Zo maak je je huis gezellig na kerst: 6 tips

Hoe maak je je huis gezellig na kerst? Na sinterklaas komt bij ons vaak de kerstboom tevoorschijn. Bij ons staat hij in de keuken en dit voelt heerlijk gezellig. Maar als we hem dan na het nieuwe jaar opruimen, voelt het huis zo leeg en ongezellig! Dat terwijl ik niet eens een kerstpersoon ben. Met deze 6 tips maak je je huis weer gezellig na kerst!

Je huis weer gezellig na kerst

En elk jaar gebeurt het weer. Zo vlak na de kerst begint dan ‘eindelijk’ mijn winterdip. En eigenlijk is het juist dan van groot belang dat ik het gezellig maak in huis, zodat ik nog heel even ervan kan genieten. Maak jij ook graag je huis gezellig na kerst? Dit is goed te doen, zonder al te veel moeite en zonder dat je huis er nog te kerstig uitziet, want zelfs de grootste kerstliefhebber is daar op een gegeven moment wel een beetje klaar mee. Je kan uiteraard kiezen voor interieuradvies! Je kan ook eerst even snel zelf aan de slag!

Kussens en dekens

Laat de kussens en zachte dekens nog maar even lekker op de bank, tot minstens maart. De kou is nog lang niet weg en het is nog steeds fijn om lekker warm op de bank te kruipen.

Lampen

Zo vlak na de kerst zijn de dagen kort en is het lang donker. Gebruik dus lekker wat lampen en zorg voor gezellig licht. Ik vind zelf dat goudgele licht het gezelligst in huis. Wil je niet teveel voor stroom betalen in de wintermaanden, schakel dan vooral over naar led lampen.

Kaarsen en vuurtjes

Gebruik vuur als decoratie, hoe spannend klinkt dat? Aan het einde van de dag een kaarsje branden of een vuurtje aansteken geeft zoveel sfeer en warmte in je huis. Ik vind dat aan het einde van de dag een heerlijk geurkaarsje alles beter maakt.

Groen

Als je kunt, laat het kerstgroen dan nog even staan. Maar dan zonder kerst. Haal bijvoorbeeld alleen de kerstballen en decoraties uit de kerstboom, maar laat de lampjes er nog even in. Of knip je (echte) kerstboom kaal en zet overal in huis takjes dennengroen neer. Gegarandeerd dat je er blij van wordt.

Spulletjes met emotionele waarde

Een zeer effectieve manier om je huis een veilig en warm gevoel te geven, is om veel spullen met emotionele waarde neer te zetten. Foto’s en mooie herinneringen geven je huis echt een persoonlijke touch, waar je echt gelukkig van wordt.

Neutrale kleuren

Je gelooft het misschien niet, omdat je nu je kerstboom waarschijnlijk mist, maar het kan heel fijn zijn dat alle felle kerstkleuren even weer je huis uit zijn. Maak je interieur weer lekker neutraal en je zult merken dat je daar veel rustiger van wordt.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *