Landal Greenparks: Puur Exloo – een familieresort dat niet gericht is op families?

Eind september verbleef ik een midweek in het nieuwe familieresort van Landal Greenparks: Puur Exloo. Het park is gelegen in Drenthe, tussen de veengebieden en hunebedden. Een tochtje geschiedenis in een luxe resort, wie wil dat nou niet? De huisjes die je kan huren, zijn spiksplinternieuw en voorzien van alle luxe. Maar of het park nu echt de titel ‘familieresort’ verdient, daar heb ik zo mijn bedenkingen over.

De accomodaties op Puur Exloo zijn fantastisch

Ik boekte het park niet omdat ik naar de faciliteiten had gekeken. Heel eerlijk, die zijn er niet echt – kom ik later op terug. De accomodatie sprong in het oog omdat het echt luxe hoogstandjes zijn. Grote raampartijen, sauna, sunshower, een bad, complete inrichting en niet geheel onbelangrijk: voor het eerst in mijn leven op vakantie écht goede WiFi. Goede WiFi zeg je? Ja! Met gemak 50MBPS downloadsnelheid. Thuis heb ik 200, maar aangezien ik op Duinrell nog niet eens de 2MBPS haalde, ben ik dik tevreden!

De huisjes zijn daadwerkelijk van alle gemakken voorzien. Geen toilet in de badkamers – zo fijn! – goede bedden, een mooie inrichting en veel gras om je heen.

De aankomst op Puur Exloo: een welkomstpakket en nog geen accomodatie

We zouden om 15 uur de accomodatie in mogen, maar helaas kreeg ik ’s ochtends een telefoontje. Onze accomodatie zou pas tegen half 6 klaar zijn. Ai. Of we wat later konden aankomen. Nou, liever niet. Daarop mochten we bij het naastgelegen Fletcher Hotel iets drinken en een borrelplankje bestellen, op de kosten van Landal Greenparks. Dit was natuurlijk super, alhoewel ik liever om 15 uur al in het huisje had gekund. Soms is er natuurlijk overmacht. Toch begreep ik van de medewerkers van het Fletcher Hotel dat wij absoluut niet de eersten zijn en dat het ‘te vaak’ voorkomt dat huisjes nog niet klaar zijn. Wellicht komt het door de huidige Corona-crisis en onderbezetting, wellicht omdat Landal Greenparks wel echt uitpakt: de bedden zijn opgemaakt bij aankomst, er liggen doucheproducten van Rituals op de badkamers, er zijn handdoeken en zelfs een welkomstpakketje van enkele lokale bedrijven.
Op de donderdagochtend kregen we zelfs een verzorgd ontbijt, als excuus omdat we niet meteen de accomodatie in konden. Wat dat betreft is het wel echt puur ontspannen: dank je wel Landal Greenparks!

Rondjes geschiedenis in Drenthe

Puur Exloo ligt tussen de bossen en veengebieden. Voor je het weet, sta je dus middenin de natuur. Er zijn veel wandelpaden, van de Sabeltandtijgerroute tot aan de mammoetwandeling. Je vindt er hunebedden, grafheuvels, speeltoestellen in het bos en overal waar je loopt, voel je de geschiedenis. Dit is een bijzonder stuk Nederland.

Is Puur Exloo echt een familiepark?

Puur Exloo noemt zichzelf een familieresort, toch vond ik dat tegenvallen. Waar je bij Center Parcs onder de voeten wordt gelopen door kinderen, heb ik er hier nauwelijks gezien. Geen peuters, hooguit één baby en verder vooral veel mensen die willen wandelen. Dat is natuurlijk geen probleem, wellicht waren er geen gezinnen. Totdat ik de huisregels erop na las. Het is rond het huisje – op het grasveld eromheen – verboden om een kinderbadje neer te zetten, om sporten te beoefenen of te spelen. Kortom: voetballen doe je maar lekker ergens anders, maar vooral niet bij je huisje. Een resort is het, maar om het familieresort te noemen, vind ik dan wel te ver gaan. De speelgelegenheden voor kinderen zijn verder allemaal buiten. Prima natuurlijk, in de zomer. In de winter is het te koud en toen ik er was, te modderig om fatsoenlijk te spelen. Daarnaast is het park ook nog in aanbouw, dus het is oppassen geblazen met die grote machines die soms langsrijden.

Eindoordeel over Landal GreenParks Familieresort Puur Exloo

Een familieresort is het in mijn ogen absoluut niet. Een resort met je eigen accomodatie: zo kun je het wel noemen. Denk aan het hotelgevoel, maar dan met je eigen keuken en iets meer ruimte. En oh ja, het gehele park is wel prachtig fotogeniek. Toch zal ik daar mijn kleuter niet mee kunnen vermaken.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *