Klaar voor de toekomst: een makkelijkere manier van huishouden

Vergeet de opkomst van de wasmachine. Ook wij zijn natuurlijk dankbaar voor de komst van dit apparaat. Stel je voor dat we nog steeds alles met de hand moesten schrobben… brrr. Slow living mag dan een begrip worden, ik denk niet dat daar ouderwets met een wasbord en een teiltje de was doen mee wordt bedoeld.

Nee, wij hebben het hier over apparaten die jouw huishouden anno 2020 nog makkelijker maakt. Nog sneller. Zodat jij gewoon met de voetjes omhoog chocola kan eten terwijl je je favo serie op Netflix bingewatcht. Hoe? Nou, door de juiste witgoed en overige apparaten aan te schaffen in je huis.

Ik vertel je graag over de 5 producten die mijn leven zó veel makkelijker maken. Zo hou je tijd over voor leuke dingen!

1. Een wasmachine met WiFi

Een half jaar geleden kochten wij een nieuwe wasmachine. Zonder dat we het wisten, bleek ons apparaat uitgerust te zijn met WiFi. We vonden het belachelijk, maar na een week was ik om. Wát een verademing is dat. Onze wasmachine staat op een onhandige plek – namelijk in de kelder. Dat betekent dat water omhoog gepompt moet worden en dat onze oude wasmachine daarom soms zei dat een was nog 4 minuten duurde, maar dat dat er in werkelijkheid 40 waren. Ook gebeurde het wel eens dat ik was vergat in de wasmachine.
Een rondvraag op de redactie van De Lifestylekoningin en ik ben niet de enige.

Die wasmachine met WiFi zorgt ervoor dat ik een melding op mijn telefoon krijg als de was klaar is. En ik kan op afstand temperatuur aanpassen, de cyclus en weet ik veel wat. Niet dat ik dat gebruik, maar het is leuk om mee op te scheppen.

2. Een robotstofzuiger, óók met WiFi

Tegelijkertijd met de wasmachine, ging ook onze stofzuiger kapot. Aah! Slechte timing in 2020, maar goed. We kochten een normale stofzuiger, maar nadat bleek dat we eigenlijk elke dag zouden moeten zuigen met 3 katten, een kleuter en een oud huis, gingen we voor de iRobot. Rib uit ons lijf, maar we kunnen deze aanzetten vanaf de bank. Uiteraard met een app. We zien vervolgens welke hoekjes hij wel heeft gepakt en wat nog niet, omdat er mapping in de stofzuiger en dus ook app zit. Ideaal!

3. Koop een airco – uiteraard met WiFi

Je hebt verrijdbare airco’s die behoorlijk veel stroom vreten en het voelt natuurlijk dubbelop. De wereld wordt steeds warmer en tegelijkertijd willen we koelere huizen, dus in de zomer vliegen de airco’s de deur uit. Dit kan soms tegenstrijdig voelen en daarom doe je er verstandig aan om te kijken hoeveel stroom je airco verbruikt én of je een duurzamere airconditioning kan aanschaffen. Wij hebben in de zomer een airco aan laten leggen, één die een stuk energiezuiniger is dan onze mobiele. En niet geheel onbelangrijk… hij werkt op WiFi. Ik slaap slecht als het warm is in een slaapkamer. De ideale slaaptemperatuur is namelijk 18 graden en ik ben hier bijzonder gevoelig voor. Ook ben ik bijzonder gevoelig voor werk in huis verzetten: ik doe dat gewoon liever niet. Ik zit liever op de bank dan dat ik naar boven loop om op tijd de airco aan te zetten zodat ik goed slaap. Noem het zelfsabotage.

Onze airconditioning heeft Wifi. Dat betekent dat ik met een app de airco op de slaapkamer aan kan zetten. Of nou ja, ik heb de app nog niet geïnstalleerd. Dus het is: “Jop, kun je even de airco boven aan zetten?” En hij pakt vervolgens zijn telefoon erbij.

4. De zachtste handdoeken komen uit de droger

Het eerste apparaat zonder WiFi! Nee, onze droger heeft geen WiFi. Zou soms best handig zijn, aangezien dat ding van 2 minuten droogtijd over kan springen naar 18 minuten. En omdat ik weet dat het niet altijd goed droog is na één rondje. Los van de WiFi, is de droger wel een must have product. Ja, het vreet stroom en ja, wij zouden zuiniger kunnen zijn door de droger minder aan te slingeren. Toch bespaart het me zo enorm veel tijd in ophangen. En oh ja, handdoeken uit de droger zijn toch gewoon een stuk zachter dan handdoeken die je ophangt.

5. Maak je huishouden makkelijk met Google Home

De laatste, maar zeker niet de minste must have in je huis is een apparaat als Google Home of Alexa van Amazon. Goed, qua privacy laat het te wensen over, dus misschien is het niet een echte must have, maar het maakt alles zo veel makkelijker. “Hé Google, wat is de temperatuur buiten?”, “Hee Google, zet de tv aan” en “Hee Google, welk geluid maakt een vos?”: Google helpt je om het leven makkelijker en ook wel grappiger te maken. Behalve als je Google vraagt om een grap te vertellen. Dan is het net alsof je de CEO van één van je allereerste baantjes hoort die net iets te hard om zijn of haar eigen grappen lacht.

2 thoughts on “Klaar voor de toekomst: een makkelijkere manier van huishouden

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *