Je voorbereiden op Black Friday: zo doe je dat!

Sinds enkele jaren krijgen we ook in Nederland Black Friday deals. Black Friday vindt plaats de dag na Thanksgiving in de Verenigde Staten. Net als meer commerciële dagen, is ook Black Friday naar Nederland gekomen. Tijdens Black Friday hebben veel bedrijven grote kortingen en promoties. Niet alleen online, maar ook in winkels! Hoewel wij natuurlijk geen Thanksgiving vieren en je eventueel je neus kan ophalen bij het idee van zo’n grote uitverkoop, kun je écht veel kortingen krijgen tijdens Black Friday. Hoe je je er op voorbereidt? Dat lees je hier!

Waar begin je als je je slag wilt slaan tijdens Black Friday?

Dus, jij wilt gebruikmaken van de te gekke deals tijdens Black Friday maar je weet niet waar je moet beginnen? We raden je absoluut niet aan om winkels af te struinen. In Nederland is het gelukkig niet zo heftig als in Amerika: je hoeft niet om middernacht een winkel binnen te rennen en niet te weten of je Black Friday overleeft, letterlijk. In Nederland vinden de meeste deals namelijk plaats op het internet!

Zorg voor een sterke internetverbinding

Sommige websites hebben tijdelijke deals. Dat betekent dat als je te laat bent of de voorraad op is, je achter het net vist. Zorg dus voor een stabiele internetverbinding!

Bedenk wat je nodig hebt

Het aantrekkelijke van korting is dat we al gauw het idee hebben dat we geld besparen, vooral op producten die je niet nodig hebt. Op dat moment bespaar je niet, dan geef je geld uit met het valse idee dat je geld hebt bespaard. Als het goed is wil je niet je hele huis vol troep hebben wat je toch niet gebruikt.

Waar je op kan besparen tijdens Black Friday

Sommige kortingen stellen niet veel voor, maar op de volgende onderdelen kun je vaak veel geld besparen tijdens Black Friday! Helemaal perfect voor de komst van Sinterklaas.

  • Schoenen en kleding;
  • Wasmiddel – zo hebben wij vorig jaar voor nog geen 2 euro per fles Robijn kunnen aanschaffen. We maken er nu nog gebruik van!
  • Computergames – hallo! Goedkoop The Sims 4 spelen? Yes please!

Waar krijg je de meeste kortingen?

Het is van tevoren lastig te zeggen waar je de meeste korting krijgt. Vorig jaar vonden wij Amazon heel erg aantrekkelijk qua kortingen. Naast Amazon heeft Origin (waar je games van EA Games kan kopen) veel goede deals. Verder is het vooral nu al voorbereiden en kijken wat je nodig hebt! Maak dus een lijstje. Zo zijn wij al aan het kijken hoeveel wasmiddel we weer nodig hebben en waar we nog meer grootverbruikers van zijn: sokken, want daar zitten dus altijd gaten in na 3 keer dragen in ons huishouden. Daarnaast hebben we ook katten en een hond: voer is normaal duur zat. Een aanbieding op voer is dus zeker fijn!

Maak een lijstje met je hoogste kosten en ga besparen! Hier een laatste lijstje ter inspiratie waar je naar op zoek kan:

Bespaar op:

  • Internetabonnement;
  • Dierenvoeding en dierensnacks;
  • Lang houdbare producten zoals rijst of pasta;
  • Wasmiddel;
  • Schoenen en kleding;
  • Badschuim en shampoo;
  • Producten die al langer op je wishlist staan, maar waar je nog geen geld voor had: denk aan software of trainingen!

Houd je hoofd koel

Houd tijdens Black Friday je hoofd koel. Het is niet zo extreem zoals in Amerika: je hoeft geen winkel in te rennen uit angst dat die tv met korting al weg is. Je hoeft niet je wekker te zetten om middernacht, tenzij het om een tijdelijke deal gaat zoals Amazon soms heeft. De meeste bedrijven online trekken Black Friday door naar Cyber Monday: de maandag na Black Friday. Dus haal adem en bespaar!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *