Basisrecept voor milkshakes en zó maak je deze lactosevrij of plantaardig

De zomer komt eraan en dat betekent dat het weer tijd is voor milkshakes! Bij ons thuis drinken we altijd een milkshake als we friet bij de snackbar halen, maar dit kan nogal een dure situatie worden. Niet alleen dat, milkshakes bij cafetaria’s zijn vaak absoluut niet lactosevrij of plantaardig. Dus vandaag leren we jou hoe de basis van een milkshake eruit ziet én hoe je deze lactosevrij of plantaardig maakt.

Lactosevrije milkshakes

Milkshakes worden gemaakt met vanille-ijs en met melk. Lactose is een suiker die in melk voorkomt en daar kun je intolerant voor zijn. Dat betekent vaak dat je enorme buikpijn, misselijkheid of zelfs diarree ervaart. Geen wonder dus dat je lactose wil vermijden. Om lactose te vermijden in milkshakes, vervang je de melk en vanille-ijs door een variant zonder lactose. Melk is eenvoudig te vinden lactosevrij, maar vanille-ijs kan nogal wel een ding zijn. Ik heb in Nederland nog geen plek gevonden waar je vanille-ijs zonder lactose kan vinden, dus dit zal je voor nu moeten vervangen met een plantaardige variant van bijvoorbeeld Ben & Jerry’s of Alpro. Dit ijs is vaak gemaakt op basis van soja.

Plantaardige milkshakes

Bij plantaardige milkshakes vervang je vanille-ijs en melk door een plantaardige variant. Zo simpel is het! Je kan kiezen voor Ben & Jerry’s of Alpro-ijs als basis en qua melk ga ik zelf altijd voor sojamelk. Ga wel voor een zoete variant, zodat je niet het gevoel hebt dat je nog veel suiker moet toevoegen. Je kan ook kiezen voor een zoetere plantaardige melk, of varieer hiermee!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *