De hittegolf overleven? Zo ben je de hitte de baas!

Gekreun, gesteun en waarschuwingen over de hittegolf waar we inzitten: het gemiddelde gesprek op straat of met je (schoon)ouders gaat hier ongetwijfeld over. De airco’s vliegen de deur alweer uit en op kantoor genieten we ook van de verkoelende effecten van de airconditioner. Maar een beetje Nederlander wil ook kunnen genieten van het weer en het zomerse gevoel wat komt kijken bij de felle zon en strakblauwe luchten. Hoe je dat doet zonder standje kreeft te gaan en daadwerkelijk te kunnen genieten alsof je aan het strand in Ibiza zit? Dat leren we je vandaag.

Tuig die parasol vroeg op én zet hem goed vast

Als je geen natuurlijke schaduw in je tuin hebt, omdat je nu eenmaal geen tuin hebt met metershoge bomen, dan heb je hoogstwaarschijnlijk een parasol. En er is een hele grote kans dat je vervolgens elke 10 minuten de parasol verplaatst van plek, angstvallig in de gaten houdt omdat er een windvlaag voorbijkomt, of uiteindelijk tegen je peuter schreeuwt dat ie niet zo moet trekken aan de standaard, omdat het hele gevaarte om kan vallen. De reden? Je hebt de juiste parasolvoeten niet aangeschaft. En ik snap het. Een parasol zelf is al niet heel goedkoop, om dan ook nog een parasolvoet erbij te moeten kopen, gaat wellicht voor je gevoel wat ver. Tot je dus de hele dag met hartkloppingen of onrust in je tuin zit, omdat je nogal onveilig erbij zit. De schade van een omwaaiende parasol kan groter zijn dan de aanschaf van een parasolvoet. Heb je weinig ruimte? Denk dan aan bijvoorbeeld balkonklemmen. Als die parasol goed vastzit, heb je een stuk meer ontspanning. Geloof ons maar!

Maak je eigen miniparadijs in de tuin

Om te genieten van de zomer, is het belangrijk om te beseffen waar je zo blij van wordt in de zomer. Voor de meeste mensen is dat het idee van vakantie hebben, niets hoeven te doen en met een boekje, zonnebril en lekkere drankjes in de tuin te liggen. Bij voorkeur zonder te verbranden of je rot zweet. Dit betekent dat je dus een parasol kiest die een grote ruimte voorziet van schaduw. Onder je parasol maak je je eigen miniparadijs. Dit doe je door een fijne stoel, ligbed of bankje neer te zetten. Zet een tafeltje ernaast waar je alles neerlegt wat je nodig hebt. Denk aan water, je zonnebril, zonnebrandcrème en een boek. Bij voorkeur houd je je drinken en zonnebrandcrème koel in een koeltas of koelbox.

Spuit water ter verkoeling

Een zwembad is niet voor iedere tuin weggelegd. Dat betekent dat je de verkoeling op een andere manier op moet zoeken. Je kan op de bank liggen onder de airco, of buiten onder je parasol met een waterspray. Vul een plantenspray met water en spuit dat af en toe op je lijf en geniet maar van dat lekkere weer!

Laat je parasol ’s nachts openstaan en creëer een borrelplekje

Wat nog beter is dan zomerdagen? De lange zomeravonden waarbij je cocktails (of mocktails) drinkt met je partner of beste vrienden. Je zomerplekje overdag verander je ’s avonds gauw in je borrelplek. Hoe je dat doet? Door middel van parasolverlichting creëer je een buitengewone zomerse gezellige plek waar je gerust gasten kan ontvangen. Wie zegt dat je een veranda nodig hebt als je met behulp van je parasol diezelfde luxe kan bereiken?

Lekker lui ontspannen dus! En goed bezig zijn voor het milieu

Of je nu net pas met vakantie bent, je midden in je vakantie zit, of een tropenrooster hanteert: geniet van het lekkere weer nu het kan. Ja, je kan binnen zitten onder de airco. Je kan ook even geen uitstoot creëeren in je huis door die airco en gewoon buiten onder je parasol vertoeven. Stuk beter voor het milieu dan die warme lucht uit je huis naar buiten pompen. Ogen dicht, zonnebrandcrème op en genieten onder je parasol!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *