Het concept voor deze Cookie Energy Bites is simpel: gooi een heleboel echt goed smakende ingrediënten zoals chocoladeschilfers, pindakaas en dadels in een keukenmachine en kijk wat er gebeurt. Het resultaat? Het goedje smaakt naar een regelrechte NO-BAKE COOKIE. Ja, het niet-gebakken koekje uit je kindertijd (of in ieder geval mijn kindertijd).

No Bake Cookie Energy Bites
Goed nieuws. Slechts 5 ingrediënten, 10 minuten en 1 keukenmachine vereist. Let’s do this!
Dadels vormen de zoete, plakkerige basis voor deze hapjes. Cacao of cacaopoeder levert de chocoladeachtige goedheid. En pindakaas voegt vocht toe en die klassieke niet-gebakken koekjesaroma. Opgerolde haver voorkomt dat ze te plakkerig worden. En bonuspunten: rauwe haver levert resistent zetmeel om je darmbacteriën gelukkig te houden! En dan wordt een beetje zeezout en eventueel vanille toegevoegd voor een extra vleugje smaak. Zwijmel!
Het maken van deze Cookie Energy Bites is eenvoudig. Meng ingrediënten in een keukenmachine en pulseer tot het mengsel klonterig wordt.
Daarna rol je het in balletjes en ben je klaar om te genieten van je glutenvrije Cookie Energy Bites!
No-Bake Cookie Energy Bites
Course: Dessert, SnackCuisine: Glutenvrij, Vegan12
servings10
minutes108
kcalHet concept voor deze Cookie Energy Bites is simpel: gooi een heleboel echt goed smakende ingrediënten zoals chocoladeschilfers, pindakaas en dadels in een keukenmachine en kijk wat er gebeurt. Het resultaat? Het goedje smaakt naar een regelrechte NO-BAKE COOKIE.
Ingredients
1 ¼ kopje medjool dadels (~ 14 dadels, indien droog, 15 minuten in warm water laten weken, daarna uitlekken en droogdeppen)
1/4 kopje biologische cacao of cacaopoeder (of johannesbroodpitmeel voor chocoladevrij / cafeïnevrij)
2-3 eetlepels pindakaas (of een andere noten- of zadenboter – resultaten kunnen variëren)
1/4 kopje gerolde haver (indien graanvrij, probeer gehakte geroosterde noten zoals pinda’s of amandelen)
1 snufje zeezout (min of meer afhankelijk van het zoutgehalte van je notenboter)
1/8 theelepel vanille-extract (optioneel)
Directions
- Voeg aan een keukenmachine ontpitte dadels, cacao of cacaopoeder, pindakaas (of andere noten / zadenboter), havermout, zout en vanille (optioneel) toe.
- Opmerking: als je geen keukenmachine hebt, kun je een blender proberen, maar dadels kunnen moeilijk zijn voor blenders vanwege hun plakkerige karakter, dus gebruik indien mogelijk een lage snelheid en pulseer in plaats van te blenden.
- Pulseer tot het mengsel goed gemengd is en samen begint te klonteren (~ 30 seconden – 1 minuut). Als het te droog of kruimelig is en het kleeft niet aan elkaar als je het tussen twee vingers drukt, voeg dan meer notenboter of ontpitte dadels toe (zorg ervoor dat je dadels plakkerig en vers zijn, anders droogt het mengsel alleen maar verder uit).
- Schep 1 ½ eetlepel hoeveelheden uit en rol voorzichtig in balletjes. ~ 12 ballen.
- Geniet onmiddellijk van de Cookie Energy Bites van of bewaar restjes afgedekt in de koelkast tot 2 weken, of in de vriezer tot 1 maand. Laat het dicht bij kamertemperatuur komen voordat je de Cookie Energy Bites eet voor de beste textuur. Werk af met extra pindakaas voor een glazuureffect. Je zult er geen spijt van krijgen.
Notes
- Bewaar restjes afgedekt in de koelkast tot 2 weken, of tot 1 maand in de vriezer.
Zin in meer lekkere koekjes? Heb je onze Choco Chip cookies met pompoen al gemaakt?
Wat vind jij?