Gezonde snacks voor onderweg

Als je op vakantie gaat of een lange autorit voor de boeg hebt, is het handig om snacks mee te nemen voor onderweg. Omdat je liever niet alleen maar wil teren op samengesmolten winegums, is het handig om te weten wat je makkelijk kan meenemen onderweg. Deze lijst met 21 gezonde snacks zijn zowel voor jou als voor je eventuele kinderen makkelijk én lekker om te eten voor onderweg!

Eten onderweg is duur

Wij zijn wel eens op een lange autorit gegaan zonder eten en dat betekent vaak dat je of op zoek moet naar een tankstation om kleffe sandwiches te halen of vijf euro voor wat tomaatjes moet betalen, of dat je hoopt dat je ergens een gele M langs de weg ziet. Als je met kinderen reist, heb je vaak die tijd helemaal niet. Kinderen bedenken namelijk altijd dat ze honger hebben als ze binnen nu en 0.5 seconden doodgaan, althans, zo lijkt het. Als je geen ruzie onderweg wil met je partner of met je kinderen en vooral de rit gezellig wilt houden, is het van levensbelang dat je voorbereid de weg opgaat.

22 gezonde snacks voor onderweg voor jou en je gezin

 1. snackkomkommers;
 2. snacktomaatjes;
 3. voorgesneden fruitsalade;
 4. zelfgemaakte salade in kleine bakjes;
 5. zelfgemaakte smoothies;
 6. verse noten;
 7. mini worteltjes;
 8. appels;
 9. bananen;
 10. mandarijnen;
 11. peren;
 12. pitloze druiven;
 13. frambozen;
 14. blauwe bessen;
 15. bramen;
 16. soepstengels;
 17. gesneden paprikareepjes;
 18. zonnebloempitten;
 19. melbatoastjes;
 20. rijstwafels;
 21. Deze chips zonder e-nummers en die goed zijn voor het milieu;
 22. gedroogd fruit.

Extra tips

Verpak alles in bakjes of zakjes en stop het in een koeltas bij je voeten, zodat je er makkelijk bij kan en je niet telkens een parkeerplaats hoeft op te zoeken om iets te pakken.

Neem ook een vuilniszakje mee voor restafval of als je kinderen besluiten dat tomaten vooral fijngeknepen moeten worden en niet opgegeten hoeven te worden. Vergeet daarbij ook papieren zakdoekjes niet om alles weer schoon te maken.

Heb je fruitsalade of andere salade mee? Vergeet dan geen kleine vorkjes mee te nemen. Het eet anders nogal onhandig.

Ben je geen grote groente-eter? Neem een bakje hummus of heksenkaas mee zodat je je snackgroenten lekker kan dippen. Let er alleen op dat je dit niet aan peuters moet geven, omdat je voor je het weet, ook de auto door een wasstraat moet halen.

One thought on “Gezonde snacks voor onderweg

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *