Je leven makkelijker: alles over eten bij je thuis laten bezorgen

12 jaar geleden leerde ik voor het eerst het concept van eten thuis laten bezorgen. Ik was net samen met Jop en hij kende het principe van pizza laten bezorgen allang. Mijn pizzakennis ging niet verder dan een kant-en-klaar examplaar in de oven mieteren en wachten tot het klaar was. Er ging een hele nieuwe wereld open voor me en hoewel ik soms ’s nachts in mijn hoofd uitreken hoeveel geld ik heb gestoken in fast food, kan ik niet meer zonder. En toen leerde ik enkele jaren geleden een nieuw fenomeen kennen: foodboxen. Gewoon, maaltijden bij je thuis bezorgd. Je moet het alleen nog zelf koken. Wat een onzin vond ik het. En nu? Nu ben ik om.

Keuzes maken zorgt voor stress

Wist je dat we per dag gemiddeld 35.000 keuzes maken? De meesten hiervan gebeuren onbewust, dit zijn je gewoontes. Denk aan iets ongezonds in je mond stoppen, snoozen in bed, je telefoon meenemen naar de wc, je bed wel of niet opmaken, dit zijn onbewuste keuzes. Bewuste keuzes zijn: Welke kleding trek ik vandaag aan? En Wat ga ik vandaag eten? En juist de manier waarop we keuzes maken, kan ontzettend vermoeiend zijn en zorgen voor stress. Hoe meer keuzes je bewust moet maken, hoe moeilijker het is om de beste keuze en niet de makkelijkste keuze te kiezen.

Wat is jouw grootste drempel elke dag?

Eén van mijn grootste drempels elke dag is gezond eten. Ik vergeet vaak te eten of eten te halen, waardoor ik zo’n enorme honger heb dat ik alles naar binnen prop wat ik heb. Als ik een lange werkdag achter de rug heb, heb ik geen zin om te koken. Ik haal dus wat makkelijks of laat iets makkelijks thuisbezorgen. Van tevoren bedenken wat ik de rest van de dag wil eten is soms ook een enorme drempel, want ik moet alle ingrediënten bij elkaar zoeken. Er zijn momenten dat ik dat helemaal niet erg vind en er zijn momenten dat ik die keuzes niet kan of wil maken, omdat het nu eenmaal niet zo lekker gaat. Toen we voor de derde week op rij geen gezond eten in huis hadden, was bij ons thuis de maat vol.

Eten laten bezorgen

Wij laten wekelijks eten bezorgen. Als je nadenkt over het concept ‘eten bezorgen’, gaan je gedachten misschien meteen naar pizza, Chinees eten of friet. Maar daar heb ik het niet over! Ik heb het over gezonde en lekkere maaltijden bij je thuisbezorgd. Het is veilig, gemakkelijk en bespaart uiteindelijk zelfs tijd, energie en geld.

Maaltijdboxen nemen mijn drempel weg

Als je geen energie hebt om naar de supermarkt te gaan of tijdens een pandemie liever niet buitenkomt, kun je elke dag dus eten laten komen van restaurants. Helaas is dat niet echt betaalbaar op den duur of, als je zoals wij in een wat afgelegen gebied woont, je hebt te weinig keuze. Elke dag friet of pizza is niet al te gezond.

Dit is de reden waarom wij weer zijn begonnen met maaltijdboxen. Zo helpen maaltijdboxen, waaronder Marley Spoon, door je te laten kiezen uit een kleine selectie recepten. Ze sturen je alle ingrediënten op en je zet het zo in de koelkast. Ik heb ’s avonds nog maar een paar keuzes: welke van deze recepten maak ik vanavond? Vaak bestellen wij voor 4 dagen en hebben we nog restjes, zodat ik een dag later een lekkere lunch heb!

Hoezo besparen maaltijdboxen geld dan?

Wellicht vraag je je af hoe het kan dat maaltijdboxen geld besparen. Het is namelijk zo dat je betaalt voor de ingrediënten, voor het bezorgen en voor de recepten. Soms heb je nog extra producten nodig uit de supermarkt. Toch besparen wij geld. Zo koop ik veel gerichter in de supermarkt. Zelfs als ik van tevoren met een lijstje de supermarkt in ging, kon het zomaar zijn dat ik uit de koopjesbak producten kocht die 6 maanden later nog in de vriezer liggen. Supermarkten zijn zo ingericht om jou ter plekke keuzes te laten maken met aanbiedingen of slim opgestelde producten. Daarnaast is er zoveel afleiding dat het bijna een talent te noemen is als je met niets extra’s naar huis gaat. Zoals een plant waar mijn kat allergisch voor blijkt te zijn. Of zes, in mijn geval.

Met maaltijdboxen bespaar je geld en ook gooi je minder weg. Je bestelt namelijk voor een aantal personen. Je krijgt dus genoeg voor het aantal personen in je huishouden. Niet meer en niet minder. Zo krijg je geen XL-verpakking als je het niet nodig hebt. Minder afval dus!

Welke keuzes maak jij te vaak?

Wellicht houd je van koken en experimenteer je elke dag. You do you! Toch zijn er veel mensen zoals ik die bij gebrek aan inspiratie maar weer iets kant-en-klaars op tafel zetten. Nu we een ritme hebben in het avondeten, is de volgende stap een ritme krijgen in het ontbijt en de lunch. Wellicht zijn daar ook boxen voor!Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *