Het geheim van een slaapkamer met hotelgevoel

Iedereen die ooit in een hotel heeft geslapen, weet dat de bedden absoluut geweldig zijn. Als je er eenmaal in ligt, heb je geen andere keus dan erin weg te zakken en in een diepe, ontspannende slaap te vallen. Verzetten heeft geen zin! Het goede nieuws is dat je geen honderden euro’s hoeft uit te geven voor een nachtrust van vijf sterren. Je kunt gewoon zelf een slaapkamer met hotelgevoel creëren en ik ga je vertellen wat het geheim is!

Een echte slaapkamer met hotelgevoel

Voordat je teveel tijd en geld besteed aan je slaapkamer, moet je weten dat er specifieke trucs zijn, die hotels gebruiken om dat ongelooflijk relaxte gevoel te creëren in een slaapkamer. Wanneer je deze trucs zelf ook toepast, krijg je gegarandeerd een slaapkamer met dat echte hotelgevoel!

Blijf bij wit

Het valt je misschien op dat in de meeste luxe hotels, de hotelkamers niet heel veel kleur hebben. Het geeft een ruimte namelijk een schoon, fris en nieuw gevoel. Dat geen enkel dekbed zo lekker slaapt als het dekbed van een hotelbed, komt onder andere door de neutrale keuren om je heen.

Kies voor een boxspring

De meeste hotelbedden hebben een boxspring staan met heerlijk dikke matrassen. Hoewel hotels graag adverteren met hoe duur en hoe goed hun bedden wel niet zijn, kun je ook prima voor een goedkope boxspring gaan! Ga je voor een 2-persoons boxspring? Let er dan ook op dat je een topmatras gebruikt. Deze dekt de spleet tussen de twee matrassen af en maakt het bed nog zachter!

Zorg voor warm licht

De juiste verlichting kiezen, zorgt voor de beste sfeer om heerlijk te slapen. In een hotelkamer vind je zelden fel wit licht. De meeste hotels gebruiken lampen met een lager wattage en warm gekleurde lampenkappen om de kamer gezellig te houden. Dit is ook het beste licht om je hoofd helemaal leeg te kunnen maken, zodat je een goede nachtrust krijgt.

Kussens, kussens, kussens

Toen men zei ‘less is more’, hadden ze het absoluut niet over kussens! Hoe meer, hoe beter. De meeste hotelbedden zijn uitgerust met twee tot vier donzen kussens, twee met vezels gevulde kussens en een paar decoratieve kussens.

Verwen je voeten met een zacht tapijtje

Je bed is zoveel meer dan het matras waar je op ligt. Een zacht tapijtje om je voeten te begroeten wanneer je uit bed stapt, is echt de kers op de taart van een goede nachtrust. Het zijn tenslotte je voeten die je de rest van de dag nog van dienst moeten zijn, geef ze vooral veel liefde.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *