Zo heb jij een feestelijk paasontbijt zonder veel gedoe

Ik ben van de categorie liever lui dan moe, vooral als het op koken en het huishouden aankomt. Verwacht geen culinaire hoogstandjes van mij. Niet met kerstmis, niet met verjaardagen en dus ook niet met pasen. Waar ik wel van houd, is prachtig aangeklede ontbijttafels waarvan je denkt: wauw, deze persoon heeft écht zijn of haar best gedaan. Een dress to impress dus. Maar dan zonder te veel moeite. Laat ik daar een kei in geworden zijn! Dit zijn de zeven beste tips om jouw paasontbijt zo feestelijk mogelijk te maken! Zonder veel tijdverlies.

Jus d’orange in een karaf

Oké, ik heb een klein beetje gelogen. Er is één ding waar ik wel echt lang voor in de keuken sta. Dat is verse sinaasappelsap. Deze pers ik uit met mijn Kitchenaid en hier doe ik dus echt moeite voor. Mocht je hier zelf niet zoveel zin in hebben, koop gewoon een pak jus d’orange en giet het over in een karaf. Zet deze op tafel en tada! Het ziet er ineens uit alsof het versgeperst is door jouzelf. Alleen zonder de zooi van sinaasappelresten en een plakkerig aanrecht.

Fruitsalade in een glazen bak

Een salade met allerlei soorten fruit ziet er toch al gauw superluxe uit. Helemaal als hier ook nog aardbeien bij in zitten. Je kan gesneden fruit kopen in bakjes en deze mooi in een glazen kom of bijvoorbeeld ovenschaal doen. Doe er een mooie opscheplepel bij, zet er wat bakjes bij en vorkjes of lepels en ta da! Klaar is je fruitsalade.

Gekleurde eieren: van tevoren gekocht

Wist je dat je gewoon al versierde eieren kan kopen? Nee, geen chocolade paaseieren, maar gewoon: geverfde eieren. Dan hoef je zelf geen moeite te doen. En toch bonuspunten scoren bij je familie.

Verse croissants: afgebakken

Je kan echt megagoede afbakcroissants kopen. Mijn favoriete zijn die van Crisp en zijn eigenlijk net zo lekker als van de bakker. Een andere optie is even gauw naar de bakker rennen voor verse croissants. En dan wel roepen dat je ze zelf hebt gebakken he! Of helemaal zelf hebt gekocht, dat kan uiteraard ook.

Paasstol op een broodplank

Een paasstol of feeststol hoort er eigenlijk bij. Het liefst wél met spijs in het midden. Om echt hier de aandacht naar te trekken, moet je deze vooral niet in de verpakking op tafel zetten. Haal deze uit de verpakking en leg deze op een mooie broodplank. Leg er een broodmes bij en snijd eventueel de eerste plakjes alvast, zodat het mooi openvalt. Hee, we doen alles voor de illusie dat we er moeite in hebben gestopt!

Smoothies

Nog iets wat snel klaar is en heel luxe lijkt: smoothies! Gooi van alles en nog wat in de blender, mixen maar, inhoud in mooie glazen gieten en stop een (duurzaam!) rietje erbij in de glazen. Succes verzekerd! Tenzij je een combinatie hebt weten te maken die niet te zuipen is. Houd het dan maar gewoon voor de leuk.

Aankleding door middel van servies en tafelkleden

Zelfs als je alleen brood met boter serveert, kun je het nog als een complete luxe maaltijd brengen. Hoe? Door de aankleding! Gebruik mooi servies – bij voorkeur dus niet het servies waar hoekjes vanaf zijn omdat je partner en kind nogal wild omgaan met het servies – glazen potjes, (nep)bloemen en mooie broodplanken. De aankleding is het halve werk. En ook daar moet je dus niet te veel tijd in steken. Je moet het namelijk ook allemaal weer opruimen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *