Waarom is printerinkt zo duur? En andere vragen beantwoord over inkt voor je printer

Hoe krijg je printerinkt van je handen af?

Het vervangen van cartridges in je printer kan zorgen voor de nodige kliederboel op je handen of andere lichaamsdelen. Of wat dacht je van je kleuter die net iets te haastig een volledig geprinte afbeelding uit de printerla rukt: alles onder de inkt. Voordat je de terpentine pakt, weet dat er nog andere opties zijn om printerinkt van je handen te krijgen!

Gebruik afwasmiddel op printerinkt te verwijderen van je handen

Afwasmiddel is een wondermiddel wat inkt betreft op je huid. Doe afwasmiddel op de inktvlekken op je huid, pak een schuursponsje en wrijf de vlekken, eventueel met warm water, weg.

Werkt afwasmiddel niet? Je kan ook aceton of ammoniak gebruiken. Let wel op: dit is een stuk ruwer voor je huid! Probeer het dus eerst op een zachtere manier voor je de eerste huidlaag bijna wegschuurt met een schuurmachine.

Hoe verwijder ik printerinkt uit kleding of meubels?

Als er printerinkt in kleding of op stoffen meubels terecht is gekomen, is het belangrijk dat je zo snel mogelijk handelt!

Op nummer één staat ossegal. Ik kende dit middeltje niet, tot mijn schoonmoeder dit gebruikte tegen bloedvlekken. Geloof me, ossegal haalt elke hardnekkige vlek eruit.

Heb je geen ossegal in huis, is het zaterdagavond 11 uur en is alles dicht? Dan kun je ook melk gebruiken! Smeer de vlek goed in met melk en gooi vervolgens het kledingstuk in de wasmachine. Uiteraard gaat dit niet als je een vlek hebt op je bank. Je hele bank in de wasmachine wordt een stuk lastiger, denk ik zo. Hiervoor kun je een sopje maken en flink soppen, alsof het een handwas is dus!

Waarom is printerinkt zo duur?

Ik heb een bijbaantje gehad in een computerwinkel. Korting geven deden we wel eens, maar niet op de dingen waar je het op zou verwachten. Korting op een computer, laptop, beeldscherm of printer? Vergeet het maar. Op deze apparaten zit bijna geen marge. Waar de marge wel op zit? Op kabeltjes, accessoires, printpapier en juist: cartridges voor je printer. Een bedrijf als HP verdient niet veel aan het verkopen van een printer. Ze verdienen geld door het verkopen van accessoires, zoals printerinkt. Een prima business model uiteraard, maar dat betekent niet dat jij er in hoeft mee te gaan. Helemaal niet als je, nu je thuis werkt, een boekwerk aan papier print per dag. Wist je dat er tal van huismerk cartridges zijn die een stuk goedkoper zijn? Zo heb je huismerken die dezelfde code als het duurdere merk hanteren. Bijvoorbeeld: hp 364. Zo weet je dat je altijd de juiste inkt hebt!

Hoe lang kan je printerinkt bewaren?

Het lijkt waarschijnlijk aantrekkelijk om veel inkt te kopen in een aanbieding, maar dat heeft niet altijd zin. Want wist je dat printerinkt een houdbaarheidsdatum hebben? Het gaat niet schimmelen als de inkt over datum is, maar het kan gebeuren dat de inkt gaat stollen. Daarnaast hebben sommige printers een ingebouwde waarschuwing: is de inkt over datum, dan krijg je een melding en kun je mogelijk niet meer printen. Op de verpakking van je printerinkt staat een houdbaarheidsdatum. Deze is enkele jaren. Let er ook op dat de cartridge goed verpakt is. Als dit niet meer vacuum is, dan zal je de inkt niet goed meer kunnen gebruiken.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *