• Beauty
  • Carrière
  • Entertainment
  • Eten
  • Interieur
  • Lifestyle
  • Reizen
  • Technologie
Lifestyle by Techkoningin
  • Beauty
  • Carrière
  • Entertainment
  • Eten
Lifestyle by Techkoningin
  • Interieur
  • Lifestyle
  • Reizen
  • Technologie
Eten

Koreaanse sojasaus marinade maken die je op 3 manieren kunt gebruiken

Door Cassandra Posted on 20 februari 2021 3 minuten leesduur
Koreaanse sojasaus marinade maken

Deze week deel ik drie recepten die gemaakt kunnen worden met een Koreaanse sojasaus marinade. Met een snelle roes in de blender, heb je een marinade op basis van sojasaus die kan worden gebruikt om rok steak te laten trekken, een pittige kip stoofpot op smaak te brengen en meer. Lees verder voor de stapsgewijze methode.

Ten eerste: maak de sojasaus marinade

De marinade die ik maak is super eenvoudig en vereist slechts een paar ingrediënten: ananas (je kunt vers of bevroren gebruiken), ui, knoflook, gember en wat sojasaus. Hoe verrassend!

Combineer het allemaal in een blender en zorg ervoor dat je niet te veel mengt. Giet het vervolgens in een kom en roer er bruine suiker, geroosterde sesamolie en zwarte peper door, gevolgd door de resterende sojasaus en wat glucosestroop voor zoetheid en body. Meng het en zet het in de koelkast tot je klaar bent voor gebruik.

Pittige Kipstoofpot met sojasaus marinade

Pittige Kipstoofpot

Ik begin met het maken van een pittige kipstoofpot. Verwarm de oven voor op 190 graden Celcius en verwarm olie in een gietijzeren pan. Neem de stukjes kip en schroei ze dicht en voeg dan kippenbouillon, de sojasaus marinade, gember, gochugaru (Koreaanse chili-vlokken) en gochujang (Koreaanse gefermenteerde chili-pasta) toe aan de pan.

Als het mengsel volledig kookt, haal ik een laag van de bovenkant van de stoofpot, plaats een deksel op de pan en laat het een uur in de oven koken. Als de kip gaar is, gaat de pan weer op het fornuis en is het tijd om de groenten toe te voegen: gehakte zoete aardappel, wortelen en uien. Je wilt het koken totdat het vocht afneemt en dan de pan nogmaals afdekken om de groenten te koken. Als het klaar is om te eten, pak dan lente-uitjes en sesamzaadjes als garnering.

Roergebakken Rijstwafels met Koreaanse sojasaus marinade

Roergebakken Rijstwafels met Koreaanse sojasaus marinade

Ik neem ontdooide kleefrijst koekjes, snijd ze in hapklare stukjes en bak ze in olie op het fornuis. Ik raad aan om te frituren in een pan in plaats van een frituurpan, want als je ze volledig in olie onderdompelt, zullen ze knappen. Zorg ervoor dat je ook een beetje ruimte tussen de rijstwafels laat, zodat ze niet aan elkaar plakken. Kook tot ze aan alle kanten geroosterd en knapperig zijn.

Haal ze nu uit de pan en laat alles weglopen, behalve één eetlepel olie. Voeg dan de groenten toe en bak ze snel op hoog vuur. Ik gebruik meestal koningstrompetpaddestoelen, shishitopeper en knoflook, maar je kunt ook zelf experimenteren. 

Wanneer het mengsel geurig wordt, gaan uien en lente-uitjes bij de pan in, en dan voeg ik de rijstwafels er ook weer toe. Vervolgens ontglaas ik de pan met wat mirin, waarbij ik wil opmerken dat het een optionele stap is. Zodra je geen sissend geluid meer hoort, giet je de sojasaus marinade en honing erbij, samen met een snufje zwarte peper. Roer om de rijstwafels met de saus te bedekken, en dan ben je klaar om te eten.

ramen met Gemarineerde Rok Steak

Gemarineerde Rok Steak

Begin met het onderdompelen van de biefstuk in de sojasaus marinade en laat het drie tot acht uur intrekken – pas op dat je het niet te lang laat staan, anders breken de enzymen in de ananas het vlees te veel af. 

Nadat je het op kamertemperatuur hebt gebracht, ben je klaar om te koken. Verhit een eetlepel olie in een pan (ik heb geen grill, dus ik gebruik meestal een gietijzeren pan) en voeg de biefstuk toe zodra de rook begint te stijgen. Kleine sidenote; aangezien rok steak dun is, wil je hoog vuur gebruiken om de biefstuk snel bruin te maken zonder de binnenkant te gaar te maken.

Kook het vlees aan beide kanten, draai het constant om, snij het in dunne plakjes en serveer. 

Ik maak gebruik dit vlees altijd in in ramen recepten of maak een ssam (wrap) met sla, augurken, gesneden rauwe knoflook, jalapeño en ssamjang, een saus voor ssam gemaakt van doenjang, Koreaanse gefermenteerde sojabonen pasta, gemengd met gochujang. Allemaal te vinden in de toko of eventueel op Amazon.com.

Ook zo gek op Oosters eten? Bekijk dan ook dit recept om sushi sandwiches te maken! Eet smakelijk!

Deel

0
Cassandra
Cassandra | 31 | Heeft een gamende man en 6 jarige dochter | Houdt van bingedates met Netflix | Je mag me wakker maken voor ramen, carpaccio of nacho's.
Artikelen voor jou
Amerikaanse favoriet met een twist: mac and cheese met broccoli
Amerikaanse favoriet met een twist: mac and cheese met broccoli
Posted on 10 januari 20214 december 2020
Geef Je Immuunsysteem Een Boost : Eet Deze 8 Superfoods
Geef Je Immuunsysteem Een Boost : Eet Deze 8 Superfoods
Posted on 30 december 202028 december 2020
De 10 lekkerste lunchgerechten om mee te nemen naar het werk
De 10 lekkerste lunchgerechten om mee te nemen naar het werk
Posted on 5 juli 20204 december 2020
De beste manier voor het bewaren van fruit
De beste manier voor het bewaren van fruit
Posted on 17 januari 20217 januari 2021
M & M Kerstkoekjes voor een gekleurde kerst!
M & M Kerstkoekjes voor een gekleurde kerst!
Posted on 13 december 20209 december 2020
Choco Chip cookies met pompoen
Choco Chip cookies met pompoen
Posted on 6 december 20205 december 2020

Wat vind jij? Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reactie! Wees de eerste

Hi, koninginnen!

Hi, koninginnen!

Op deze foto geen kroontje op mijn hoofd, maar wel mijn glitterpet ;) Mijn naam is Caroline en ik ben de oprichter van De Techkoningin en Lifestylekoningin! Met mijn team maken we dagelijks de mooiste websites en schrijven de leukste posts voor jou op het gebied van technologie, lifestyle, carrière, beauty, reizen, interieur en eten.

Volg ons!

Populairste posts van deze maand

Deze Disney-films op Disney+ zijn geschikt voor kinderen onder de 4: de prinsessencollectie

Deze Disney-films op Disney+ zijn geschikt voor kinderen onder de 4: de prinsessencollectie

Waarom heten de tropenjaren toch de tropenjaren?

Waarom heten de tropenjaren toch de tropenjaren?

Zo camoufleer je een blauw oog met make-up

Zo camoufleer je een blauw oog met make-up

WordPress 5.6 komt eraan: en dit heeft (mogelijk) gevolgen voor jouw website

WordPress 5.6 komt eraan: en dit heeft (mogelijk) gevolgen voor jouw website

Volg ons op Instagram!