10 dingen die iedereen herkent als je naar de IKEA gaat

Sommige mensen gaan naar de IKEA als zij wat nodig hebben voor het interieur, of gewoon inspiratie willen opdoen. Leuk, dat kan. Maar laten we eerlijk blijven, wij gaan vooral naar de IKEA voor het goedkope ontbijtje, de gratis potloden, de Instagram waardige foto’s die we daar kunnen maken, de Zweedse balletjes (of de Zweedse groenteballetjes voor de vegetariërs onder ons), en een lekker kopje koffie. Dat we dan toevallig nog even een leuk kastje mee graaien is bijzaak. De mening op onze redactie is unaniem: De IKEA is gewoon een uitstapje op zich. Deze blog had dus net zo goed onder reizen geschaard kunnen worden.

1. De IKEA is een echte experience

Je kan niet ‘even’ naar de IKEA gaan om alleen te halen wat je nodig hebt. Nee. Even het eerste rondje, dan een lekker kopje koffie met een broodje of gebakje, en dan nog even de rest van de zaak bekijken. Voor je het weet is de halve dag voorbij. 

 2. Je koopt altijd té veel

Je koopt altijd té veel spullen en komt soms thuis zonder dat ene waarvoor je heen ging. Mooi excuus om volgende week nog een keer te gaan! “Ik heb alleen één mandje nodig voor in de kast!” zeg ik in de auto terwijl we naar de IKEA rijden. Een uur later heb ik mijn handen vol aan spullen die ik eigenlijk niet nodig heb – maar toch ook weer wel. Want hoe schattig is dit kussen? En deze mooie kaars zal prachtig staan op de kast. En dit mandje is ook altijd wel weer handig, want ik heb te veel spullen – je snapt me. Wacht, wat had ik ook alweer nodig? En dan vraag ik me soms af hoe ik aan zoveel spullen kom? 

 3. Spelletjes spelen in de IKEA

Eerlijk? Sommigen van ons hebben nog een lange weg te gaan voordat we echt volwassen zijn. IKEA is de perfecte plek om kattenkwaad uit te halen. Stiekem alle kookwekkers aanzetten en dan weglopen, vinden de winkelmedewerkers leuk joh. Of verstoppertje spelen. Mensen die een kast opentrekken om de binnenkant te bekijken vinden het ook totaal niet raar dat jij in die kast zit. En wie wil er nou niet spelen in Småland?

Verstoppertje spelen in de IKEA kan prima. Niemand die het raar vindt dat jij de kast ‘van binnen’ bekijkt, met de deur dicht.

4. Ooit gedroomd van die perfecte Instagram shot?

Influencer Natalia Taylor fakete haar hele vakantie naar Bali dankzij IKEA

Je weet wel. Die waar jij op de bank zit, midden in die te gekke woonkamer waar je alleen nog maar van kan dromen? Die woonkamer die vanuit je Pinterest lijkt te zijn ontstaan. Maak je dromen waar! Stiekem heb ik al meerdere vrouwen betrapt bij het maken van de mooiste interieurfoto’s voor op social media, dus je zal echt niet de enige zijn. Misschien kom je mij ook nog wel tegen, want nu ik erover nadenk kan ik best nog wat nieuwe foto’s gebruiken.  

6. Slechte puns maken

Want kom op, hoe grappig zijn sommige van deze namen? Die vragen toch gewoon om slechte grappen. “Valje op me..?” vraag ik heel serieus aan mijn beste vriendin. Ik zie haar twijfelen, dus ik wijs snel de boekenkast aan. “Wat ben je knorrig!” Nee, niet jij. Dit pluche varkentje. En een kussen met de naam Slån (lees: slaan) is natuurlijk vragen om ellende. 

7. Theekransjes midden in het gangpad

Dit is al net zo frustrerend als in de supermarkt. Mensen die midden in het gangpad blijven staan. Lieve mensen.. In een winkel die gevuld is met keukens en woonkamers, kan je dan echt geen ander geschikt plekje vinden om bij te praten? Ga eens vriendelijk aan de kant. Ik heb foto’s om te maken en heb tijd nodig om die ene random vaas uit te zoeken voor de bloemen die ik nooit koop. 

8. Ik heb altijd de neiging om mijn GPS aan te zetten in de IKEA

Wil je partner niet mee naar de IKEA? Vertel hem of haar dat het een uitje is waar je van kan genieten. Want dát is de IKEA: een volledige experience!

Ben ik de enige die het presteert om te kunnen verdwalen in de IKEA? Laat ik daar dan gelijk bij zeggen dat ik totaal geen richtingsgevoel heb. Ik verdwaal nog in een ronde kamer. Ik weet bijna zeker dat de IKEA dit expres doet. Hoe vaker ik langs die bak met random leuke dingetjes loop, hoe meer ik er zeker van ben dat die laatste 5 euro ook echt niet meer het verschil zal maken. Ik moet het gewoon kopen. 

9. Gaat dit allemaal wel in de auto passen?

Ik heb dit allemaal nodig. Ik wil het, dus ik koop het. Want ik ben (meestal) wel aardig volwassen. Maar die tien kleine dingetjes maken samen wel een hele grote berg aan spullen. En die hele grote toffe spiegel, ja die is toch eigenlijk niet zo heel erg handig in deze kleine auto. Gelukkig kom je met een beetje passen, meten en proppen een heel eind. Alleen is het de vraag wie er vandaag achterblijft in de parkeergarage. Ik stem voor degene zonder rijbewijs. Oh wacht, dat ben ik zelf. Prop mij erbij!

10. Wacht, waar is die handleiding nog een keer?

Eenmaal thuis houdt de fun nog niet gelijk op. Nee, je moet eerst nog je nieuwe aankoop in elkaar zetten! Dat is al net zo’n feestje. Waar is deze ene overgebleven schroef voor? Schroeven tekort heb ik dan weer nooit. Mocht jij die wel hebben, bel dan de klantenservice van de IKEA. Dan krijg je je schroefjes thuisgestuurd en hoef je niet nog eens je volledige salaris erdoorheen te jagen bij een volgende trip.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *