Moeite met klaarkomen? Dan is dit wat voor jou

Hoewel seks al lang geen taboe meer is, is het onderwerp nog steeds niet iets waar we zonder al te veel gegiechel over kunnen praten. Zo durfde ik lange tijd pas na een paar glazen wijn te delen dat ik moeite heb met klaarkomen en delen we tips over de beste seksspeeltjes voor dames eigenlijk stiekem alleen via WhatsApp. Ik heb vriendinnen die met gemak meerdere keren kunnen klaarkomen en binnen een paar minuten hun hoogtepunt bereiken, dus die vriendinnen werden onderworpen aan een heus vragenvuur. Vandaag wil ik het hebben over klaarkomen en de moeite die je daar mee kan hebben. Hoe dit komt én hoe je dit kan oplossen. Er is helaas geen kant en klare oplossing. Het is vooral veel uitzoekwerk, maar ik beloof je dat het leuk huiswerk is!

De oorzaken van moeilijk kunnen klaarkomen

Als je moeilijk een orgasme bereikt, kan dit meerdere redenen hebben. Het grootste voorbeeld wat je veel hoort, is dat vrouwen nou eenmaal bezig zijn met andere dingen in hun hoofd. Horen ze hun baby huilen? Wat gaan we vanavond eten? Zijn dat peutervoetstapjes die nu richting de slaapkamer komen? Of zou de postbode niet ongeveer nu komen met het pakketje voor de verjaardag van vanavond? Als ik hier nu naakt lig, dan heb ik een probleem en… kortom: dit is een recept voor een erg lange sekssessie met je partner, of jezelf, die niet altijd fijn eindigt. Als je je vervolgens weer zorgen maakt over je partner die mogelijk merkt dat je moeilijk klaarkomt, dan is het hek natuurlijk helemaal van de dam. Je komt terecht in een vicieuze cirkel en voor je het weet, zie je op tegen seks, of wil je al bijna een sticker plakken als het je wel is gelukt. Dames: seks is geen zindelijkheidstraining wat je moet oefenen. Het is leuk. Je mag ontspannen zijn. Je mag lachen. En je mag plezier hebben.

Psychische oorzaken van niet kunnen klaarkomen

De voorbeelden hierboven zijn eigenlijk allemaal voorbeelden van psychische redenen waarom je niet zou kunnen klaarkomen. Stress, onzekerheid, angst of een trauma van vroeger kunnen meespelen. Mocht je bijvoorbeeld ooit te maken hebben gehad met seksueel misbruik, dan kan het zijn dat je negatief tegenover seks staat. Seks wordt dan niet gezien als iets plezierigs en je hebt wellicht last van schaamte of schuldgevoelens. Mocht dit bij jou meespelen, dan kun je altijd een afspraak maken bij een seksuologe of je huisarts om dit te bespreken.

Lichamelijke oorzaken van niet kunnen klaarkomen

Daarnaast zijn er lichamelijke oorzaken waarom je niet of moeilijk klaarkomt. Als je medicijnen slikt, bijvoorbeeld antidepressiva, kan het zomaar zijn dat je hierdoor moeilijker of helemaal niet meer klaarkomt. Daarnaast kan het pijn doen om seks te hebben of kun je een ziekte hebben die je seksleven belemmert.

Moeite met klaarkomen? Leer je lichaam kennen

Denk je dat het wel meevalt met de psychische oorzaken of de lichamelijke oorzaken, maar kom je toch moeilijk tot een hoogtepunt? Dan wordt het tijd dat je in je eentje aan de slag gaat. Want durf jij je moment wel te pakken als je met je partner bent? Of ben je bang dat hij het maar wat ingewikkeld vindt dat het tijd kost? Vrouwen cijferen zichzelf gauw weg. En dat vind ik echt zonde! Heb je The Ugly Truth wel eens gezien? In deze film spreekt Gerard Butler de volgende, wat mij betreft legendarische, zin uit: “If you don’t want to have sex with you, why the hell would your boyfriend?” En dat is het precies: heb seks met jezelf en leer jezelf kennen. Want hoe kun je anders je partner vertellen wat jij lekker vindt als jij het zelf niet weet?

Voor je een date met jezelf plant, uiteten gaat, sexy lingerie aan doet en de kaarsjes aansteekt, waarna je vervolgens bang bent dat je je huis in de fik zet en alles heet wordt, behalve jijzelf, kun je ook eenvoudigweg experimenteren op een avond, middag of ochtend. Er zijn geen vaste tijden, maar het is handig als dit is als je partner en je kinderen de deur uit zijn. Kijk eventueel porno, of porna of lees een sexy boek. Je kan vervolgens experimenteren op verschillende manieren, je kan jezelf aanraken, maar je kan ook een speeltje gebruiken. Als je moeite hebt met klaarkomen, experimenteer dan met stimulatie van je clitoris. Wellicht vind je dit gek, vies of ongemakkelijk. Als dit het geval is, ga dan voor een speeltje waarbij je niet al te veel hoeft te doen, maar waarbij de clitoris wel gestimuleerd wordt. Een speeltje met luchtdrukgolven in plaats van met trillingen is dan echt aan te raden. Onder andere de Womanizer PRO en de Satisfyer zijn aanraders.

En dan verder

Hopelijk heb je een succesvolle ervaring en kun je deze vervolgens bespreken met je partner. Doe dit in alle rust. Mocht je, helaas, nog geen succesvolle ervaring hebben en ondervind je hier echt last van? Overweeg dan te praten met je arts of met een ander gespecialiseerd persoon. En wat je ook doet: neem je tijd. Seks is iets persoonlijks en het mag fijn zijn.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *