Speelse en alternatieve vazen voor je huis

Bloemen houden van mensen en wij, wij houden van bloemen. Toch zijn we soms wat klaar met die afgezaagde glazen vazen. Of zijn we doodsbang dat een baby de vaas kapotmaakt. Of wat dacht je van de periode rond je verjaardag? Of als je gaat trouwen? Waarschijnlijk heb je overal bloemen en te weinig vazen. Vrees niet! Wij helpen je.

Het voordeel van plastic vazen

Ik had een prachtige grijze aardewerken vaas op mijn tuintafel buitengezet. De wind flikkerde dat ding een minuut later op de grond en mijn vaas lag in duizend stukjes. Beteuterd keek ik ernaar. Mijn zoontje van bijna 4 kwam naast me staan en bekeek de ravage. “Is niet erg hoor, mama. Ik heb een goed idee. We halen wel een plastic vaas. Dan gaat die niet kapot.” Wat een wijsheid uit zo’n klein koppie en hij had gelijk. Stofzuiger erbij – ja, ik stofzuigde mijn tegels buiten – en nadenken over waar ik in hemelsnaam plastic vazen vandaan trek. Koop je die in de winkel? En maken we de plastic soep dan niet nog groter? En zo kwamen we op alternatieven!

Gebruik een gieter als vaas

Gieters zijn perfecte vazen. Helemaal omdat ze in allerlei soorten en maten komen en ze het al gauw leuk doen in een landelijke inrichting. Niet alleen daar, ook op de kinderkamer of in een speelhoekje doen gieters het fantastisch. Gieters kun je ook kopen in de vorm van dieren. Zo verkoopt de HEMA deze te gekke olifantengieter. Het leuke van deze? Je propt de bloemen in het achterwerk van de olifant. Ik had hier echt enorm veel lol om. Simpele ziel. Mijn dierengieters poepen bloemetjes. Als ik er nepbloemen met glitters in doe, poepen ze ook nog eens gliters en kan ik helemaal mijn lol op!

Upcyclen: je kapotte FujiFilm Instax Camera als vaas

Thuis heb ik twee FujiFilm Instax Camera’s: de 8 en de 9. Mijn 8 is kapot en hoewel de peuter er nu mee speelt om alsof foto’s te maken, is het een fantastisch upcycle-idee om hier een vaas van te maken. Je breekt de lens of lijmt hier een bloempotje aan vast. Een leuke DIY voor deze week dus!

AriZona Ice Tea Flessen als vaas

De Ice Tea flessen van het merk AriZona zijn zo fotogeniek dat je er gerust vazen kan maken. Ik kwam deze flessen voor het eerst in een restaurant tegen in 2011 en een tijdlang spaarde ik deze flessen. Je kan deze flessen gewoon in de supermarkt kopen. De ice tea is heerlijk en als het op is, kun je het plastic mooi gebruiken om er een vaas van te maken. Let er wel op dat je de dop er voorzichtig afhaalt, omdat je niet de etiketten wil beschadigen.

Lege schoonmaakflessen? Maak er vazen van!

Heb jij ook altijd een berg plastic in huis nadat je schoonmaakmiddelen op zijn? Of het nu wasmiddel is, allesreiniger of bleek: haal het etiket van de fles af, maak de fles goed schoon zodat je bloemen niet doodgaan en gebruik de flessen als vaas! Ook leuk om eventueel te decoreren met verf.

Wees creatief

Wees creatief met wat je als vaas kan gebruiken. Plak blikjes aan elkaar, verf ze en prop er bloemen in. Of ben je gestopt met roken? Gebruik je asbak als plantenbak – wel eerst schoonmaken. Kijk om je heen en gebruik alles als vaas, behalve de vaas zelf.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *