Zombies en een knuppel: The Last Of Us Remastered

Sommige lezers hebben dit misschien al eens in mijn bio (onder mijn blogs) voorbij zien komen:

Sylvana | 29 | Deze ginger heeft een liefde voor marketing & ijskoffie (het liefst alle twee op hetzelfde moment) | Speelt in haar vrije tijd graag horror games op de PS4.


Ik ben (verrassing!) dol op games. Ja, dat zag je niet aankomen hé?

Als ik eens een vrij moment heb plan ik graag een gameweekend in. Gewoon twee dagen helemaal niets doen behalve jezelf compleet verliezen in een andere wereld. Afgelopen weekend stond The Last of Us Remastered op de planning!

Voor je het gaat zeggen- ik weet het. Ik ben laat. Heel. Erg. Laat. Daarom ga ik er ook eigenlijk vanuit dat iedereen wel een beetje weet waar deze game over gaat. Maar voor de lieve mensen die (net als ik) wonen onder een prachtige steen (comfortabel eh, die stenen waar wij onder wonen) ga ik het toch even uitleggen.

Wat voor game is Last of Us Remastered?

The Last of Us Remastered is een shooter game, gevuld met zombies. Heel veel zombies. Hou je van zombies? Dan is dit 100% jouw game. Maar buiten dat is het een game met een sterk verhaal, met uitgebreide details en realistische karakterontwikkeling. Het heeft geweldig graphics – en zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan.

De meeste mensen zullen de game al wel kennen, ook al zou dit alleen van naam zijn. Heb je de game al gespeeld? Dan lees je hier waarschijnlijk niet heel veel verrassende dingen. Nog niet gespeeld? Lees dan vooral verder en laat mij jou vertellen waarom dit nu toch écht tijd gaat worden!

Soms heb je namelijk gewoon nét even wat overtuiging nodig. Ik kan het weten, ik speel deze game ook pas jaren later- maar ik heb er geen moment spijt van gehad. 

Wat is het plot van The Last of Us Remastered?

The Last of Us Remastered gaat over een nieuwe wereld. Een wereld waarin niets meer hetzelfde is als de wereld zoals wij die kennen. Zonder te veel van het plot weg te geven:

We maken kennis met een vader, Joel, en voelen het verdriet wat hij ervaart rondom het verlies van zijn dochter. Twintig jaar later maakt Joel, geheel onverwachts, kennis met een meisje. Ellie. Ellie lijkt in veel aspecten op de dochter die Joel verloren is, met één groot verschil: Ellie is immuun voor het zombievirus.

Met lichte tegenzin wordt het onze verantwoordelijkheid om Ellie naar een kamp te brengen. Aangezien er binnen dit kamp enkele artsen hard werken aan het geneesmiddel tegen dit virus. Dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan: laten we zeggen dat het een understatement is dat we lastige dingen tegenkomen op ons pad.
Want werkelijk overal komen we enge dingen tegen: overleden personen, zombies, nieuwsberichten over de uitbraak van het virus – en nog veel meer. O ja, vergeet ook de andere overlevenden van de uitbraak niet, zij zijn soms nog enger en gevaarlijker dan de zombies.

Hoe dapper moet je zijn om een game als The Last of Us Remastered te kunnen spelen?

The Last of Us Remastered is eng, laten we daar heel duidelijk over zijn. Maar, eerlijk is eerlijk: dit kan ook compleet aan mij liggen. De game heeft veel dingen waar je bang voor moet zijn. De spannende muziekjes, de geluiden van de zombies, de onvoorspelbare momenten, het moeten lopen door donkere gangen en ingestorte gebouwen…

Maar: als ik het kan, kan jij het ook! Niemand is namelijk zo gestressed als Sylvana met 8 ammo, een afgebroken knuppel, die in blinde paniek half struikelt over een blikje op de grond en zo de aandacht trekt van een zombie horde – gestressed.

Soms moet je de game gewoon even uit zetten, even wat anders doen – met voorkeur iets zó zoets dat je alle stress vergeet (mag ik voorstellen: kittens knuffelen terwijl je snoept van onze warme chocolademelk plank) – en weer doorgaan met verstand op nul! Held op sokken, wie? Not me!

Wat is de overall conclusie over de game?

The Last of Us Remastered heeft overduidelijk veel aandacht besteed aan het plot en de graphics. Het totaalplaatje klopt, en is eigenlijk simpelweg perfect.

Goed verhaal, met realistische personages en karakterontwikkeling? Check!
Mooie graphics met aandacht voor detail? Check!
Spannend, emotioneel en meeslepend verhaal? Check!


Deze game is dan ook echt een aanrader voor liefhebbers van een spannend avontuur. Uiteindelijk heb ik zo’n 22 uur gedaan om de game uit te spelen, maar dit zou een stuk sneller kunnen als je niet (net als mij) uitgebreid in elke ruimte blijft zoeken naar extra ammo en twijfelen of je door durft te lopen.

Overweeg jij ook om de game aan te schaffen?

Ook zin om dit spel te spelen? Je koopt the Last of Us Remastered hier.

Sinds juni 2020 is The Last of Us Part II uitgebracht. Je koopt the Last of Us part II hier.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *