5 nuttige functies van je smartwatch, naast klokkijken

Smartwatches worden steeds populairder en langzaamaan worden ze een onmisbaar gadget. Wat je met een smartwatch kan doen? De tijd checken! Gelukkig is dat niet het enige. Er zijn namelijk tal van andere functies die het hebben van een smartwatch nuttig maken. Wat nu écht handig is aan zo’n horloge? In dit artikel geven we 5 nuttige functies van je smartwatch waarmee je jouw leven gemakkelijker maakt.

Het is een mooi accessoire

Tegenwoordig zijn de smartwatches niet zo log meer als enkele jaren terug. Je hebt prachtige goede smartwatches in allerlei stijlen. Neem de tijd om alle functies te onderzoeken van de smartwatch die jij op het oog hebt. Zo hebben mijn man en ik enkele jaren geleden een smartwatch gekocht die na anderhalf jaar niet meer te gebruiken was, omdat het bedrijf werd opgekocht en onze horloges niet meer ondersteund werden. Doe dus gedegen onderzoek, zowel naar de beste smartwatches voor jezelf, als naar de beste smartwatch voor heren. Check alle mogelijkheden die de smartwatch heeft om zo tot de beste aankoop te komen. En let op: uiterlijk hierbij is dus ook belangrijk!

Controleer je hartslag

Veel smartwatches hebben een hartslagmeter ingebouwd. Dit is handig als je graag sport, maar ook als je ouder wordt. We willen zeker zijn dat we gezond oud worden, maar we leven in een samenleving waar we continu horen dat we een grote kans op hart- en vaatziekten hebben. Niets zo fijn om niet elke week in hypochondrische paniek bij je huisarts te zitten, omdat je eventjes dacht dat je doodging. Nu kun je zelf controleren of het je hart is dat een sprongetje maakt omdat je je crush zag, of omdat je je echt zorgen moet maken. Let wel op: je hartslagmonitor is natuurlijk geen vervanging van de huisarts!

Gebruik het als stappenteller

Mijn smartwatch is me heilig vanwege de stappenteller. Ik vind lopen dodelijk saai. Daarom heb ik een labrador, zodat ik af en toe nog buitenkom. Om daadwerkelijk de 10.000 stappen (of welk doel je dan ook hebt) te halen, is een smartwatch echt heel fijn. Scheelt tellen in je hoofd 😉

Naast je smartwatch als stappenteller gebruiken, kan het je ook helpen met sporten. Veel smartwatches hebben een sportstand, die automatisch aanslaat als je hartslag hoger wordt en je bepaalde bewegingen uitvoert. Zo kun je bijhouden hoeveel kcal je hebt verbrand tijdens je sportsessie!

Gebruik het voor de belangrijkste meldingen

Ik wil mijn telefoon minder gebruiken. Na het zien van de documentaire The Social Dilemma is het me helemaal helder: ik wil minder bezig zijn met dat toestel. Toch wil ik niet afstappen van mijn telefoon. Ik wil bereikbaar zijn voor als iemand me nodig heeft of voor mijn werk. Ik hoef niet steeds op mijn telefoon te kijken voor een melding: als iemand me belt, dan zie ik dat op mijn horloge. Daarnaast ontvang ik ook de meest belangrijke berichten erop: alleen de berichten die ík wil zien. Op deze manier werk je slimmer en dus productiever! Zo hoef ik niet steeds te onthouden waar mijn telefoon ligt. Want die raak ik nogal vaak kwijt.

Je kijkt niet steeds op je telefoon in gezelschap

We vinden het gauw ongemakkelijk of asociaal als je met iemand uiteten bent die continu zijn telefoon checkt. Niet heel raar, het voelt ook totaal ongeïnteresseerd als je beste vriendin elke halve minuut op haar telefoon kijkt omdat ze weer een melding kreeg. Omdat je met je smartwatch precies bepaalt wie jou bereikt en wie niet, kun je je telefoon in je tas laten. Een berichtje? Je ziet op je horloge wie het is en wat het berichtje is. Dat is een stuk gezelliger voor je tafelgenoten. Tot zij doorhebben waarom je steeds naar je telefoon kijkt…

Zoals je ziet, zijn smartwatches meer dan alleen een manier om de tijd te checken. Ze kunnen voor verschillende dingen worden gebruikt en de functies die ze bieden, blijven toenemen!


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *