf of accessoires uit of sla je favoriete pins op. Zo maak je zowel digitaal als in het echt een moodboard en kun je doelgerichter aan de slag.

Stap 3: ga windowshoppen 

Je hoeft niet alleen letterlijk langs de etalages lopen, je mag ook naar binnen. Maar ga eerst eens meerdere winkels af voordat je grote aankopen doet, zoals je bed of bank. Ga proefzitten, proefliggen, proefslapen en vergelijk alles met elkaar. Je wilt meubels die lang meegaan, dus zorg dat je niet na de eerste paar weken al spijt hebt. 

Stap 4: bemachtig kleurstalen

Heb je een leuke bank of mooie vloer gezien? Neem kleurstalen mee uit de winkel of vraag ze online aan. Ook voor je muurverf kun je altijd wel kleurkaartjes meenemen of zelfs, tegen betaling, kleine proefmonsters. Vergeet ook niet om gratis kleurstalen van raamdecoratie te bestellen, zeker als je raamdecoratie wilt gaan combineren. Zo weet je zeker dat het rolgordijn straks perfect samengaat met de inbetweens. Thuis kun je dan alle kleurstalen goed met elkaar vergelijken en de perfecte combinaties maken. Zo voorkom je een kleurblunder in je interieur. 

Stap 5: shoppen

Is je moodboard compleet? En heb je alle meubels, verf, lampen en raamdecoratie uitgekozen? Dan is het eindelijk tijd om te gaan shoppen. Zorg dat je een duidelijke lijst maakt, zodat je niets vergeet. Let wel op; op veel producten zit een langere levertijd, zoals banken en raamdecoratie. Zorg dus dat je deze producten op tijd bestelt en wellicht kun je ze gelijk laten afleveren bij je nieuwe huis. Dat scheelt jou weer een aantal spullen verhuizen. Win-win.  

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *