Tijdens Corona naar Disneyland Parijs: dit zijn de regels

De parken van Disneyland Parijs zijn lange tijd dicht geweest door de Corona-pandemie. In de zomer van 2020 gingen de parken weer open, in aangepaste vorm. Dit is er veranderd tijdens Corona en dit zijn de regels in Disneyland Parijs!

Naar Disneyland Parijs tijdens corona? Volg het advies van je overheid

Verschillende landen in Europa hanteren verschillende regels. Zo zijn delen van Nederland op moment van schrijven volgens Duitsland en België gevarengebied en kleurt ons land langzaam rood. Volg het reisadvies van jouw overheid – of dit nu Nederland of België is – rondom je reis naar Frankrijk. Zo zijn grote delen van Frankrijk, waaronder Disneyland Parijs, oranje reisgebied. Dit betekent dat de overheid aangeeft dat je alleen naar deze gebieden moet gaan, als het noodzakelijk is. Let op: dit kán dus betekenen dat je reisverzekering niet geldig is als je in Disneyland Parijs bent wanneer dit code oranje is! Zoek dit goed uit! Daarnaast betekent het dat wanneer je terugkomt uit een oranje reisgebied, je 10 dagen in quarantaine moet.

Disneyland Parijs (departement Seine-et-Marne) ligt op dit moment in oranje reisgebied

Disneyland Parijs ligt in het gebied Seine-et-Marne en op dit moment is dit ook een oranje reisgebied. In het verleden maakte de overheid een uitzondering voor Disneyland Parijs en was Disneyland Parijs specifiek een geel reisgebied. Echter werd dit al gauw oranje. Dit betekent dus dat je, na je tripje van wellicht twee of drie dagen, 10 dagen in quarantaine moet als je terugkomt uit Disneyland Parijs. Of je trip echt noodzakelijk is, dat kan alleen jij bepalen.

In Disneyland Parijs draag je óveral een mondkapje, altijd!

In Nederland wennen we er langzaam aan: een mondkapje in publieke ruimtes en winkels. In Frankrijk en andere landen is dit al maanden normaal. Sterker nog: hier zijn mondkapjes ook buiten verplicht. Ga je naar Disneyland Parijs? Dan zul je de hele dag een mondkapje op moeten. Is jouw kind onder de 11 jaar? Dan hoeft hij of zij geen mondkapje op. Jij dus wel. Dit mondkapje draag je altijd. In attracties, in de rij van attracties, als je buiten bent, binnen bent en in de lobby van je hotel.

Wanneer hoef je geen mondkapje te dragen in Disneyland Parijs?

Natuurlijk zijn er momenten dat je geen mondkapje op hoeft te hebben in Disneyland Parijs. Als je jonger bent dan 11 jaar, dan hoef je geen mondkapje op. Daarnaast hoeft je mondkapje ook niet op als je aan het eten of drinken bent of als je in je hotelkamer (privé dus) bent. Op alle andere momenten draag je gewoon een mondkapje. Denk niet dat je ermee wegkomt door het niet op te zetten en aan te geven dat je ‘er niet zo in gelooft’ of omdat we in Nederland vooral een advies uitbrengen. Disneyland Parijs kan en mag eigen regels bepalen en je zal vast niet de eerste zijn die zonder pardon het park uit wordt gezet. Houd je dus aan de regels! Wel zo veilig voor iedereen.

Op de foto met een Disney-karakter? Dit is helaas even op afstand

Helaas even niet knuffelen met Mickey Mouse of een handtekening van Assepoester: het ontmoeten van Disney-karakters kan alleen op afstand, op bepaalde plekken. De karakters staan verder weg, zodat je op afstand een selfie kan maken. Ook de welbekende parades zijn er tijdelijk niet. In plaats daarvan zijn er gedurende de dag ritjes van verschillende karakters. Dit is niet op vaste momenten, juist om drukte te voorkomen.

Reserveer je bezoek aan Disneyland Parijs vooraf

Je kan niet meer zomaar bedenken dat je even naar Disneyland Parijs gaat. Voor de meeste mensen gebeurde dit al niet, maar ook voor abonnementshouders geldt deze regel. Je dient vooraf je bezoek te reserveren. Heb je een Disneyland Parijs hotel geboekt? Dan hoef je je bezoekdata niet te reserveren. Je bezoek reserveren, doe je hier!

Welke hotels zijn open in Disneyland Parijs?

Disneyland Parijs zelf heeft in totaal 7 hotels. Helaas zijn deze niet allemaal open, waardoor je mogelijk niet in je favoriete hotel kan verblijven op het moment dat je reist. De volgende hotels zijn open:

  • Disney’s Newport Bay Club;
  • Disney’s Hotel Santa Fe.

Hotel Cheyenne is weer gesloten per eind september. De verwachting is dat het Disneyland Hotel opengaat in december. De rest opent pas weer in 2021.

Kun je je reis naar Disneyland Parijs omboeken nu het park een oranje reisadvies heeft?

Omdat Disneyland Parijs nu een oranje reisadvies heeft voor Nederland, kun je je reis kosteloos omboeken. Bel hiervoor met je reisbureau of met Disneyland Parijs zelf. Ze helpen je natuurlijk graag verder!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *