Deze films (2021) moet je absoluut gaan kijken

Weg met 2020. Het is weer een nieuw jaar. Een nieuw jaar betekent maar één ding. Nou ja, wel meer natuurlijk, maar kom op. Een nieuw jaar betekend nieuwe films!

Er zijn ontzettend veel toffe films die op de planning staan voor het komende jaar. Zo veel dat ik er wel een aantal blogs mee zou kunnen vullen. Maar voor nu houden we het maar op een kleine selectie. Ik heb enkele van de meest toffe films opgeschreven die de komende maanden zullen uitkomen!

1. Shadow in the Cloud

Genre: actie, horror, oorlog – Shadow in the Cloud is te zien vanaf ongeveer 1 januari 2021.

Midden in de strijd tijdens de tweede wereldoorlog, komt Captain Maude Garret terecht bij de bemanning van een B-17 bommenwerper. Alsof de (compleet mannelijke) bemanning het niet moeilijk genoeg heeft met een vrouw in het team, draagt deze vrouw ook nog een geheimzinnig pakket met zich mee. Haar verhaal (en het gebrek hiervan), en de vreemde gebeurtenissen die rondom haar plaatsvinden, maken al snel ruimte voor een onrustig en achterdochtig gevoel binnen de bemanning. Maar is Captain Garret het grootste gevaar waar de bemanning zich op dit moment druk om moet maken?

2. Little Fish

Genre: drama, sci-fi, romantisch – Little Fish komt uit rond 5 februari 2021.

Little Fish is een romantische verhaal, dat ontstaat tijdens een ramp – een wereldwijde epidemie. Een ernstige variant van een snelle Alzheimer-achtige aandoening gaat rond in de wereld, een ziekte waarbij mensen hun herinneringen verliezen. Er hangt liefde in de lucht, maar de grenzen tussen realiteit en de verbeelding vervagen, dus hoe echt kan deze liefde werkelijk zijn?

3. Morbius

Genre: horror, fantasy en thriller – Morbius komt uit rond 19 maart 2021.

Michael Morbius, een biochemicus, is wanhopig op zoek naar een remedie voor een zeldzame bloedziekte. In zijn zoektocht voor een behandeling, is hij zelf de ideale proefpersoon. Maar soms pakt dit anders uit dan gepland…

4. Raya and the last Dragon

Genre: animatie en avontuur – Raya and the last Dragon komt uit rond 12 maart 2021.

In een ver verleden, woonden mensen en draken samen, in perfecte harmonie. Tot de komst van de Druun. Vreselijke monsters die het land bedreigden. Om de mensheid te redden brachten de draken een groot offer – hun leven. Nu, 500 jaar later, zijn de Druun terug.

Ga je de film met kinderen kijken? Vergeet dan niet wat lekkere hapjes op tafel te zetten, en maak er een gezellige middag van!

5. In the Heights

Genre: musical – In the Heights komt uit rond 18 maart 2021.

We hebben hier op het kantoor van de Lifestylekoningin twee enorme fans van Hamilton zitten, die elke scene en elk muziekstuk woord voor woord kunnen voordragen. En dan heb je nog een collega, stilletjes in een hoekje, die met een diepe zucht haar oortjes indoet als de Hamilton playlist opnieuw aangezet wordt.
Ik noem geen namen — maar die collega, dat ben ik natuurlijk zelf.
Mijn hart maakte dan ook een sprongetje bij het zien van deze nieuwe musical – van de makers van Hamilton! Eindelijk een nieuwe playlist!

In the Heights gaat over 3 dagen in het leven in de Dominicaanse-Amerikaanse wijk Washington Heights, in New York City.

6. Dune

Genre: avontuur, sci-fi – Dune komt uit rond 1 oktober 2021.

In de verre toekomst bestaat er ‘het kruid’, een medicijn dat het leven verlengt, en zorgt voor extreme intelligentie. Dit kruid is alleen te vinden op de woestijnplaneet Arrakis, ook wel bekend als Dune. Aangezien dit de enige bron is waar het kruid op te vinden is, en het kruid hiermee ook de meest waardevolle substantie is in het universum – is dit niet zonder gevaar. Leto weet hier alles van. Toch besluit hij dat dit kruid het risico waard is, en is hij zelfs in staat de veiligheid van zijn gezin hiervoor op het spel te zetten. Een bitter verraad zorgt er voor dat zoon Paul hulp zoekt van de Fremen, een nomadische stam die diep in de woestijn leven, en betrekt ze in een strijd om de planeet te heersen.

Welke film of films van 2021 kijk jij het meest naar uit? Heb je nog meer toffe film suggesties, of een film waar je écht een review van nodig hebt? Laat het ons weten!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *