Het juiste moment om te starten met je droom bestaat niet

Je kent het wel. Al jaren loop je rond met dat ene toffe idee. Die ene droom die ooit eens uit zal komen. Maar wanneer? Als we er het juiste moment voor vinden! We wachten op die perfecte tijd. Maar bestaat er wel zoiets als “het juiste moment”, of stellen we dit gewoon oneindig lang uit omdat we het eigenlijk niet durven? 

Iets nieuws beginnen is onzeker en spannend. Toch kan dit ook heel erg positief zijn, het is geweldig om jouw idee daadwerkelijk vorm te geven en te zien uitgroeien in iets tastbaars. Je moet niet wachten op het juiste moment, maar de volgende stap zetten en dit nu gaan doen. Ik vertel je waarom vandaag het juiste moment is om te beginnen aan de realisatie van jouw droom. 

De volgende stap zetten in je leven doe je nu

Het niet durven maken van een beslissing, is ook een beslissing

Voorbereiden is goed. Heel goed zelfs. Je hebt alle nodige informatie voor alle mogelijke uitkomsten. Van de meest perfecte, tot de meest gruwelijke en ondenkbare doemscenario’s. Je hebt aan alles gedacht, nu moet je alleen nog wachten op het juiste moment. Maar waar wacht je precies op, en hoe lang ga je hier op wachten? Het niet durven maken van een beslissing, is ook een beslissing.

Ooit komt de tijd dat voorbereiden moet overschakelen naar het daadwerkelijk uitvoeren. Want als je dit niet doet zal je droom nooit realiteit worden. Je zal die volgende stap ooit moeten zetten. Het is niet erg dat het een tijdje op zich laat wachten, helemaal niet zelfs. Maar waarom niet vandaag? Waarom beslissen we niet gewoon dat vandaag het juiste moment is.

Hoe voorkom je dat je altijd blijft wachten op het juiste moment?

Er zijn zoveel redenen om iets wel of niet te doen: je bent er nog niet klaar voor, het is wel een hele grote verandering of je moet eerst wat meer ervaring opdoen. Of het is allemaal te onzeker, het is een erg grote stap en tot slot: dit is niet het juiste moment.

Om te voorkomen dat je veel te lang blijft wachten op een moment dat niet bestaat, is er maar één ding dat je kan doen: nu beginnen.

Wachten op het perfecte moment? Creëer je perfecte moment gewoon zelf

Wachten op het perfecte moment is nutteloos. Het enige wat je kan doen, is het perfecte moment zelf maken. Nu. Op dit moment. Op de plek waar je nu bent. En dat doe je zo:

  1. Luister naar je intuïtie. Ontdek wat prettig voelt, wat je precies wil en nodig denkt te hebben. Zet dit op papier. Dit is waar je naar toe werkt. Kijk hierbij ook naar wat je niet wil. Als je ergens tegenop ziet, of iets voelt niet fijn – ga dan bij jezelf na of je dit echt nodig hebt. Wil en moet je hier wel mee doorgaan? Iets doen met weerstand zal je niet gelukkig maken.  
  2. Stel je doel op. Wat wil jij na deze week / weken bereikt hebben? Richt je dan ook alleen maar op dit ene doel. Probeer geen drie doelen om te vormen naar één doel, hier heb je alleen jezelf maar mee. De kans is namelijk groot dat dit niet zal werken. Focus je op datgene waar je naartoe wil werken, alle overige dingen kunnen later ook echt nog wel. 
  3. Maak een planning. Geef jezelf de tijd die je nodig denkt te hebben, maar niet meer dan dat. Plan per dag in wat je moet gaan doen om je doel voor die week te behalen. Plan ook maar één ding in en zorg voor een logische volgorde. Zo werk je steeds naar het volgende punt toe en is elke volgende dag een aanvulling op de vorige.
  4. Je zal keuzes moeten maken en misschien zelfs tijdelijk offers moeten brengen. Werken aan je toekomst, of een gezellig avondje Netflix met vrienden? Ga er vanuit dat FOMO real is. Ongeacht wat je wil, zal je iets moeten doen om dit te realiseren. Dan kan het betekenen dat je misschien soms je planning om moet gooien. Toch valt dit voor een groot deel prima te combineren met het dagelijkse leven! Dus maak je hier niet al te veel zorgen over. En je kan er altijd nog rekening mee houden in de planning, werk de ene dag wat harder zodat je een andere dag nog tijd overhoudt voor andere leuke dingen. Onthoud dat het werken aan je doelen niet moet voelen als straf, je werkt tenslotte (als het goed is) aan iets waar je al tijden van droomt. 
  5. Deadlines zijn harde deadlines. Probeer je hier dan ook zoveel mogelijk aan te houden. Voer het werk uit, stop je ziel en zaligheid er in. Niet omdat het moet, maar omdat je dit wil. Je werkt aan je eigen doelen, om jouw droom waar te kunnen maken. 
  6. Plan tijd voor jezelf in. Tijdelijke offers kunnen in het begin werken. Een strakke planning en je deadline halen ook, maar dit moet niet ten koste gaan van jezelf. Voor jezelf zorgen is mega belangrijk, houd hier rekening mee!

Tip om je doelen te halen

De Structuurjunkie Extra’s helpen jou je doelen te behalen. Door middel van vooruitblikken, evaluaties en het stellen van doelen en uitdagingen, is zelfs het meest ambitieuze doel bereikbaar.

Koop deze nu voor € 17,99 en begin vandaag nog aan je droom!
Extra tip: bestel deze met Bol.com Select en je hebt hem vanavond al binnen! 😉

Tegenslagen horen erbij

Wat als het dan toch misgaat? Ligt dit dan aan jou? Jouw planning? Was het doel niet helder? Of lag het dan aan het feit dat dit toch niet het juiste moment was?

Onzin! Tegenslagen horen bij het leven, maar je laat je hier niet door uit het veld slaan. Alles en iedereen krijgt op den duur te maken met tegenslagen. Groeien kan alleen door ervaring, zowel positief als negatief. Dus zie deze momenten als leermomenten en doe er je voordeel mee. Het is minder erg om je leven opnieuw wat te moeten aanpassen, dan om je je leven lang af te vragen wat er gebeurd zou zijn als je ooit maar eens die stap had durven zetten. 

Het juiste moment om te starten met je droom bestaat niet

Het juiste moment is er niet, bestaat niet, en zal ook nooit komen. Hoe vaak heb je jezelf tekort gedaan door hierop te wachten? Dat is nu voorbij! De beste verandering maak je zelf, en die maak je nu. Je zal nooit weten of het moment dat je uiteindelijk kiest, wel echt het juiste moment was. Maar dat weet niemand. Het enige wat je weet is dat het juiste moment niet vanzelf komt. Je bent niet te oud, zelfs niet als je ‘al’ (pas!) dertiger bent.

Zet de volgende stap niet per sé omdat je er klaar voor bent, doe het omdat je weet dat je met niets doen ook niet verder komt. Er zijn zo ontzettend veel dingen in je leven geweest die je zonder enige voorbereiding hebt doorstaan, zonder hier al te lang bij stil te hebben gestaan. Was je daar echt altijd klaar voor, en wist je daarvan altijd wat de uitkomst zou zijn? Ik gok dat het antwoord nee is. Laat dit ook één van die momenten zijn. Verras jezelf, begin vandaag nog – want vandaag is een perfect moment voor de volgende stap. 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *